ZEVS Forum

Napoved vremena (01.02. - 15.02.2008)

Začel/a paradolf, 01. Februar 2008, 07:16:03

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Citat od: matejček dne 01. Februar 2008, 09:32:43
Tudi Osmer ni prepričan:

Za nedeljo je evolucija zelo negotova. Možna sta bodisi izboljšanje s spremenljivostjo in burjo ob morju kot pretežno oblačno vreme z zmernimi padavinami.

Vir:Osmer

Preprosto bodo tu odločali višinski metri in seveda kilometrčki levo desno gor ali dol.Če uspe tistemu hladnemu zraku iz SV spodaj vsaj nekoliko obliznit naše kraje, pol bi se razpletlo sanjsko(razen za @mamuta & Co.).Močan jugo in s tem posledično globlji zajem toplega in vlažnega zraka iznad Jadrana, pa bo sanje razblinil.Spet se bo vreme kuhalo med 800 in 1100 metri! Če klone na tej višini in gre v pozitivo, je lahko pri tleh tudi pod ničlo, pa ne bo pomagalo nič, ker snežinke preprosto nimajo časa(po domače povedano :icon_haha:).
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Mamut

Ja fantje kaj vam pa že jaz cel teden tumbam vi pa na juriš, pa da vidimo kaj bo. :icon_biggrin: :icon_lol: :icon_lol:

bismarck

nehi no mamut....nižine  (beri ljubljana) bo zihr dobila 15 cm...in to je važno...za ostalo nam mora biti vseeno ob letošnji zimi
24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !

Mamut

Centr Kamnika ga ima že zdela več kot pol metra na kupih, če ne vrjameš pa prid pogledat. :icon_biggrin: :icon_lol: :icon_lol:

ŠTROMAR

Citat od: bismarck dne 01. Februar 2008, 09:45:33
nehi no mamut....nižine  (beri ljubljana) bo zihr dobila 15 cm...in to je važno...za ostalo nam mora biti vseeno ob letošnji zimi
Dajte že nehat enkrat s temi pobožnimi željami smetit teme

bismarck

čeprav vemo kako nastane ta karta, avseeno ni slabo

GregorS

Naslednji zagon vas bo končno streznil, malo poglejte ENSE, glavni daje 3x več padavin kot ostali, ohladitev pa je tudi pri glavnem dosti prej kot pri ostalih, ki so toplejši.

bismarck

nehi nam kvariti upanja !!!! :icon_rolleyes:

začel se je 6z...

paradolf

Citat od: Mamut dne 01. Februar 2008, 09:44:18
Ja fantje kaj vam pa že jaz cel teden tumbam vi pa na juriš, pa da vidimo kaj bo. :icon_biggrin: :icon_lol: :icon_lol:
Ti si govoril o malenkosti snega ko so karte kazale prav lepo situacijo. Se pravi da si govoril bolj po svojem občutku in ne po kartah. Meni je to precejšnja razlika.
Sicer tudi sam nisem od začetka imel dobrega občutka za to poslabšanje, kar dokazuje moja vremenska stava.
No ampak občutki so eno, karte so drugo....realnost bo pa tako ali tako kmalu na dlani. :shrug:

Bismarck napoved ARSO je zaenkrat čist vredu, GFS glavni run tudi, samo pa mislim da se bo tole spremenilo in bo na koncu spet tisto pisalo kar je pred nekaj dnevi že Gregorčič govoril.
Nekako takole: Zvečer se lahko meja sneženja ponekod spusti tudi do nižin!  :icon_arrow:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

bismarck

indijanc

Vendar je tudi 06Z dokaj slab...Za soboto razočaranje...Je pa povečal padavine v noči na ponedeljek, vendar bržkone bo po nižinah dež...

matejček

Jst ne vem od kje tak pesimizem. Meni se zdi, da se za soboto kej dosti ni spremenilo. Sneg nekje med 6 in 9 zvečer ter sneženje do jutra.. Včeraj kaj bolj drugače ni blo. Mogoče kaj manj padavin danes, ma to je tud vse. Za nedeljo pa je tko al tko še nepredvidljivo... :icon_arrow:

bismarck

Citat od: indijanc dne 01. Februar 2008, 11:00:23
Vendar je tudi 06Z dokaj slab...Za soboto razočaranje...Je pa povečal padavine v noči na ponedeljek, vendar bržkone bo po nižinah dež...

ne balini...6z je po ohladitivi identičen 00z...daje pa več padavin v nedeljo in soboto...pa tut za noč na ponedeljek je dovolj mržžlo za sneg....glej mittel europa karten !!

P_Nut

Kolikor sem jaz gledal, lahko kako večjo količino snega po nižinah pričakujemo le na JV države, drugod se ali ne bo dovolj ohladilo ali pa bodo padavine prehitro ponehale. Govorim za noč iz sobote na nedeljo.
IMHO lahko recimo tudi v LJ dobite sneg, a mislim da ga več kot 5-10cm mokrega ne sme nihče pričakovati.

Je pa situacija za vas snegoljubce slabša kot je bila. Zaradi mene je lahko tudi +15°C. :icon_haha:

robi14

kaj se aladinu čist zmešalo al kaj?!? Na SV bi padavine ponehale že v soboto ponoči?!?  :icon_eek: :icon_question:

Nedelja pa suha kot poper....