ZEVS Forum

SREČANJE UO IN NO ZEVS V GRADIŠČU

Začel/a gradiščan, 08. Maj 2008, 22:07:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

meteo

Citat od: polo dne 22. Maj 2008, 00:56:57
Tgt,poročilo je napisano ampak na forumu ga vidimo samo člani ZEVS-a!
Če se bo @piskec  strinjal ga bom jast  oz. ga bo on objavil tudi za vas nečlane ZEVS-a.

Nove člane boste pridobili samo z javnim delovanjem.Le kako naj se interesent včlani,če ne ve,kaj ZEVS sploh počne in kakšne načrte imate.Nikar ne bodite samozadostni :shrug:

TgT

Mah, žalost je sploh kaj omenit...
Dodam lahko tudi npr. infomesečnik ZEVS, zadnji jesen 2007? Ja, bliža se Junij 08..
Glede dnevne statistike, res je lepo da fantje zbirajo podatke,to tudi podpiram, ampak pol postaj na listi enega zbiratelja in spet drugače pri drugem daje občutek neorganiziranosti in za povrh še pošiljanje podatkov na ZS? Nevem no, čeprav bi se lahko vse to lahko urejalo avtomatsko naj bo potem tako... pač vaša odločitev  :icon_smile:

meteo, izjava je povsem na mestu.

ŽUPMART

Glede na to, da si poln idej in zagona, res ne vem, zakaj se ne včlaniš v društvo, TgT? :icon_confused:

Morda vsi načrti ZEVSa niso za javnost, zato se jih tudi ne objavlja. Verjetno pa bi bilo res pametno na eno, vsem vidmo mesto, objavljat primerne načrte in dosežke. :icon_wink:

Glede dnevne statiskite...hja, morda bi bilo res dobro naredit stalno listo. In potem se k tistim, ki padavin ne pošljejo lahko pogleda na stran, če jo imajo, oziroma pripiše, da podatka ni, ker drugače res lahko izgleda kot dan ni nič padalo. O tem je morda za razmislit. :icon_wink:

meteo

Kaj niso vaše postaje avtomatske?
Dnevno statistiko prav verjetno z lahkoto pridobite softversko?
Osebno poročanje na ZS namreč diši na čase Marije Terezije :icon_haha:

Ciril

Citat od: meteo dne 22. Maj 2008, 14:26:26

Tole pa je nož v hrbet. Zakaj pa ARSO ne vklučuje AMP postaj v biltene, klimatološke preglede, klimatološke statistike (npr ARSO klimatološka postaja v Radnecih je prenehala delovati 2002, AMP v Radencih pa še vedno deluje...)

LP Ciril

polo

Gospod @meteo,dobro vem kdo se skriva za tem nickom in če misliš še naprej pravocirat si se krepko zmotil!

Pihe

Citat od: TgT dne 22. Maj 2008, 14:03:24
Mah, žalost je sploh kaj omenit...
Dodam lahko tudi npr. infomesečnik ZEVS, zadnji jesen 2007? Ja, bliža se Junij 08..
Glede dnevne statistike, res je lepo da fantje zbirajo podatke,to tudi podpiram, ampak pol postaj na listi enega zbiratelja in spet drugače pri drugem daje občutek neorganiziranosti in za povrh še pošiljanje podatkov na ZS? Nevem no, čeprav bi se lahko vse to lahko urejalo avtomatsko naj bo potem tako... pač vaša odločitev  :icon_smile:

meteo, izjava je povsem na mestu.

TgT.

Jaz zelo rad debatiram o problemih čilske ekonomije.Pravzaprav vem odgovor na vsak njihov problem.
Samo problem je,ker me ne povabijo zraven.
Mi smo tebe povabili v članstvo.

P.s.: Jaz se pravzaprav bojim, da bi me čilska vlada povabila zraven.Ker potem naenkrat najbrž ne bom imel več časa in še sto drugih razlogov bom našel zraven.... :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

joze

Citat od: polo dne 22. Maj 2008, 14:38:59
Gospod @meteo,dobro vem kdo se skriva za tem nickom in če misliš še naprej pravocirat si se krepko zmotil!

Saj ne provocira, samo svoje razmišljanje je povedal. :shrug: Je to kaj slabega?

Cumulonimbus

Vidim da ste nekateri spet začeli s provokacijami, sami pa ne naredite nič... gospod TgT če ti kaj ne paše glede dnevne statistike imaš vso pravico pisati Paradolfu ZS in ga zaprositi, če lahko sodeluješ tudi ti pri objavi podatkov, mislim da bomo vsi trije tako jaz kot Paradolf in Blazek veseli kakršnekoli pomoči na tem področju...

Glede dnevne statistike pa še to, zaključuje se šolsko leto in meni je v interesu končati šolo z zadovoljivimi ocenami, če sem pač prej celo leto zabušaval, je treba zadnji mesec stisniti, velikokrat pa se to zavleče pozno v noč in priznam da meni osebno zelo veliko pomagate s tem da mi pošiljate podatke preko ZSjev kot pa da moram jaz iskati podatke po internetu... navsezadnje je pa takole, kdor bo hotel svoje podatke objavljene na internetu si bo vze vsak dan oz tisti dan, ko bodo padavine 3 minutke časa in poslal ZS dežurnemu kolikšna je količina padavin v nekem dnevu... Kdor pač tega ne naredi, izgleda da mu je vseeno ali so njegovi podatki objavljeni na netu ali ne, je pa to le dobra volja vseh nas da namesto vas brskamo po vaših postajah in objavljamo podatke z vaših postaj... Lažje je tako, če pa se kdo ne strinja s tem, ima pa pravico pristopiti k zbiranju podatkov pa da vidimo, najlažje je skritizirati nekoga, sami pa nebi nič naredili da bi bilo boljše :shrug:

toliko o tem

lp Cumulonimbus
Član ZEVS :)

ŠTROMAR

Citat od: Cumulonimbus dne 22. Maj 2008, 16:34:07
Vidim da ste nekateri spet začeli s provokacijami, sami pa ne naredite nič... gospod TgT če ti kaj ne paše glede dnevne statistike imaš vso pravico pisati Paradolfu ZS in ga zaprositi, če lahko sodeluješ tudi ti pri objavi podatkov, mislim da bomo vsi trije tako jaz kot Paradolf in Blazek veseli kakršnekoli pomoči na tem področju...

Glede dnevne statistike pa še to, zaključuje se šolsko leto in meni je v interesu končati šolo z zadovoljivimi ocenami, če sem pač prej celo leto zabušaval, je treba zadnji mesec stisniti, velikokrat pa se to zavleče pozno v noč in priznam da meni osebno zelo veliko pomagate s tem da mi pošiljate podatke preko ZSjev kot pa da moram jaz iskati podatke po internetu... navsezadnje je pa takole, kdor bo hotel svoje podatke objavljene na internetu si bo vze vsak dan oz tisti dan, ko bodo padavine 3 minutke časa in poslal ZS dežurnemu kolikšna je količina padavin v nekem dnevu... Kdor pač tega ne naredi, izgleda da mu je vseeno ali so njegovi podatki objavljeni na netu ali ne, je pa to le dobra volja vseh nas da namesto vas brskamo po vaših postajah in objavljamo podatke z vaših postaj... Lažje je tako, če pa se kdo ne strinja s tem, ima pa pravico pristopiti k zbiranju podatkov pa da vidimo, najlažje je skritizirati nekoga, sami pa nebi nič naredili da bi bilo boljše :shrug:

toliko o tem

lp Cumulonimbus
:icon_wink:
Se popolnoma strinjam.

ŠTROMAR

Citat od: meteo dne 22. Maj 2008, 13:23:51
Nove člane boste pridobili samo z javnim delovanjem.Le kako naj se interesent včlani,če ne ve,kaj ZEVS sploh počne in kakšne načrte imate.Nikar ne bodite samozadostni :shrug:

Mislim, da se ZEVS prav nič ne skriva, deluje javno, organizira se srečanja. Prav na srečanjih se je marsikateri nečlan ogrel za stvar in se včlanil.
Predvsem pa ne trpim kritikantstva od anonimnežev, ki nimajo korajže napisati niti kraja bivanja , kaj šele starosti.
Meteo ti kar RENČI, saj veš kaj pravijo "PSI LAJAJO, KARAVANA GRE DALJE."

ŠTROMAR

Mogoče bi pa ti @meteo ali pa ti @TgT dnevno objavljala DNEVNI PREGLED padavin tako, da bi podatke zajemala softversko. Poskusita začeti že jutri.
Mi ostali bomo pa žrtvovali minuto ali dve na dan in še naprej pošiljali podatke po ZS.
Potem bomo pa brez problema primerjali natančnost in preglednost podatkov zbranih na en ali drug način.

Da vidimo, koliko korajže imata, za nakladanje smo se že prepričali, da sta temeljita.

paradolf

Se oproščam ker ne vem kako se naredi da bi bil zajem podatkov softverski oziroma avtomatski.
Če TgT in meteo razložita zadevo nekaterim ki nimamo toliko pojma, bi bilo to res super.
Jaz sem takoj zato da se stvar avtomatizira in se bo čas namenjen zbiranju lahko namenil kakšni drugi stvari.
Morda bi se lahko tudi potek dnevnega razvoja vremena ki ga pišem na portal lahko avtomatiziralo :icon_haha: :icon_wink: No tole je malo cinično ane  :icon_biggrin:

Dokler pa to ne bo laufalo oziroma zalaufalo pa zgolj zaradi svoje dobre volje in navdušenosti nad tem početjem z veseljem počnem naprej. Pa četudi je ta potek zbiranja podatkov iz časa "mati Terezije".
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

TgT

Bravo, bravo, bravo. Vazno da znate napadat.  :icon_kavabanga:

In ravno zaradi tega smo, kjer smo. Totalna nula.   Enim se vedno ni jasno, da tudi jaz hočem boljše delovanje, zato kritiko razkrijem, k ije dobronamerna.

max

Citat od: TgT dne 22. Maj 2008, 22:07:17
Bravo, bravo, bravo. Vazno da znate napadat.

NE se kregat je reku ata :smash: :smash:

:icon_eek:Kdo je začel :icon_question: :icon_arrow: