ZEVS Forum

Nimam dostopa do foruma - kaj sedaj

Začel/a fredek, 10. Junij 2007, 19:59:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Dejan

Connection Problems
Sorry, SMF was unable to connect to the database. This may be caused by the server being busy. Please try again later.

Parkrat se mi je to pokazalo. Vse kar sem moral storiti je pritisniti refresh.

lp
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

Dejan

Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

Spc

Evo dobil na e-mail:

To je sporočilo prek http://portal.zevs.si od:
janez <johnbijec@gmail.com>

Pozdravljen, mene zanima (kot verjetno še nekatere) zakaj ni dostopa do foruma. Včeraj se mi je uspelo ragistrirati na portalu, vendar na forum še vedno ne morem. Če se hočem prijaviti z istim uporabniškim imenom in geslom kot na portalu mi napiše nepoznan uporabnik., če se želim registrirati na forumu mi vedno napiše, da je prišlo do napake vendar ne pove do kakšne. Prosim če to uredite, ker se začenjajo vremenske zanimivosti.

Zato priporočam, da malo razmislite na prehod na phpBB.
Rajše vidim bote kot pa da se nekdo ne more registrirat.
:icon_surprised:

Vreme

Spc če se je prijavil na portal še ne pomeni, da je prijavljen na forum. Na forum se mora prijaviti posebej!!!

urša

Brez zamere Spc,seveda raje vidiš bote,ko pa nisi nikoli skrbel ,da smo forum očistili njihovih prispevkov !! :shrug: Ko ti bot začne srati po temi s svojimi prispevki je lahko v parih dneh forum zasvinjan do neprepoznavnosti.Ni bil problem v botih,ki so se samo registrirali,ampak v tistih,ki so tudi pisali na forume.Velikokrat tega sploh opazili niste.Sploh tisti,ki pridete gor le občasno.In zasluge za čiščenje starega foruma si povsem neskromno lasti tudi URŠA.Nimam pa več časa za tako ročno čiščenje foruma in zato sem odločno proti prehodu nazaj na phpBB !
Problemi pri registracijah se lahko pojavijo samo v primeru,ko geslo uporabnika vsebuje niz znakov ali kar celo uporabniško ime.Izbrali smo drugo najmočnejšo stopnjo zaščite in tega ne gre spreminjati.Vsak,ki ima probleme z registracijo lahko pošlje mail in ga administrator ročno registrira!Težave z registracijo so pa prej izjema kot pravilo.Forum nam je po "samostojni nadgradnji"?? uspelo spraviti v staro stanje in obliko in težav ni.

polo

Meni se še ni zgodilo,da nebi imel dostopa do foruma,čeprav se zelo pogost obiskovalec :shrug:
Druga stvar,eni jamrate,da nemorete prilepiti več kot 3 slike,zakaj jih kot npr.@paradolf in ostali  objavijo kar nekaj 10,15 itd...
Mislim,da je ta forum zelo vredu in na kaj slabšega si niti  pomislit ne upam! 
Enkrat na dva meseca se mi res zgodi,da dela mogoče počasneje kot bi moral ampak drug dan je že vse OK.
Mogoče so pa internetni ponudniki krivi za tiste,ki nimajo dostopa :icon_question: pa da ne pozabim tudi na tiste,ki bi jim  včasih samo reset računalnika,modema,routerja spet omogočal dostop do foruma :icon_biggrin:
Ni reklama ampak jast dostopam prek VOLJE(sedaj TUŠ telekom)

Mogoče nebi bilo slabo,da tisti ki pogosto nimate dostopa do foruma napišete prek katerega ponudnika imate internet.

ŠTROMAR

Nobenih težav z dostopom, čeprav sem pogosto gor. Zaenkrat dostopam preko SIOL ADSL. Mislim da razlog težav, ki jih imate nekateri ni v forumu.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

piskec

Ne vem, zakaj se kar naprej eni pritožujejo, medtem ko drugim čisto lepo dela...

Forum in Portal prijava ni eno te isto.
V zadnjem času smo pobrisali neaktivne uporabnike. Ti se morajo na novo registrirat. Na forumu.
Geslo ne sme vsebovati niza znakov uporabniškega imena in mora biti dovolj dolgo.
Nekateri ponudniki imajo občasne težave s tujino.

Zaradi vseh teh pravil, ki v osnovi niso težave, ampak so PRAVILA, ne bo drug sw za forum nič pomagal.

Oblakar

Jaz pohvalim forum, se mi zdi vedno bolj napreden in tudi z dostopom nimam nobenih težav!  :icon_wink:

Se bom potrudil večkrat kaj konstruktivnega napisati... :icon_redface:
Brez oblaka ni dežja. :)

jakac

Potrjujem težave, ki jih javljajo nesrečniki na portalu. Po miljontem neuspešnem poiskusu registracije sem ugotovil, da je (vsaj pri meni) razlog za neuspeh prekratko geslo. Dejstvo pa je, da moraš to uganiti, ker napiše samo, da je prišlo do napake. Kljub temu, da se mi je uspelo registrirat, pa mi je v roku parih ur že pobrisalo account... Sumim, da zato, ker nisem takoj nastavil nekaterih podatkov v profilu. Zdaj držim pesti, v vsakem primeru pa predlagam, da daste svoji mami za skreirat nov account. Če ji ne bo uspelo, se morate strinjat, da postopek ni dovolj enostaven...

PS. Sprašujem se tudi čemu služi obvezna registracija za pregledovanje prispevkov... Tako moje gornje ugotovitve niso dejansko nikomur v pomoč, ker jih ne morejo prebrati...

urša

Registracija je potrebna samo zaradi varnosti samega foruma in je takojšnja  :icon_arrow:
Zaščita z gesli je na drugi najvišji stopnji in res je prihajalo do problemov z vpisom nepravilnega gesla.Ko smo to opazili ,smo objavili na portalu.Sedaj je dodano tudi na samo registracijsko stran.
Neskladno s pravili izpolnjen profil uporabnika je pa tudi lahko vzrok za neuspešno registracijo.
Predvsem lokacija uporabnika je na vremenskem forumu zaradi javljanj trenutnega stanja zelo važna.
Vsak je  ob registraciji kliknil na okenček "se strinjam".Če teksta ni prebral ,to vsekakor ni krivda administracije foruma :shrug:

Spc

Spet smo se dol zaprli tako, da lahko samo registrirani berejo.
:clap: :icon_haha:

To pomojem ni najboljše saj če nekdo hoče samo prebrat nekaj se mora registrirat.
:icon_lol:

S53RI

JUH!

Nevem zakaj je taka potreba po zaklepanju? Zaščita kot za kočevske medvede.Meni se že ne ljubi vedno registrirat.Na mnogih forumih, kjer sem prisoten ni nobene potrebne  registracije, razen za vsebine katere pa gledajo le registrirani člani..Razumljivo je , da če hočem sodelovat na forumu npr.kaj odgovorit se moram registrirat.Za branje pa ni nobene potrebe.Naj ljudje berejo, ker le tako imajo možnost tudi ostali da vidijo, da se res kaj dogaja tukaj gor...Pravzaprav ne razumem smisla tega ?...
SpC  delim tvoje mnenje.....Nevem, al je bil ta forum tarča napadov ali kaj...V nasprotnem primeru bo samo še tajno drušvo pgc...Sem zato, da je forum maksimalno odprt.

urša

Forum je maksimalno odprt in ni nobenih omejitev :icon_arrow:
Če je komu odveč izpolniti registracijski oddelek in zakaj ,je pa drugo vprašanje :shrug:
Dovolj sranja,za katerega večina ne ve,je bilo na starem forumu.Malokdo je takrat pomagal urejati zadeve,večina je samo kritizirala,tako kot sedaj :icon_arrow: :icon_arrow:

Pihe

Sicer sem o tem na kratko napisal že na portal, ampak spet imam z domačega PC-ja onemogočen dostop! Zadeva je pa sledeča:
V firefoxu kliknem na povezavo do sem, na kar se mi v Prenos podatkov naloži datoteka "Index.php", ki jo ne morem odpreti, ker tistega programa v katerem je napisana nimam na PC-ju(čeprav je .php :icon_question:) in si pravzaprav tudi nočem naložiti tega.Ok,zadevo pobrišem, kliknem ponovno in spet isto, le da ima sedaj datoteka ime "Index(1).php" in ob naslednjem poizkusu "Index(2).php" in tako naprej.
V Explorerju je pa še bolj strogo: ob kliku na povezavo, samo javlja, da zadeve ne more odpreti,itd.
Opazil sem, da mi je podobno zadevo delalo na nekem drugem php forumu, kjer je kazalo na to, da firefox na tak način preprečuje(?) pojavljanje reklamnih banerjev med posti,nisem pa prepričan v to.
Kaka ideja, kaj bi to bilo in predvsem kako se tega losat?
P.s.: sedaj seveda pišem iz službe in ne od doma. :icon_rolleyes:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si