ZEVS Forum

Nimam dostopa do foruma - kaj sedaj

Začel/a fredek, 10. Junij 2007, 19:59:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

TgT

na Google-ovih DNSjih ni delovalo mislim da  tri dni.

tomazsta

Spletne strani vremenskih postaj še vedno delujejo.
VP Rakitna, 827m: Davis Vantage Pro2 plus

http://rakitna.zevs.si

medovreme

Nekateri imate še težave, kar je odvisno od ponudnika. Aleš je sporočil, da naj bi se tudi to postopoma popravilo.
Lp, Marko
Kaj je na obzorju?

piskec

Domena zevs.si je prenešena, v veljavi je tudi nov dns, ki je zdaj tam, kjer imamo vse ostalo - na Hitrosti.

Seveda to spet pomeni nekaj opletanja preko različnih ponudnikov, v dns-ju se vse dogaja počasi. Nekih 48 ur bi pa vseeno moralo biti dovolj, da se vse skupaj uredi.

Če po 48h komu še kakšne stvari ne bodo delale, naj pa se prosim oglasi. Je kar nekaj postaj, ki kažejo ven iz zevs.si območja, te moram ponovno vnesti.

Pa upajmo, da bo od zdaj naprej delalo ok.  :buttrock:

bajta

tale menjava registrarja je mogla bit pa res mucna. Je bilo potrebno oba dns-a hkrati selit?

piskec

Citat od: bajta dne 13. Januar 2020, 13:36:39
tale menjava registrarja je mogla bit pa res mucna. Je bilo potrebno oba dns-a hkrati selit?

Ja, mučno, se strinjam. Selitev pa je bila potrebna, ravno zaradi teh izpadov.

max

Končno  :icon_wink:
No danes sem bil cca 2h brez povezave, hitro sem bil nazaj  :buttrock:

komar

Citat od: lesce dne 29. Januar 2023, 08:28:08
ne morem verjte in hkrati sem jezen...pišem post nekaj časa, potem pa pritisnem pošlji in me sistem odjavi iz foruma...ma dej no....pejt nekam, res

Citat od: mojo jojo dne 29. Januar 2023, 10:48:42
Klikneš v browserju puščico nazaj in ti prikaže stran predno te je ven vrglo...torej tvoje sporočilo...Kopiaš kar si napisal in še enkrat pošlješ sporočilo

Citat od: lesce dne 29. Januar 2023, 08:28:08
tudi to sem poizkusil, ni delovalo. sem sedaj podaljšal čas prijave.

komar

Hecno, že sedem ur sem v precej nestabilnem omrežju preko starega telefona kot mobilni dostopni točki in na hitrosti dobrih 200 kbps, pa me še ni "vrglo" ven. Drugače je pa ob prijavi v okencu avtomatsko že vpisano, da si 60 minut prijavljen, zraven pa potem obkljukaš še možnost Bodi vedno prijavljen.

tomaza

Pozdravljeni

Od včeraj imam blokiran dostop do portala in tudi posledično ne morem nalagati podatkov VP Podljubelj.
Preko mobilne dostopne točke dela normalno, to pomeni da je na zevsu blokiran moj statični IP.
Na koga ser lahko obrnem, da rešimo težavo.
Lp Tomaž

matic19

Če grem na stran tvoje vremenske postaje, so podatki osveženi. Se je vmes morda zadeva že popravila sama od sebe?

tomaza

Ne, sem trenutno povezan preko mobilne dostopne točke.

matic19

Kako pa izgleda ta blokada? Imaš kak screenshot? Si težko predstavljam, da bi kdorkoli blokiral samo tvoj IP. Kvečjemu da je nek problem s tvojim operaterjem...

tomaza

Sem že zjutraj govoril z telekomovci, pa si zagotovili, da iz njihove strani ni nobenih blokad.
Je pa tako, če se želim povezati na zevs portal ali na mojo spletno stran, pa iz katere koli naprave, ki gre preko mojega IP, dobim obvestilo da stran ni dosegliva.
Vse ostale strani in celotno omrežje pa dela OK.
Prav tako se ne more povezati FTP za upload.
Ko pa grem preko mobilne dostopne točke pa dela vse.

matic19

Hja, meni se to sliši kot ponovitev našega "neslavnega" DNS problema, kjer imajo določeni uporabniki težave pri razreševanju domene. Če je to res to, potem ni druge, kot da počakaš, da se reši samo od sebe, ko se bodo DNS strežniki posodobili. Ali ti pri FTP-ju izpiše "cannot resolve www.zevs.si" ali kaj podobnega? Lahko prilepiš izpis ob FTP uploadu preko tvoje mreže?
Sem pa prepričan, da ni nihče blokiral tvojega IP-ja.