ZEVS Forum

Opazovanje in zapisovanje vremena

Začel/a maestro, 19. Januar 2009, 18:59:53

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

lolcho

no tu je slika
ponovno sem dobil voljo in verjetno bom ponovno začel zapisovati
Mi lahko poveste kaj bi lahko še vključil in kaj izpustil
a za povprečno dnevno temp. ne pride v poštev min in max

dec 2007
Vreme je zakon :) :) !!wmr 928nx

ŽUPMART

No, kerje tema ravno prava, bom vprašal kar tu.
S prvim februarjem začnem s projektno nalogo Vreme skozi leto. S svoje postaje bom shranjeval podatke recimo 3x na dan, zraven pripisal dnevni opis vremena ter želel bi dodat kakšno karto.
Zanima me, če kje obstaja link za to karto, kjer bi bileže vrisane fronte, cikloni in osnovni podatki. Poleg tega bi bilo fino dobit kje tudi karto, ki bi izgledala enako kot tiste iz katerih napovedujemo (GFS, ECWMF iz Wetterzentrale), samo da bi bile na njej izmerjene in ne napovedane količine količine - predvsem bi prav prišlo za pritisk. :icon_confused: :wavey:

Mi lahko kdo pomaga?
Hvala. :praise:

EDIT: Je to mogoče tista zadeva, če gledaš karte, ko lahko pogledaš tudi za uro 00?Ali pa v ahrivu? :wavey:

lolcho

no jutri mislim ponovno začeti zapisovat
tu je slika

je vredu?
kakšen popravek?

lp
Vreme je zakon :) :) !!wmr 928nx

JaniS

ŽUPMART

Še vedno nisem dobil odgovora, kje se da dobiti karto z vrisanimi trenutnimi pozicijami front, ciklonov, pritiska (ter morda temp). :icon_arrow:
Res nihče na forumu ne ve?

MINIMAX

MINIMAX
Lj-Polje

ŽUPMART

Ne, potreboval bi da so vrisane fronte in cikloni, tega na tem linku nisem zasledil.  :shrug:

Ta link mi bo prišel prav ob kakšnih vremenskih ekstremin, saj so gor karte npr. s temperaturami, sateliti in to. Manjka pa karta s cikloni in frontami. :wavey:

gradiščan

ŽUPMART