ZEVS Forum

Paški Kozjak, november 2009

Začel/a Ekolog, 07. November 2009, 18:17:55

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ekolog

Malce prej sem prišel s Paškega Kozjaka, šel sem iz Pake peš do doma na Paškem Kozjaku (960 m), sneg, ki se je še obdržal od minulega poslabšanja se prične pojavljati nekje na 750-800 m, obdržal se je v senčnih legah ter ponekod na strehah, po travi pa ga skorajda ni več, veliko pa ga je ob robovih cest napluženega, ga je pomoje moglo v zadnjem poslabšanju kr ene 15-20 cm vržt :icon_arrow:

Še kratek opis, kje se nahaja dom na Paškem Kozjaku (960 m) :icon_arrow:

Dom na Paškem Kozjaku se nahaja nad dolino reke Pake vzhodno od Velenja in južno od Mislinje. Do doma se lahko pripeljemo z avtomobilom in sicer iz Velenja, Gornjega in Srednjega Doliča in iz Dobrne ali pa se na izlet odpravimo peš. Dom je lepa izhodiščna točka za vzpon na Basališče, ki je najvišja točka Paškega Kozjaka.

Fotografije :icon_arrow:

Kupčki snega ob cesti na Paški Kozjak

Zimski motiv s Paškega Kozjaka

Pa še nekaj bolj jesenskih fotografij, saj je nenazadnje še vedno jesen :) :icon_arrow:

Proti Mislinjski dolini

Domček

Lepa reportaža. :icon_wink: Predzadnja fotka mi je zelo všeč. :icon_mrgreen:

gradiščan

matjaz

Lepe fotke... :icon_wink:. Je bilo na Špiku še kaj bolj belo? :icon_question:

"Kakšen lep poklic biti človek na Zemlji...
Maksim Gorki"

Ekolog

Citat od: matjaz dne 07. November 2009, 22:11:29
Lepe fotke... :icon_wink:. Je bilo na Špiku še kaj bolj belo? :icon_question:

Ne vem, ker sem šel danes samo do doma na Paškem Kozjaku (960 m), na Sv. Jošt na Paškem Kozjaku (1060 m) ter na Špik (1108 m) grem pa najverjetneje jutri, kjer bo jutri popoldne zagotovo snežilo, saj bo snežna meja na 800 m :icon_arrow: :icon_wink: :bouncy:

alešrozman94

VREME BO!

Ekolog

Tudi danes sem bil na Paškem Kozjaku, vendar sem šel za razliko od včeraj danes z avtom do doma na Paškem Kozjaku (960 m), nato pa sem šel peš do Sv. Jošta na Paškem Kozjaku (1060 m) ter potem še naprej do Špika - 1108 m (najvišji vrh zahodnega dela Paškega Kozjaka) :icon_arrow:

Ko sem se vzpenjal proti Sv. Joštu me je spremljala kar gosta megla, vseskozi je rahlo do zmerno deževalo, čudilo me je to, da sem bil že prek 1000 m pa je še vedno deževalo :icon_arrow: :icon_eek: :icon_question:, potem sem si pa rekel, saj na Špiku ga pa sigurno mede, pa sem si rekel, grem še do gor pogledat, pa je navsezadnje še na Špiku deževalo (snežna meja je morala biti na okoli 1100-1200 m), bilo pa je tudi rahlo vetrovno :icon_arrow:

Fotografije :icon_arrow:

Ostanki snega torkovega sneženja na Sv. Joštu na Paškem Kozjaku (1060 m)

Na poti na Špik (1108 m)

Meglena panorama Šaleške doline

Malo bližje (skrajno levo Velenje, na fotografiji se ga vidi le manjši del, desno TEŠ)

Mislinjska dolina pod oblačno oz. megleno kapo :icon_arrow:

Opomba: fotografije so danes malce slabše kakovosti, saj pogoji za fotografiranje niso bili ravno dobri, hvala za razumevanje :icon_arrow:

Astra

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si