ZEVS Forum

Novi Portal

Začel/a piskec, 05. November 2008, 08:36:32

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŽUPMART

Tole z opozorilom mi je zelo všeč. Morda bi celo še bolj poudaril. :icon_wink:

fredek

Čez 5 minut bom dal gor 1 verzijo in začel spreminjati izgled. Funkcionalnosti še ni (v bistvu že je, samo še ne morate dostopati do nje), ker moram narediti še vnosno polje.

EDIT:
Tako nekako. Umetniki lahko prispevate kake ikone (.png s prozornim ozadjem). Vmesnik bo omogočal vpis texta, spremembo ikone in vklop/izklop prikaza).

Še en edit:
http://fredek.pointclark.net/hp/
tu si lahko pogledate, kaj trenutno počnem doma.

joze

Citat od: fredek dne 07. November 2008, 17:55:19
Še en edit:
http://fredek.pointclark.net/hp/
tu si lahko pogledate, kaj trenutno počnem doma.

Zelo zanimivo! :icon_wink:

Ciklon

Citat od: fredek dne 06. November 2008, 23:39:45
Verjetno bi se dalo (pošlji link da vidim kje to piše). Potem bi se bilo potrebno dogovoriti, kje bi to dobilo stalno mesto in ne bi smelo iti v zevs rss feed (ki sedaj ravno zaradi tega pošilja smeti).

Obstaja še vprašanje avtorskih pravic.

http://meteo.arso.gov.si/uploads/app/text.html?/uploads/probase/www/climate/text/sl/onThisDay.html
Raj je v naravi :buttrock:

fredek

Enostavno ne gre, bo pa šlo komplicirano. Evo še direkten link:
http://meteo.arso.gov.si/uploads/probase/www/climate/text/sl/onThisDay.html

KO zaključim z opozorilom bom začel stem.

fredek

Dovolj bo za danes.

Dodal sem obrazec za spreminjane opozorila. Podatki se že beležijo v bazo, povezati še morem bazo in izpis. Obrazej je dosegljiv v "Tvoj menu" in viden samo urednikom.

V tvoj menu sem dodal modul, s katerim je enostavno priti do vseh člankov, ki jih je prispeval uporabnik (vsak samo do svojih uredniki do vseh). Modul je nov in napisan specialno za J1.5.

Za konec sem si na forimu izposodil še par šal ( :icon_haha:) , in jih na splet ponudil z vtičnikom (trenutno pod prijavnimk okencem). Šale se prikazijejo naključno. Vaša odločitev pa je, če bo vtičnik ostal in kje bo pozicioniran ali ga bomo umaknili.

Danes sem našel še nekaj dobrih vtičnikov (predvsem boljši rss feeder kot je trenutni), jih pa moram najprej preizkusiti doma.  :icon_confused:

Lajko noč.

maestro

Predlagov bi še satelitsko sliko oblačnosti iz sat24.com.  Se mi zdi odlična zadeva.
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

fredek

Citat od: Ciklon dne 06. November 2008, 22:46:09
Bi se dalo ustvariti kakšen modul za "Vreme na današnji dan", z možnostjo avtomatskega prenosa iz ARSO? ...

Tole od sedaj naprej dela, Malo bi se še kazalo poigrati z oblikovanjem, kopiranje in prekodiranje texta z arsoja se opravlja automagično. Upam, da sedaj ko si ostal brez enega dela ne boš šel v penzijo.

Sem pa danes večino dneva preživel v lovu za zanimivimi dodatki. Eden izmed njih mi je omogočil prav tole, brez pisanja celotnega modula lahko sedaj dodajam programsko kodo kjerkoli na portal.
Našel sem dve zelo lepi galeriji, pa vi odločite če rabimo in katera je bolj uporabna:

http://morfeoshow.joomlaitalia.com/component/morfeoshow/view/7.html
Morfeoshow ima fantastične flash efekte. Na levi strani je izbornik različnih načinov uporabe. Malo se igrajte.

http://www.phoca.cz/phocagallery/demo/index.php/highslide
Phoca me navdošuje predvsem z možnostjo povezave z googlemaps in prikaza kje je bila slika posneta (seveda če ima slika geotag). Tudi tukaj lahko na levi izberete različne načine uporabe.

Mogoče pa še kdo od vas pozna kako boljšo galerijo. Aja, obe sta v bistvu modul za portal in popolnoma integrirani.

Našel sem tudi čistopravi chatroomserver, ki ga je možno integrirati (sam server teče na drugem strežniku) z možnostjo javnih in privatnih pogovorov.
Demo: http://vivociti.com/component/option,com_meeboroom/Itemid,71/
Homepage: http://www.meebo.com/room/chatoz82ea77c0/
Tukaj naj omenim, da je omenjeni chat mogole vključiti v katerokoli internetno stran (npr od postaje) in kakorhitro se na taki strani nekdo znajde, ki je pri mebotu registriran, se lahko trenutno vključi v pogovor. To pomeni, da ne glede kje surfate (na zevs portalu, na svoji domači strani ali na kateri od vremenskih postaj, seveda če je modul vključen), lahko spremljate pogovor. MOdul odklopite in vam teče v drugem oknu na namizju.

Na onem prvem linku desno zgoraj je tudi pagepell efekt, ki sem ga tudi nekje našel. MOgoče bi se dal za kaj uporabiti.

Našel sem še tudi nakaj zanimivih malenkosti, ki jih moram še preizkusiti (animacija pri nalaganju strani, stalen rob na vrhu, razni popupi ...) Tudi nekaj komentar sistemov je napisanih na novo (na starem portalu komentiranje ni zaživelo).

MOdula za opozorilo pa na še nisem dokončal.

In spet je konec enega dneva.

EDIT: ja res je dobra, vendar moram pretuhtati te slike malo drugače, ker se vse skupaj že malce dolgo nalaga.

Ciklon

Citat od: fredek dne 08. November 2008, 21:26:27
Tole od sedaj naprej dela, Malo bi se še kazalo poigrati z oblikovanjem, kopiranje in prekodiranje texta z arsoja se opravlja automagično. Upam, da sedaj ko si ostal brez enega dela ne boš šel v penzijo.

Lepo! :icon_wink:
Z objavljanjem člankov pa nikakor ne mislim zakjučiti.  :icon_wink:

Raj je v naravi :buttrock:

fredek

Seveda, sedaj se boš lahko posvetil bolj poglobljenim vremenskim temam.

Vklučil tudi sat24.com. Na srečo sem našel eno mini animacijo tiste slike.

max

Ufff :bouncy: :bouncy:

Imam občutek, ko bo tole vse skupaj zalaufalo kot mora, bo naravnost profi zadeva :icon_wink:
Ti pa res obvladaš :icon_surprised:
Fredi, samo da ne boš pregorel  :icon_mrgreen:

LP Max

jaka

Ja super je zalavfala zadeva :clap: :clap: @fredek vidim da je računalništvo res tvoje področje :buttrock: :buttrock:

max

@Župmart in @Ciklon, dogovorita se, nekateri podatki se podvajajo :icon_rolleyes:
Bi pa dal en predlog, da bi količino padavin, dali v dve ali tri kolone, da ne bi bilo tako raztegnjeno :icon_question:.
Seveda če gre ;)

fredek

Da ne bo kdo kaj narobe razumel, spodaj napisano je samo predlog oz. moje razmišljanje o portalu.

Rajko se je potrudil, postavil in izbral lepo in enostavno temo za portal. Na avtorjih in urednikih pa je sedaj, da iz tega nekaj naredijo.

Gre predvsem za izgled prve strani, ki je ogledalo portala. Ciklon se je pri zadnjem prispevku že potrudil in ubral z moje strani nakazano pot, ter grafiko in gole podatke skril na drugo stran. (Ne vem zakaj sta sedaj dva enaka prispevka na portalu en je Nejcov, ki ga bom pozneje izklopil.) Na prvi strani je ostal samo en stavek, kar pa tudi ni primerno. Jaz bi pričakoval, da bi ta uvodni stavek bil vsaj odstavek. Kratko strnjeno jedro tega, kar sledi na naslednji strani, od obiskovalca strani pa je potem odvisno, ali bo prebral vse ali nič (prebiranje člankov se beleži in pomeni odziv na napisano).

Po mo je bi se to moralo napisati nekako takole (nisem meteorolog pač pa računalničar in trgovec in vsaj malo mislim, da vem kako se stvari prodajao):
Citat"Danes je z višinskimi vetrovi prihajal nad naše kraje iz JV vlažen zrak. Padavine so se pojavile predvsem na vzhodu, V osrednji sloveniji je bilo oblačno, na primorju se je celo malo pokazalo sonce. Največ padavin je namerila PVM na Cvenu, medtem ko je okolica Ljubljane prejela manj kot 1mm padavin."

MOgoče bi bila zraven še kaka mini izvedba radarske slike (ne animirana). Za gornji odstavek sem porabil malce več kot minuto, da sem ga napisal. Se pravi zelo malo, in lahko rečem, da nimam o teh stvaren pojma (zato sem mogoče napisal kako bedarijo.) Kar hočem povedati je to, da gre pri portalu za dodano vrednost, ne pa samo za kopiranje člankov in objavljane zbirke radarskih slik.

Portala nimamo za sebe, za sebe imamo forum. Portal je namenjen tistim, ki iščejo informacije o vremenu. Če jih slučajo zanese na portal in na prvi strani vidijo samo zbirko številk, jim to ni zanimivo in se nikoli več ne vrnejo. Če bo vsebina zanimiva, pa se bodo vrnili. Če bi kdaj dodali mogoče kako reklamo (jaz sem se včeraj prijavil na NajdiSijevo storitev pa še nisem dobil odgovora, da vidim kako to izgleda), je pa obisk tisti, ki odločuje o "zaslužku".

Ko smo delali stari portal, je bilo veliko govora v smislu "to mi ne portrebujemo, saj imamo forum". Mislim, da ni vprašanje, kaj potrebujemo mi, pač pa kaj potrebujejo potencialni obiskovalci portala. Kaj jim ponuditi, da se bodo vračali. To ne velja za 500 prijavljenih na forumu, pač pa za (2000000-500=) 1999500 ostalih slovencev.

Ne smemo pozabiti, da gre 1. stran ven tudi kot rss feed (za tiste ki veste kaj to je) in se kot taka lahko pojavi na telefonih, dlančnikih in drugih internetnih straneh (tudi moji). Lahko se na vsaki strani od postaje, kar bi bio zaželeno in prispevalo k boljšemu obisku portala. Kako to izgleda, ko je dobro narejeno si laho pogledate na siolovem rssu (dobro, tam urejajo rss posebaj) na moji novi strani (Iz sveta tehnike), ki sedaj zaradi ZEVS portala malo trpi na pomanjkanju časa.

Jaz se bom s svoje strani potrudil, da bo vse skupaj tehično dobro teklo (saj na starem portalu je, za počasen dostop je bila kriva moja slaba povezava z internetom, vsaj kaj se uploada tiče in grafično zahtevna tema). Ta teden bom še napisal bolj natančna navodila za objavo člankov, predvsem za delo s slikami.

Kar pa se tiče oblike in novih funkcionalnosti, pa ne bom nič dodajal brez dogovora (nam na žalost občutek, da samo jaz pišem v to temo) recimo temu enega uredniškega odbora, ki bi ga bilo potrebno določiti. Ta bi potem zadevo lahko preizkusil in odločil ali se doda in objavi javno, če ne se odstrani s portala.

Ne nazadnje me je na zgoraj napisano vzpodbudil walter76 z svojim včerajšnjim prispevkom.
http://forum.zevs.si/index.php/topic,1628.msg60580.html#msg60580

Pa lepo nedeljo, koliko je še je ostalo.

fredek

Citat od: max dne 09. November 2008, 09:00:48
@Župmart in @Ciklon, dogovorita se, nekateri podatki se podvajajo :icon_rolleyes:
Bi pa dal en predlog, da bi količino padavin, dali v dve ali tri kolone, da ne bi bilo tako raztegnjeno :icon_question:.
Seveda če gre ;)

Tudi mene to moti, se da rešiti z uporabo tabel (bom napisal navodila).

EDIT:
Pa še to. Prosim da dosletno uporabljate razvrščanje člankov v področja in kategorije, da ne bo zmešnjave kot na starem portalu, kjer je sedaj 300 prispevkov v nabiralniku namesto v kategorijah kamor sopadajo.