ZEVS Forum

Foto utrinki iz Kvarnerja - sonce, rahla vremenska motnja in na koncu burja

Začel/a Astra, 09. Julij 2008, 18:53:31

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Astra

Živjo.  :icon_biggrin:

Tokrat sem jo usekal ob dobri družbi v Kvarner. V soboto je bilo vreme prav lepo, do Reke je bilo še nekaj vlažnih cest, sicer pa suho vreme in rahla Burja, ki je čez dan že oslabela. Potem je bila sobota 5. julija ves dan pretežno jasna, skratka prava idila.  :drool:

Reka in Učka v ozadju:

Okolica Reke v smeri proti Krku:

Žalostna podoba Reke ob rafinerijah Ine:

Na plovbi med Krkom in Cresom:

Žgočih 32°C in sladko jezero na Cresu, pihala je rahla Burja:

Ustrine na Cresu, žgoče sonce in prijetno hladno morje pri 25°C:

Sončni zahod s pogledom iz Cresa proti Istri:

Še zadnji pozdrav sonca in nekaj Cirrusov v ozadju:

Nedeljsko jutro 6. julija je bilo pretežno jasno in zelo vroče. Brez sapice! Obetal se je peklensko vroč dan, temperature so švignile popoldne do 34°C in na nebu ni bilo niti oblačka. Zapihal je šibak JZ veter oz. jugo pozno popoldne.

V ponedeljek 7. julija se je vremensko dogajanje stopnjevalo. To je bilo opaziti predvsem ob močnem JZ oz. južnem vetru. Na vrhu Malega Lošinja (najvišji vrh seže 518 metrov nad morjem !!!) so se delale kape, kar je nakazovalo na izjemno vlažno ozračje. Bilo je res neverjetno soparno pri okoli 34°C. Morje je bilo prav privlačno hladno pri 26°C!

Deskarji so prišli na plano in uživali od močnem JZ vetru.

Zvečer se je nad Malim Lošinjem zmerno pooblačilo, precej pogosto se je bliskalo v smeri Reke. V roki sem imel pripravljen fotoaparat za nočni show, ki pa ga na žalost nisem dočakal. Linija neviht je v noči na torek segala tja do Istre in konice Krka, vzhodneje in južneje pa smo imeli le zmeren južni veter in pogled na oddaljeno bliskanje. Škoda!  :icon_cry:

V torek dopoldne se je veter v Kvarnerju obrnil v SZ smer oz. Burjo, galebi se niso pustili motiti:

Vzdolž otoka Mali Lošinj so se ob grebenu ustvarili kumulusi, katere je pozneje pridno česala Burja, dokler jih ni v torek čez dan dokončno posušila!

V torek zvečer je bilo nad Cresom opaziti nekaj Cirrusov in pihala je zmerna Burja:

Kvarner tik pred večerom, vremensko stanje se je umirilo, nad celino nekaj oblakov, Jadran s Krkom in Cresom na čelu pa že brez oblačka.

Bilo je kratko, a lepo. Veliko manj burno vremensko dogajanje kot v Sloveniji, Istri in celinski Hrvaški! Še enkrat več se je pojavila opazna rezlika med celinsko in Mediteransko klimo, opazna ločnica pa je zagotovo linija vzdolž Nanosa, Snežnika, Učke in Gorskega kotorja.  :icon_wink:

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock:

max

Si mi naredil lušte, ko sem videl valove:drool: :drool:... bom moral še malo počakati do sredine avgusta :shrug: