ZEVS Forum

Zadnji izdihljaji zime pred odjugo, Družinska vas, 17. in 18.1.2009

Začel/a blazek, 19. Januar 2009, 15:58:16

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

V soboto sem izkoristil priliko, da poslikam sneg pred napovedano odjugo, ki sledi v teh dneh. Snega je v noči na četrtek zapadlo kar nekaj. Takoj po sneženju je bilo 15cm novega snega z nekaj ledenega dežja. Samo novi sneg, brez ledenega dežja je dal 9mm padavin. Skupno je bilo v snegu in ledenem dežju cca 21mm padavin.

Tukaj je bilo izmerjenga 15cm snega. da ne bo kdo mislim, da je to kakšen larifari zaradi tega ker se vidi trava. Zaradi suhega snega se trava ni v celoti polegla in tako štrli ve iz snega. :smash:

Kolega Car, ki mi je delal družbo in se popolnoma predal zimskim užitkom. Tako kot jaz.

TAle loček je zelo trdoživ. Saj ga poleže šele zelo težak južen sneg. Se spomnim samo enkrat, da se to zgodilo. in še to je bilo novembra, kakih 10let nazaj.

Ni ga lepšega, kot zasnežena pokrajina.

Ja ja, snega je bilo kar nekaj.

Še par slik od nedelje, ko se je celo delno razjasnilo.

moj "štacion"

Tole je najbolj sončna lega v bližnji okolici. ZAto je bilo tu snega samo 10-11cm.

Potok Toplica, ki teče po dolini ima vseskozi več kot 12 stopinj celzija. Mislim da ga ni potoka, ki bi imel več. :icon_arrow:

za konec še ena panoramska mojega raja.

Ledeni

Lepo, takole za spomin.  :icon_wink:
Potok Lešnica je pa debelo zamrznjen.

max

Uh, ARSO hiška :icon_wink:. Tale car pa še ni eno leto star, ali pa tu nekje :icon_rolleyes:

blazek

Ciklon

Lepa reportaža vaše za zdaj še zasnežene pokrajine! :icon_wink:  Car je pa res lep pes.:icon_bird:
Raj je v naravi :buttrock:

mat89

miklicdejan

Citat od: blazek dne 19. Januar 2009, 17:07:54

V kratkem bo še ena posodobitev. :o ;D

A bo še ena črna zverinca pri bajti (davis)
Drugače so pa lepi kraji dol pri vas

blazek

gradiščan

Astra

Odlično.  :icon_wink:

Upam, da kmalu pridobiš zverinico in nam pošlješ podatke na net.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

lolcho

Vreme je zakon :) :) !!wmr 928nx