ZEVS Forum

Trenutno vreme ( od 1.4. - do 15.4. 2008 )

Začel/a Mamut, 01. April 2008, 05:55:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Cumulonimbus

oblačno trenutno brez padavin, smo imeli pa nekaj kratkotrajnih močnejših nalivov, uf kako JZ veter v višinah nabija oblake v planine, ponoči in jutri pričakujem eno "ornk" pomladansko deževje s krajšimi presledki suhega vremena :icon_wink:

danes padlo 17.4mm. padavin :drool:

lp
Član ZEVS :)

Pihe

Dežuje, občasno močneje. +11,4
RH 97%
Tlak: 1001,3 Hpa ustaljen
Veter:slab JZ
Dežja danes do sedaj 35,6 mm, ta mesec že prijetnih 107,8 mm.
Prej se je za hip iz megle razkril Kanin in lahko rečem samo tisto, kar sem pred dnevi napovedal: Snežna meja je krepko nad 2000 metri.Šele na višini 2300 m se dež meša s snegom. :icon_exclaim:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

paradolf

Tole popoldansko rundo sem bil pa vseskozi na zunanjem robu padavin tako da sem dobil le nekaj kratkih ploh.
V bistvu so bile plohe pogoste a nobena ni bila tista prava. Dajale so v glavnem 0.2 ali 0.5mm.
Danes je tako padlo 7mm zaenkrat, v 24urah pa 18.1mm.
+12.3°C
Tmax.+13.8°C
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Ledeni

Delno oblačno je in 17°C.

Današnji Tmax je bil 19,7°C, JZ veter je potegnil do največ 39 km/h. Popoldne je bila ena plohica, padlo je tako malo dežja, da se ne da izmeriti. Ta mesec (ne danes, da ne bo pomote) je padlo tudi že prijetnih 7,5 mm (z besedo: sedem celih pet milimetra) dežja  :icon_haha: :shrug: :shrug:

stajercx

T= 16,4°c (še vedno :)
RH= 70%     spremenljivo oblačno :icon_smile:     

Ciril

Citat od: paradolf dne 11. April 2008, 15:47:19
Kako pa je sploh pravilno :icon_question:
Jaz namreč zapisujem od 00 do 24h.

Pravilno je od 7h zjutraj do 7h zjutraj (zimski čas) oz. od 8h do 8h (poletni čas), je pa čist OK tudi od 00 do 24h, važno da se ve, kaj kdo vzame.

V MS danes 0.4mm dežja, prav toliko tudi v zadnjih treh dneh, ta mesec skupaj pa 7.4 mm. Morda bo jutri kaj  :shrug:

LP Ciril

stog

Citat od: Ciril dne 11. April 2008, 20:21:39
...je pa čist OK tudi od 00 do 24h, važno da se ve, kaj kdo vzame.

V MS danes 0.4mm dežja, prav toliko tudi v zadnjih treh dneh, ta mesec skupaj pa 7.4 mm. Morda bo jutri kaj  :shrug:

Se strinjam. Ampak če pa vsak reče: Danes je padlo...," pa že ne vemo več, kdo meri padavine od jutra in kdo od polnoči.  :shrug:

Verjetno grejo vam zadnje napovedi vremenarjev že pošteno na jetra.
Ves čas kaže po TV deževje (ko kaže obeti) vi pa se potem pogosto kopate v soncu. V eno sličico, ki prikazuje vreme za celo Slovenijo za cel dan je težko stlačiti dež, jasnino, oblake in nevihte skupaj.  :icon_rolleyes:

Tu je v zadnjih 12 urah (danes  :icon_smile:) padlo še 13mm.

Astra

Oho. Nad Slovensko Istro in nad Primorsko so se naredile nove plohe ki jih zelo hitro nese v notranjost države. Celo nekaj oranžnega se kaže na Lisci. Zanimivo. Edino nobene nevihte nismo zasledili danes. Že komaj čakam, da bo kakšna kanonjada tja maja, da grem s fotkičem v akcijo in lov.  :icon_haha:

Trenutno 14°C ob kar zmerno močnem JZ vetru.  :icon_smile:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Gorazd

Tukaj so nalivi nekaj običajnega, sedaj pa je bilo videti in slišati tudi strele, pa seveda močan dež. Od 7.00 do 19.30 je padlo 42 mm.

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

gradiščan

GRADIŠČE - BRKINI

Pred dobro urco nevihta, kjer je padlo cel 1 mm padavin, sedaj pa se med oblaki vidijo zvezde in luna..
temperatura trenutno +12.1 stopinje
Vlaga 81%
Tlak 1003,7 HPA,
Veter pa v sunkih potegne kar do 46 km/h smer S-SW
Vsega skupaj padavin v tekočem dnevu za 6.2 mm, ta teden že 45.6 mm, ta mesec 59.1 mm

Lazic

Po nekajurnem premoru spet dežuje
Danes (od polnoči) sem dobil že 21,6mm dežja kar je precej več kot nekoliko južneje v Podgorju.Tudi radar je lepo zadel ko je kazal močnejše padavine severno od Kamnika.Popoldne so se pri nas vrstile ena ploha za drugo med njimi precej močnejših nalivov.Okrog 12h pa smo za kakih 5 minut videli tudi sonce tako da današnjemu dnevu lahko res rečemo pravi aprilski dan  :icon_wink:

paradolf

Lazič res si dobil precej več kot jaz. Po manjši plohi pri meni sedaj 7.7mm od polnoči. Morda še prilezem do 10mm danes če bo še kakšna konkretnejša ploha v zadnji uri.
O kakšnih nalivih pri meni ni bilo govora danes. Povprečne plohice ki so dale do 1mm največ, v glavnem pa 02 ali 0.5mm.

Pri Pihetu pa slikajo  :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

georges

Pri nas ni padlo še nič dežja.
Trenutna temperatura 15.1 stopinja
Veter: 2.0 m/s
Max. Temp: 22.2 ob 14:30

tesovnik

podatki iz Nove Štifte:

temperatura: 12,6°C