ZEVS Forum

Močne nevihte 22. 8. 2009

Začel/a Ciklon, 22. Avgust 2009, 18:32:07

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

včeraj se je pri nas začelo 17.00 ko je zacelo grmet in bliskat

17.30 toča  in močan veter, največji močnejši sunek 56km/h

bile so kar močne rezelektritve

grmelo in bliskalo je do 23.00

vse skupaj kar 42mm padavin
nekateri hudourniki so prestopli  :clap:

tule pa nekaj slikic, slike rezelektritve pridejo kasneje
jutri pridejo taprave slike  ker sn to sliko iz mobitela

mat89

Čudno da včeraj ni padala še bolj debela toča, saj je hrvaški radar ponekod kazal odboje do 65dbz.Zlasti tista nevihta v bližini Maribora , ki je imela odboje tudi čez 65dbz.Ampak vseeno je nažalost natastalo dovolj škode.Pa še to v bližini Podvinc pri Ptuju je nastal funnel cloud (Vir:estofex)

lp

lukamarti

takole...nekaj slik pred vrhuncem včerajšne nevihte. Veter je naredil svoje... Za kvaliteto se opravičujem ker je bilo slikano s telefonom.

beowulf

Zelo dobro ste ujeli včerajšnje dogajanje................tik pred temo, če bi zadeva prišla prej bi bile še lepše slike. Pomurje je defenitivno letošnji zmagovalec kaj se tiče poletnih padavin in neviht. Včeraj nam je narava pogledala skozi prste  ::) ::)

Urox26

Citat od: Serpentinšek dne 22. Avgust 2009, 21:38:12
Preživel sem močno nevihto, ki je med letošnjimi top 3 zagotovo  :buttrock:
Vse je bilo pod vodo, gasilci črpajo vodo iz poplavljenega podvoza,...

Zagotovo ni padlo 68mm, a veš koliko je to? V petletni zgodovini meritev sem imel že ducat podobnih nalivov in v tem je pomoje padlo okoli 30mm dežja.  ::)  Komaj čakam, da jutri zjutraj izmerim.

Ohladilo se je kar na 16°c , na Brniku celo 15.  :icon_surprised:

Na V strani Črnivca pa totalen mimohod - v Bočni do sedaj točno 2mm.  :icon_lol:

Prisežem da mi je kazal na vremenski postaji 68,4mm dežja...če ne verjameš to ni moj problem.

Lp.
Vreme je ZAKON!

Ciklon

Citat od: krispy123 dne 23. Avgust 2009, 10:52:21
17.30 toča  in močan veter, največji močnejši sunek 52m/s

Uf, potem vam je pa vse podrlo!
Daj popravi v km/h. :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

Serpentinšek

Citat od: Urox26 dne 23. Avgust 2009, 12:13:15
Prisežem da mi je kazal na vremenski postaji 68,4mm dežja...če ne verjameš to ni moj problem.

Lp

Tebi verjemem - samo postaji ne verjamem popolnoma.  ;D  Sicer pa bova videla ob kakšnem enakomernem jesenskem deževju, ko bova primerjala podatke.
Na koncu sem izmeril 58mm, kar je precej blizu, tako da možno, da je pri tebi res nasulo še 10mm več.  :icon_wink:

Če po pravici povem mi še zdaj ni jasno od kod toliko padavin - videti je bil precej običajen naliv z močnim vetrom, pričakoval sem okoli 30mm.  :icon_redface:   Zato sem bil še toliko bolj šokiran ko sem videl tistih 68mm. 

LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

maestro

Včeraj zvečer hiter prehod nevihte z krajšim nalivom, glavnina je šla zahodno od mene,strele pa so bile izjemne. Včeraj tako pri meni skupaj 15.5mm
Evo, dve posnete strele. Sploh prva je superca, ko se nam je nevihta bližala od SZ!
http://www.youtube.com/watch?v=Sw-_alWRzEA

http://www.youtube.com/watch?v=Kqa_TrVX_OQ
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Marko

Urossek12

Res je bilo hudo.
Čudno da naš ARSO ni dal kakšenga opozorila.
Na ZEVSu mislim da je bilo opozorilo če se ne motim.(čestitam :praise:)

Lukak

Včeraj sem se odločil da prvič naredim nekaj slik dogajanja na našem koncu.
Žal so slike temu primerne :icon_redface:

Nevihto je sicer spremljal močan veter in tudi nekaj toče, ki pa večje škode ni povzročila.

Toliko zaenkrat  :)

Lp

Neurje

Verjeli ali ne od včerajšnjega prehoda fronte padlo reci in piši samo 10 mm dežja  (  sem moral prav dvakrat pogledat če res toliko malo kaže ).

Jovi

Pri nas pa padlo kar skupno 32.1 mm padavin. Je v redu za ta prehod. Najvišji sunek vetra pa 13.4 m/s :icon_wink:
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Ciklon

No, da še jaz podam padavine iz tega konca Gorenjske.
Pri nas je nakapljalo le 1,8 mm, tako da je šlo vse skupaj že v luft in suša se neprekinjeno nadaljuje. :shrug:

@Jovi sem ti rekel, da z manj kot 20 mm ne boste prišli skozi. :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

stog

Končna količina padavin je 12,9mm.