ZEVS Forum

Smučarija na Ledinah

Začel/a Smučar, 25. Junij 2008, 20:49:33

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Smučar

Medtem, ko so se nižine kuhale v vročini in sopari, sem jaz odsmučal še zadnji (ali pa tudi ne... :icon_cool:) turni smuk v sezoni. Tokrat smo se odpravili na Ledine, kjer se nahaja "ledenik" pod Skuto. Tam še vztraja sneg. Če želite, ga dobite po 1h40 lahke hoje.  :icon_wink:
Od Jezerskega se pripeljemo do sp. postaje tovorne žičnice, nato pa se vzpnemo po eni od 3 variant proti Kranjski koči na Ledinah.

Takole zgledajo ostanki snežne odeje na Ledinah:

Temperatura je bila na 1700m 18°C ob 10h, ob 14h pa 22°C :icon_eek:

Rožica:  :icon_smile:

Smo že na snegu, juhu! Zavela je prav zimska sapica, prav lažje se je zadihalo..  :drool:
V ozadju se vidi Jezersko.

Tukaj je vidna smer smučanja, ki smo jo ponovili 2x. Vsakič dobrih 300m višinske razlike vzpona in smučanja in to brez prekinitev snežne odeje..
Čisto iz krnice desno zgoraj, nato po ozki povezavi na levo in nato navzdol.

Snegec... :drool:

Tam nekje ob smeri smučanja ima Kranjska koča zajetje za vodo oz. taleči se sneg:

Smučanje tja doli...

"Ledeniška" razpoka - tale sredinski kos snega je visok cca 6m :icon_arrow:

Meteorit na snegu?  :icon_haha:

Skratka na Ledinah je zelo prijetno v teh dneh, priporočam - tudi kepanje + pivo v senci pri Kranjski koči je ena varianta..  :beerchug: :icon_mrgreen:

Capillatus

:icon_wink: :icon_wink: :icon_wink: :clap:
Izvrstno
Prav lepo je videti sneg v tej vročini  :icon_wink:

paradolf

Me je kar malo pohladilo.
Super zadeva tole smučanje poleti  :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Ciklon

Tole bi pa pasal te dni. :drool: :icon_biggrin:
Lepo!  :clap:
Raj je v naravi :buttrock:

Astra

Smučar, faca si.  :clap:

Sneg v tej vročini bi se nam kar prilegel.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

max

Super :icon_wink: Jaz sem bil že v starih časih parkrat na ledinah, ko so imeli še manjšo vlečnico na bencin, in so tam poleti tudi trenirali naši nekdanji smučarji (Križaj, Kuralt, Strel, Franko..) Zdaj pa po slikah vidim, da ga manjka polovica, če ne še več :icon_eek:. Na ledenik mislim.

Smučar

Ja, spodaj pri Planšarskem jezeru je še tabla z označenimi smučarskimi progami in vlečnicami.  :icon_haha: :icon_question:

zigarrdo

Opa, kok fajn, to se je pa res prileglo v tej pasji vročini tukaj spodaj  :clap: :clap:
Everywhere you go you always take the weather with you

max

Citat od: Smučar dne 25. Junij 2008, 23:09:08
Ja, spodaj pri Planšarskem jezeru je še tabla z označenimi smučarskimi progami in vlečnicami.  :icon_haha: :icon_question:

A ti tega ne verjameš :suspicious:, eh pa saj vidim po letnici, da še sploh živel nisi takrat :icon_lol:

ŠTROMAR

Tako je @max, v tistih časih(pozna sedemdeseta leta prejšnjega stoletja-pardon tisočletja) smo poleti in jeseni smučali ob vlečnicah tako na Ledinah kot tudi na Triglavskem ledeniku pod kočo na Kredarici. Uf kakšni časi.  :icon_wink:
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

robi14

Lepa reportaža Smučar, predvsem si mi pa lušte naredu z snegom...  :icon_haha:  :drool:

Smučar

Citat od: max dne 25. Junij 2008, 23:20:46
A ti tega ne verjameš :suspicious:, eh pa saj vidim po letnici, da še sploh živel nisi takrat :icon_lol:
Verjamem, verjamem, saj sem gledal načrt smučišča! Ne vem pa, kako so se peljali smučarji gor - a s tovorno žičnico?  :icon_biggrin:
Ker pozimi tiste poti do Kranjske koče niso prav lahke, nevarno za plazove, če je pa led je pa itak štala. Al se je to smučalo le poleti?  :icon_question:

Pihe

Samo poleti. :icon_wink:
Ledine so bile osrednji vadbeni center za jugoslovansko(= slovensko) smučarsko reprezentanco takratnega časa. (ni blo šoldov takrat se za hodit afnat po Kaprunu,južni Ameriki,ipd.To je prišlo kasneje. :icon_exclaim:)
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Smučar

Aha, potem so verjetno smučke pa opremo dal na žičnico, pa za ogrevanje vzpon do Kranjske koče..  :icon_arrow:

Cumulonimbus

Lepa reportaža smučar, ti ki si zelo rad na snegu, kaj če bi nam ga naslednič prinesel malo v dolino :drool:

lp
Član ZEVS :)