ZEVS Forum

Velika Planina, 12.7.2009

Začel/a blazek, 22. Julij 2009, 21:28:57

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

Po dolgem času nas je pot spet zanesla na Veliko planino. Sicer je že nekaj časa od takrat, pa tudi slik nisem mogel prej dat gor. Prvi postanek smo imeli v Podstudencu. Od koder se lepo vidi opustošenje 13.7.2008, ki pa je že v večji meri sanirano.

Veter je takrat podiral in ruval drevesa tik za hišo. En mogočen hrast je padel celo med dvema hišama. Res zanimivo, kako malo je manjkalo, da bi še kakšna hiša več ostala brez strehe in še česa.

Slikano proti vasi Gozd

Hudournik, kateri ob obilnih padavinah močno naraste in prinese v dolino obilo proda, skal..., 18.9.2007 je precej poplavljal.

NAto smo jo ubrali, se mi zdi, da na Hojško planino. Od tam se je lepo videle oaze brez gozda, katere je podiralo neurje.

Res je lepo tam gori. Samo da je za časa našega obiska bilo vetrovno in ne peveč toplo.

Pastirska staja.

Zaščitni znak Velike planine je krava Cika. :icon_mrgreen:

Kamnik

Krvavec v oblakih.

Prisklednik.

lp Blaž

gregach

lepo,ampak tista taprva pa ne vem če je glih cika....
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

najed

Glede na obliko bi lahko bila, cike so majhne rasti, malo trebušaste, s kratkimi rogovi.... Kolikor vem, obstajata dve vrsti - bohinjska in tolminska, tolminska je malo večja/težja.
Katere bi potem bile na Veliki planini, pa ne bi vedel...

Vremenko

Lepe fotke  :clap:

Pred dobrim tednom sem bil na Veliki planini kjer je res lepo
ampak nekaj pa me je zeelo zmotilo
In to so nekateri "eko cepci" ki puščajo odpadke za sabo kot bi bili na deponiji  :banghead:

gradiščan

ice

lepo :icon_razz:

Čeprav je zame najlepši čas za na Veliko planino pozimi :buttrock:

Jovi

Blažek dobre slike vidi se tudi koča kje vsako leto in tuudi leto sem gor dopustoval. Znanci od punce jo imajo nad tiso z plehnato streho je naša. Glede imena si se malenkost zmotil. Tole kjer si bil ti je bila Gojška planina in Mala planina velika je pa še malo naprej.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

blazek

A Gojška planina je potem. Jaz sem pa narobe slišal. Vsaj zvenelo je kot Hojška. :icon_mrgreen:

alešrozman94

VREME BO!