ZEVS Forum

predlog

Začel/a blazek, 19. Maj 2008, 20:11:30

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

KAj pravite, bi bilo smislno odpret eno temo, ki bi bila namenjena samo beleženju vremenskih rekordov z naših vremenskih postaj.

TAm bi imelo lepo po mesecih pošlihtane rekorde o najvišji in najnižji temperaturi, urnem in dnevnem izkupičku padavin, maksimalni hitrosti vetra in še kaj bi se lahko našlo.

Bi bilo potrebno neke normative upeljat, da bi bili ti rekordi dovolj prezentativni. Npr. temperature bi se upoštevalo samo v vremenskih hiškah al pa pri tistih postajah pri katerih je senzor zaščiten z radiation shieldom.

lp  Blaž

ŽUPMART

No, še nek drug predlog. Mislim, da bi bilo dobro na portal objavit vse mesečne statistike, ki jih objavljamo/te. Morda bi bilo dobro napisat v pravila, da se z objavo statistike avtomatsko strinjaš z objavo na portal, da ne bo treba vsakega posebej spraševat, če se strinja. :icon_smile:
Kaj pravite?

Gorazd

Spet smo pri tem, kako verodostojni so naši podatki. Če jaz napišem Tmax = 36°C, bo to zavajanje ljudstva, čeprav jaz vem, da nekaj očitno ni prav.
Kar ni v parih procentih natančno, ni za objavljati na portal. Forum je druga zadeva, ker se med sabo nekoliko bolj poznamo.
To je samo moje mnenje.

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

stog

Da ne bom svinjal lepo urejene teme po mesecih bom kar sem prilimal legendo barv, ki jih uporabljam vsak mesec. To sem še dolžan dodat:

Meje med barvami niso prav zelo posrečeno izbrane a to sem ugotovil malo pozno. (nad 200mm ni ustrezno) A kar je je.

stajercx

OFF TOPIC: kje lahko najdem te slike padavin na netu kot je tota gori ??

blazek

Take slike imaš za vsak mesec narejene. In to v tem podforumu.

stajercx

še enkrat sorry za OFF TOPIC: ampak jas res nvm al sem slep, ampak sem vse pregledal pa nič našo :icon_question: :icon_question: :icon_question: :icon_exclaim: mi daš pol prosim link ? :icon_lol:

blazek

kemik

Ker ne vem, kje naj to napišem, bom kar tukaj.

Pohvalil bi karto razporeditve padavin po Sloveniji, ki jo objavlja @stog. Stvar je zelo pregledna, veliko bolj kot v arsovem mesečnem biltenu. Čestitke in le tako naprej.  :praise:  :clap:  :buttrock: