ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.07.-15.07.2008)

Začel/a kire, 01. Julij 2008, 13:00:47

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kire

No pri meni v Kanomlji. Se je okoli 19.30 pooblačilo in začelo rahlo deževati. Potem pa je okoli 20.00 usekalo. Pihal je močan veter. Precej se je bliskalo ter grmelo. Nato začela padati še toča v velikosti lešnikov. Roži in vrtnine so uničene. Padlo je 44 litrov/m2. Max RR 161 mm/h.
Trenutno je delno oblačno. Temperatua 15,9oC. Tlak: 1012 mb
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

MINIMAX

Lj-Polje
nevihta je že nekaj časa mimo
+16,8°C
od nje 13,9mm
ta mesec 30mm
MINIMAX
Lj-Polje

miklicdejan

mislim, kakšna bedna nevihta.
izlila samo 6 mm, max RR 96 mm/h, medtem ko je v Grosupljem spustila 26 mm z intenziteto 160 mm/h. V glavnem, pri nas se suša nadaljuje.

Še par slik strel:

Gorazd

Znajo padavinske linije še nekaj časa ostati na JV in pridno namakati kraje, ki so jih trofili. Zaloga vlažnega zraka prihaja od Kvarnerskega zaliva.

Mejte se radi

Roger

Pri nas podobna količina padavin kot pri stogu 19.8mm.sedaj pa slabo kaže za nove padavine :icon_question:

walter76

No evo mene doma,namreč "predstavo" sem -skoraj- zamudil namreč slabih 30 min pred pričetkom zadeve sem šel v službo in tam z enim očesom spremljal dogodek ...
No kolikor sem videl(pogled iz restavracije je proti JZ)je bilo fanscinatno ,čeprav je izjemno močan dež pogled v enem trenutku zmanjšal na manj kot 50 m .
Bilo je seveda bliskanja in grmennja na pretek ter toče ,ki pa vsaj v Portorožu ni naredila škode.
Predvsem pa je pihalo kot noro,nimam trenutno podatka o sunkih..
Je pa sodelavec ,ki živi tu kakšnih 20 let in tudi kako križarenje že doživel povedal ,da kaj takega ni še videl ,kako hitro se je vse zgodilo,..,...
Drugi pa je rekel ,ko je prišel v službo(zamudil zaradi neurja)vidil pijavico smer JZ-proti hrvaški..
Očitno sem takrat bil na delavnem  mestu  :icon_evil:...

Prijatelj vremena !

polo

Mislim da smo tudi tu počasi končali,ogromno bliskanja in grmenja,nateklo se je pa 18,6l/m2

Edit: Iz Z spet prihaja fešta

walter76

Hja kot kaže da(vsaj tako exstremno ne bo),...no fronta še ni mimo...kolikor vem...
No tukaj nekaj slik iz Umaga(CROMETEO)
http://www.crometeo.net/phpbb/viewtopic.php?t=4473&postdays=0&postorder=asc&start=690//

Podobno in hujše je bilo videti v PORTOROŽU žal na delu in brez fotoaparata in telefona(crknila bat :banghead:)
Prijatelj vremena !

blazek

NAj doma še svoj prispevek. Z bratom sva šla čejsat tisto supercelico, ki je obšla cel južni del Slovenije. A nažalost je prehitro skrenila proti Hraški in sva dobila samo nekaj močnejšega dežja. Kasneje pa sma kake 2km naprej od Podzemlja slikala tole supercelico, ki pa je že slabela. Še sreča da sva imela GPS, ker drugače bi se po belokranjskih stranpoteh povsem izgubila.

zanimive oblačne strukture

mrcinca v celoti

Nato pa brž na Vinji Vrh. Proti SZ in severu se je bliskalo kot noro. PAr strel mi je ratalo ujet. Nato pa je zabihal močan veter, v sunkih do 70km/h. Tako da sva jo hitro popihala domov.

lp Blaž

jaka

Pri nas je padlo 14.6 mm, nič posebnega torej...Tmax=28.8°C, trenutno pa pretežno jasno in 17.1°C

alan

Luna se vid. Brez padavin. Ohladilo se je na 16°C.

Včeraj se je tud pri nas zdivjalo neurje. Očitno je Ljubljana tud Kranj in Kamnik, ko novinarji napišejo da je blo neurje samo v Ljubljani in okolici. Aja, mogoče se ozirajo na politiko saj je osrednja Slovenija vse od avstrijske pa do hrvaške meje. :shrug:

Ciklon

Močni nalivi so me prebudili. Ravno nad nami se prožijo nalivi v liniji proti SV. Lije kot iz škafa že 10 min. Tole bo moča! Se mi je zdelo, da celotna fronta še ni "odkorakala". :icon_wink:

EDIT: v dobri urci 21mm dežja :icon_wink:

EDIT: To tudi kar pravilno kaže:

Raj je v naravi :buttrock:

MINIMAX

Lj-Polje
5:50
nekaj kapljic pred prihajajočo ploho, sicer pa po dežemeru od včerajšnje večerne nevihte še nič (včeraj 13,9mm)
16,5°C

na južni obvoznici pa ploha, da se nikamor ne vidi.
MINIMAX
Lj-Polje

max

Griže

Oblačno, začelo je deževati
Temp 16,4°c
Tlak 1014,9mb
Vlaga 94%
Vetra ni
padavin včeraj 17,5mm

paradolf

Včeraj smo pridelali 12.5mm.
Danes ob 6h zjutraj pa manjša ploha. Nato je do Trzina malo kapljalo, naprej pa rahlo deževalo.
Danes do 6h je dežemer nameril cel milimeter. Večina je padla verjetno v manjši nevihtici okoli pol štirih zjutraj.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2