ZEVS Forum

Močne nevihte 22. 8. 2009

Začel/a Ciklon, 22. Avgust 2009, 18:32:07

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MaRkUš

Bil sem v  Domžalah,in takega dežja ne pomnim.Vpodvozu gotovo več kot meter vode.Podrta drevesa v Jaršah in Homcu.Povsod gasilci,voda je tekla v potokih.Ko sem se peljal proti podvozu,je pred mano zapeljal avto v vodo iz katerega sta skočila moški in ženska,vode sta imela do bokov.Sam sem ovto zapeljal v garažno hišo pri merkatorju.Na parkirišču je nakupovalne vozičke instole bližnjega bifeja, metalo v avtomobile.Veter je v sunkih gotovo dosegel 70 ali več.Gotovo ena hujših neviht,ki sem jeh videl.Naredil sem par slik oblaka nad Domžalami,jih bom objavil kasneje.

Trgovc

Da se še jaz oglasim...Kar dobršen del Dolenjske je fasalo močan dež z drobnimi dodatki ter sunkovitim vetrom...Temperatura je padla na 13 C...To je bila najmočnejša nevihta letos na našem koncu... 
Z dnem 22.2.2013 ne maram več zim, ker je mati narava zamenjala JV za SZ...

stog

Tu pričakovano povsem mirno. Bil je en krajši naliv in nekaj bolj zmernega dežja. Nastal je praktično nad nami, kar je pri nas zelo redko. Padlo je zaenkrat dobrih 10mm. Bistveno več je padlo že streljaj južno in vzhodno. Ta mesec zaenkrat le 40mm.  :smash:
Prav neverjetno, sodre (kaj šele toče) in močnejšega vetra letos še ni bilo. Prav tako ne kakšne zelo glasne nevihte. Tudi sicer se kar ne pomnim, da bi bilo kakšno leto pri nas tako malo nevihtno.

Stormchaser

Citat od: kripelj dne 22. Avgust 2009, 20:22:25
nisem vedu kje naj to vprešam, pa se mi je zdelo to še najbolj primerno, ker se gre za to nevihto

med slikanjem nevihte sem opazil nekaj, podobnega funnellu, nekaj rahlega vrtinčenja je bilo prisotnega, zdaj pa vi presodite kaj je to

Verjetno gre za Inflow cloud, bo pa Ciklon verjetno kasnej vedel več povedat kaj je to!Ampak meni se zdi da je to to.

Drugače pa sem bil pa danes na Mengeškem polju, ko je ta celica letela proti Lj. in okolici.Ja takega pogleda pod Shelfom pa še nism vidu, kakšen je moral izgledati šele od spredaj.Temne barve, z zelenimi odtenki.Sam kaj ko celice nisem mogel prehitet, pa še temno je postajalo moja kamera pa ne dela v temi  :icon_cry:.Pa še sprva nisem bil na pravi poziiji, zato sem odhitel na zdaj že Chaser-sko mesto na polju, kjer pa me je že lovila ta celica.Tako da sem poslikal par slik, potem pa bežal proti domu, ker stvar je bila izredno hitro pri meni.Tudi veter je že pihal kar sunkovito, vendar še brez toče.
Slike:
Tik pred prihodom Shelfa (z malce osvetlitve)

Še prikaz kako se je stemnilo v parih minutah (prav tako pod Shelfom)

Potem sem bežal pred možno točo in se na hitro ustavil nekje v okolici Mengša, kjer je bil Shelf že pred mano za njim pa ta struktura (z dodatkom kontrasta seveda).Druga slika slikana nekaj sekund za prvo in se vidi kot, da se je nekaj hotelo matrati, vendar ne dovolj.Tretja pa je še panorama iz tega kraja in lepa nizka baza.

selicmiha

Tudi burja na primorskem se je okrepila sunki so bili tudi že preko 80 km/h

klempo

Mislim, da bomo tudi mi sedaj dobili nekaj dežja, saj se nam glede na radar bliža nevihta iz SZ. :icon_wink:
Temperatura kar hitro pada, trenutno je 19°C
Občasno zapiha NNW veter v sunkih.
Vlaga je 66%
Tlak: 1016 hPa (raste)

EDIT: začelo je deževati

Tržičan

Pri nas smo mislim da zaključili za danes, do sedaj je padlo 23,5mm, od tega 19mm v nevihti.

Še sedaj je nekaj toče po tleh, pa je že kake 3h od tega, je bilo kar pestro, vendar sem vseeno pričakoval nekoliko več danes.

Trenutno je suho, T = 17°C, občasno še potegne veter.

Lp, Nejc

walter76

Do 17 sončno.
17-20 oblačno,nekaj kapel dežja.
21-22 bliskanje v okolici .
22:10 zapihal močan s-sv,bliskanje v okolici .
Prijatelj vremena !

Ciklon

Zadnji "šus" dobiva sedaj še JZ SLO.

Mare to gotovo spremlja v živo. :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

Elessar

Kresniške Poljane po neurju, okoli 20:30 je začelo močno pihati lahko bi rekel da je bil orkanski veter kaj takega pri nas le redko doživimo, bliskalo je dobesedno vsako sekundo iz vseh strani neba, potem se je močno ulilo in padalo do okoli 21 ure napadalo pa 29mm. Ohladilo se je in je zunaj prijetno sveče pri 17C. Upam na čim manj škode, pri nas mislim da smo jo odnesli  brez škode seveda pa je noč in bo jutro pokazalo kaj več, mogoče kako podrto drevo kaj hušega pa ne pričakujem.

lep pozdrav in mirno noč
Lp, Tilen

Roger

rahlo dežuje po močni nevihti s točo 16.1°C.padlo zaenkrat 35mm dežja,od tega v nalivu 32mm.Toča bila v velikosti frnikul.PG pa samo 10mm :surprised:Kakšna razlika.

Ekolog

Rahlo dežuje, vendar padavine že slabijo, padlo je vsega skupaj 22,8 l/m2 dežja, morda še pade kakšen litrček, kaj več pa ne pričakujem :icon_arrow:

temperatura: 16,4°C
vlaga: 91%

Lahko noč :wise: :wavey:

gradiščan

Pričelo je deževat RR - 32,1mm/h, bliskanje in grmenje pa gre JZ mimo mene. Temperatura 19,4°C, veter v sunkih do  36,7km/h N 3Bft ob 22:59

oleg

pravkar sem se vrnil iz podnananosa domov močna burja 50 km na uro
v ajdovščini močan naliv z burjo ki ga je spremljalo bliskanje in grmenje
v avtu mi je kazalo trenutno temparaturo + 23 celzija za količino padavin pa nevem
padalo kot noro
še podatki od doma
tukaj nič dežja čez dan suho
+ 20 celzija vlaga 62%
vetra skoraj da ni smer vetra sever
T MAX DANES + 28 celzija  :icon_wink:
oleg

bbenci2

Danes vsekakor pričakoval več, ampak k sreči le 9,3mm padavin v rahli nevihtici, mislim da ne bomo presegli 10mm :icon_arrow:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2