ZEVS Forum

ws 2300

Začel/a oleg, 19. December 2008, 23:55:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Wireles gre, s kablom pa verjetno še ni nobeden probal, da bi ti iz prve roke odgovoril, tako da na pamet govoriti  :icon_question:........... :shrug:

bbenci2

Potem verjetno obstaja možnost tudi preko kabla. Problem pa je verjetno tudi ta, kje dobiti samo konzolo :icon_question:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

ŠTROMAR

bbenci2

Ampak najprej si bom sposodil in probal, ker če ne gre, mi je to samo kos plastike doma :icon_mrgreen:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

H2o

Citat od: H2o dne 25. Februar 2011, 15:38:29
Sodelavca zanima, ali pri Thesaurus-u velja tudi garancija za postajo, ki je bila kupljena v Franciji? Ali ima kdo izkušnje s tem?

Hvala!

Evo, da podam odgovor. Garancija velja tudi pri nas. Pokvarjenih delov ne popravljajo, ampak jih zamenjajo.

bbenci2

Moj dežemer na WS2300 je nekaj zablokiral in se pri 2,5mm ustavil. Potem sem malo strosil senzor za dež na drogu, da se je slišala vaga, ki se je nekaj krat prekucnila in konzola je pokazala je 17mm. Kar je malo preveč, če je en prekuc vage, nekaj več kot 0,5mm. Mogoče je bilo kaj zamašeno. Ampak se mi je zgodilo to prvič po dveh letih. Imam pa prenos podatkov preko kabla.
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

ŠTROMAR

Ja občasno pa je le potrebno preveriti in očistiti dežemer, pa spucat umazanijo in podobno. Več o tem je že bilo napisano tukaj - http://forum.zevs.si/index.php/topic,878.0.html

roky

Moja WS 2350 , ko je priklučena na kabel, ne osvežuje na 8 sekund ampak na 6 sekund :buttrock: :icon_wink:. Se eno ws 2300 postajo,ko mam pa osvežuje celo na 4 sekunde :buttrock:. Stopal sem :icon_wink:. LP!  :wavey:

Rocco

Živjo!
Opažam, da vas je kar nekaj z LaCrossovimi postajcami. No, sam se ubadam kakšen dan z njo (trenutno samo testno postavljeno vse skupaj), pa zaenkrat zadovoljen, le kakšno meritev zabije v višave, ampak sem zaenkrat lepo omejil z oddaljitvijo telefonskega kabla od vse električnih napeljav.
zanima me pa naslednje. Nekateri imate vetromer na strehi. Koliko je max dolžina kabla, ki povezuje senzorje s higro-termo metrom?
Pa kako je z dežemerom? kakšen pogoj koliko mora biti nad tlemi? Je lahko montiran na strehi hiše?

Hvala :)

marko30

jst mam dežemer in vetromer  povezana do T-H senzorja s FTP cat. 5e kablom dolžine prek 30m. Deluje brez težav. Moglo bi delat tudi na večje razdalje, nisem pa testiral. Dežemer je verjetno lahko tudi na srehi (če ne naj me kdo popravi), mora pa bit obvezno montiran vodoravno.

bbenci2

Zanima me kako je, če imaš v notranji enoti baterije in omrežno napajanje hkrati. Katero napajanje se koristi? Omrežno? Namreč baterije imam vstavljene samo zaradi morebitnega izpada omrežja.

EditMax: si odgovoril že sam sebi :icon_rolleyes:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

gregach

Že nekaj noči me moja ws2350 zbudi točno opolnoči z alarmom. Bi morda kdo znal iz glave povedat kako se to izključi (razen z resetom postaje).
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

roky

Citat od: gregach dne 27. Oktober 2011, 21:57:27
Že nekaj noči me moja ws2350 zbudi točno opolnoči z alarmom. Bi morda kdo znal iz glave povedat kako se to izključi (razen z resetom postaje).

Zivjo.Gres na alarm tipko pritisneš alarm potem pa set. S tipko set se ti vklopi in izklopi alarm. A maš naštiman alarm ob ponoči? Vmes je tak znak med uro in datumom na sredini, imaš to vključeno?

roky

Citat od: bbenci2 dne 07. September 2011, 14:22:08
Zanima me kako je, če imaš v notranji enoti baterije in omrežno napajanje hkrati. Katero napajanje se koristi? Omrežno? Namreč baterije imam vstavljene samo zaradi morebitnega izpada omrežja.

EditMax: si odgovoril že sam sebi :icon_rolleyes:

Zivjo. Ja omrežno napajanje koristi, ker potem imaš baterije v konzoli v rezervi, če ti zmanjka toka.

Hitch-Hiker

Eno vprasanje...
Mogoce kdo ve, ce je za povezavo med senzorji in postajico dober navaden telefonski (4 zilni) kabel ali mora bit kaj posebnega?
Vezava je ista kot telefonski kabel ali so zicke kaj zamenjane?

Trenutno ne morem do svoje  postajice da bi preveril.

Hvala.

LP.