ZEVS Forum

Vrnitev zime (18.03.2008)

Začel/a MaVeRiCk, 18. Marec 2008, 12:03:05

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MaVeRiCk

Včeraj zjutraj in dopoldne je še prevladovalo večinoma jasno vreme, popoldne pa se je pričelo oblačiti, zvečer pa se je proti zahodnemu Pohorju pričelo bliskati, v Slovenj Gradcu pa so imeli ob 19.00 celo nevihto s točo, no padavin pa v Šaleški dolini ni bilo, okoli 22.00 je pričelo deževati tudi v Velenju, okoli polnoči pa se je dež okrepil, nato pa je deževalo nekje do četrte ure zjutraj, ko je dež prešel v sneg, nato pa je vseskozi zmerno do močno snežilo, v Celju so ob 7.00 izmerili 4 cm debelo snežno odejo, v Slovenj Gradcu pa je le-ta znašala 1 cm, jaz pa sem ob 8.30 izmeril 14 cm debelo snežno odejo, kar za drugo polovico meseca marca sploh ni slabo, več pa naj pokažejo slike zimske idile:

matootam

blazek

Blaž, daj pod naslov teme še datum. Pa bomo zbrali vse zimske slike na kup, pod to temo. Če ti je prav, bi kar nadaljeval? :icon_confused: :icon_question:

Zjutraj ves presenečen ostrmim, ko pogledam skozi okno. Kajti zunaj je bilo vse belo in še vedno je snežilo. Še včeraj vreme ni bilo nič kaj zimsko, katji temeprature so bile še celo okrog 19 stopinj. Danes pa izrazit obrat in močan padec temperature, pa je tako dež prešel v sneg. Lani, samo dan pozneje, smo imeli še bistveno več beline, kot jo imamo danes.

center Ljubljane

Rožna Dolina,..

s snegom obloženo cvetoče grmovje

pa zasnežen avto

Jamnikarjeva

stavba Živilske tehnologije

en grm, ki je pokleknil pod težo snega

po sneženju

slikano pa je z mojim rezervnim oz tastarim fotkičem Sonyjem
lp Blaž

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Nartabulš

Sneženje 18.marca 2008 ob 7:28 v Leskovcu pri Krškem.  :icon_eek:

Sneženje 18.marca 2008 ob 7:42 v Leskovcu pri Krškem. Češnja in sneg.  :icon_exclaim:

robi14

Kot je že Maverick napisal, ga je padlo dobrih 10 cm, kakšnih 100 m višje pa je bila že prava zima z 25+ cm snega!!!  :clap:

paradolf

Ja, Lisca je dobila dobro porcijo :icon_eek: :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

ablak

Še par fotk iz Loškega Potoka (ablakland)

Lp

Ledeni

Vrnitev zime na Dolenjskem

Če je bilo še včeraj zabeleženih 19,0°C, pa je v noči na torek 18.3.2008 sledil popoln vremenski preobrat, kateri se mi je posvital šele par ur pred dogodkom, ko so se vremenske karte začele obračati v boljšo smer. Še dva dni prej si pa tega nisem mislil. In enkrat za spremembo se je zgodil "best case scenario"

Zvečer ob 23h je bilo še 10°C, enkrat ponoči je zapihal dokaj močan SV veter in prinesel ohladitev (sunki do 32 km/h). Malo pred peto uro zjutraj sem poslušal grmenje, sicer pa je bila tišina, brez kakšnega škrebljanja dežja po strehi. Pogled na termometer pokaže 1,0°C in sem že mislil, da se je zjasnilo. Napaka, zunaj je bil snežni metež. Najmočneje je nato snežilo do 7:30, nato je sneženje precej oslabelo. Ob 11h je prišla še ena runda močnega sneženja, ki je trajala kake pol ure, nato pa je sneg počasi ponehal oziroma občasno še pada, v dolini sedaj tudi dež. Največ snega je bilo seveda zjutraj - 6 cm, sedaj pa ga naglo pobira.

Jutranji metež doma

Pogled iz pisarne: nova runda močnega sneženja me odvrača od dela.  :icon_smile:

Po službi sem se odpeljal malo višje, v bližnje vinorodno Grčevje, ki se vzpne do 500 m visoko in še malo čez. Snega je bilo z vsakim korakom več. Ob pol dveh popoldne pa je sneženje že precej oslabelo.
Kljub temu je na vrhu še vedno rahlo snežilo, pihal je zmeren SV veter, bilo je megleno, a sonce je kukalo skozi oblake. Termometer v avtu je na 500 m.n.v. pokazal za 1,5°C nižjo temperaturo kot v dolini (iz 1,0 je šlo dol na -0,5°C). Ceste so bile splužene, z dreves so letele velike kepe snega in nekajkrat zadele avto. Snežna odeja je bila debela od 20 do 25 cm (odvisno od podlage).

Zidar Severovzhodnik je ofrajhal drevesa.

Kje je pomlad?

Na križ si šel Gospod, na križ si šel za nas.

Padli v boju s snegom. :praise:

Tako, sedaj pa da vidimo, kaj nam prinese vikend. :icon_smile:

Za Blažka  :icon_smile:

LP

blazek

Hehe, hvala Iztok. Ja če bi bili mi še par sto metrov višje doma, bi imeli že kar lepo snežno odejo. Me prav zanima, koliko je padlo na Gorjancih. :clap:

Ker bo precej pestro vreme za vikend, bi nemara še kakšen čejs užgal na Gorjance. Zimske gume mam še vedno na avtu. :icon_biggrin:

zigarrdo

čudovite fotografije, sploh pa komntarji na koncu  :icon_haha:
Everywhere you go you always take the weather with you

Astra

VP Vrhnika v torek dopoldne, zvečer je pobralo ves sneg.

Lepe fotke vseh sodelujočih.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

stog

Slike so nastale po sneženju.

Danes:

zigarrdo

lepe slikce, sploh ta kontrast belo-zelene barve je fantastičen  :icon_wink:
Everywhere you go you always take the weather with you

blazek

K sreči je moja mami poslikala vso stvar. Res sem bil zelo presenečen nad sneženjem. Niti najmanj se nisem nadejal kakšne omembe vredne snežne odeje. Zgleda da vreme tudi zna presenetiti v pozitivni smer.

Sneženje je bilo v torek zjutraj res intenzivno.

današnji pogled na Gorjance