ZEVS Forum

Time lapse posnetki

Začel/a Capillatus, 26. December 2008, 20:58:22

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Mraz

Mislim na to, kje na fotoaparatu nastaviti, da ti bo delal slike na določen čas in bi tako lahko sestavil timelapse posnetek.

Uporabljam Canon EOS 600D, zato bo mi @Markuš vedel povedati kako nastavim.

Hvala že vnaprej za odgovor.

TgT

blazek ti je lepo povedal, aparat sam tega ne podpira. S pomočjo zunanjega sprožilca, lahko tudi laptop, ali z uporabo nepodprtega firmwarea(software na fotiču) je pa to mogoče.

max

@Mraz, zakaj bi ti moral pa @Markuš to povedat, če imaš pa navodila od fotiča!!!:smash:
Pišuka, isto kot na forumu....nobenemu se ne ljubi brat, vsi bi imeli lepo servirano  :icon_banned:

Sicer pa sta ti tako Blažek in TgT že povedala vse

Mraz

Pozabite da sem sploh kaj vprašal  :icon_rolleyes:

max

Citat od: Mraz dne 24. Julij 2012, 21:32:47
Pozabite da sem sploh kaj vprašal  :icon_rolleyes:

A zdaj si pa užaljen :P

Canon 600D ne omogoča time lapse posnetkov, lahko pa posnameš film in ga potem obdelaš v hitrejšo animacijo!

Mraz

Citat od: max dne 25. Julij 2012, 08:41:24
Canon 600D ne omogoča time lapse posnetkov, lahko pa posnameš film in ga potem obdelaš v hitrejšo animacijo!

Hvala. Sem iskal po navodilih pa nisem nič našel.

gradiščan

Kot sem jaz zadnjič zasledil pri pisanju Markuša...on uporablja dva fotoaparata... enega za fotkanje...drugi za posnetke... To bi bilo nekako tudi logično, kajti če fotkaš levo..desno..gor...dol.. v vse smeri... potem ne moreš imeti time lapse posnetek, ki bi bil kvalitteten..  Moj Nikon-1 lahko snema HD posnetke, vmes pa ima funkcijo za fotografiranje, vendar so fotke eno malenkost slabše kvalitete, kot če bi fotografiral normalno...

alze

<- Klik

Mraz

Pred dnevi sem naročil daljinski sprožilec za moj canon.
Verjetno bi se s tem tudi dalo?

max

Z daljinskim prožilcem ne boš mogel delat time lapse posnetke, razen če si kupil varianto kot jo omenja @alze  :icon_rolleyes:

Pa tudi škoda novega fotoaparata za time lapse posnetke........razen če imaš varianto kot Markuš. Tisti ki se ukvarjajo s fotografijo vedo o čem govorim...... :icon_rolleyes:

medovreme

Opozarjam cenjeno občestvo, da se vzdrži morebitnih neprimernih komentarjev, ki nimajo nič z vremenom in tole temo.

Zadnjih nekaj komentarjev je bilo posledično brisanih.

lp, Marko Premelč (Medovreme)
Kaj je na obzorju?

Mraz

Citat od: max dne 25. Julij 2012, 15:12:01
Z daljinskim prožilcem ne boš mogel delat time lapse posnetke, razen če si kupil varianto kot jo omenja @alze  :icon_rolleyes:

Sem kupil podobnega kot ga ima @alze  :icon_wink:

tomoss

En kratek timelapse večerne nevihte z dne 30.6.2021.

https://www.youtube.com/watch?v=nl-tQsCOnbk

tomoss

Time lapse lečastih kumulusov, ki so kratek čas nastajali v dopoldnevu po prehodu fronte 11 julija.

https://youtu.be/XXqPSMGPfY4

tomoss

Še en time lapse nevihtne linije, ki je 28. julija zvečer prihrumela iz Furlanije: https://www.youtube.com/watch?v=BEC2lfbqXA4