ZEVS Forum

Vremenska postaja Cven, Prlekija

Začel/a zoki16, 02. Marec 2008, 14:55:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ciril

Citat od: bbenci2 dne 26. November 2009, 22:16:07
Zanima me kje je postavljen senzor te vremenske postaje in ali deluje pravilno? Ko sem nabavil WS 2300, sem pri postavitvi senzorja primerjal rezultate s to postajo, ker mi je najbolj blizu, pa še ista postaja je. Zadnje čase pa opažam velika odstopanja med to in mojo. Primer: trenutno moja kaže 2,8°C, vremenska postaja cven pa trenutno kar 8,7°C  :zaba: :icon_eek: Avtomatska postaja ARSO Murska Sobota (Rakičan) je med 21:00 in 21:30 uro bilo 3°C.

Postaja je že v redu, le da je na Cvenu še vetrovno, kar preprečuje ohlajanje, v MS pa je brezvetrje. Tudi moja postaja kaže podobno kot Zoranova.

LP Ciril

bbenci2

Ja, se strinjam. Pravkar gledam ARSO avtomatsko postajo Lendava, kjer je tudi 8°C. Čudno mi je bilo, ker se to dogaja že kakšen mesec. Ste pa bolj vetrovni tam na Cvenu :icon_wink:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

zoki16

Ja res ima čudna pota ta JZ veter. Prejšnjo noč in jutro je na Cvenu pihalo ko hudič, ko pa pridem v MS v službo pa ni ne duha ne sluha o kakšnem močnejšem vetru.

Ko je napovedan JZ veter ponavadi spremljam vremenske postaje v okolici Ptuja, saj tam prične pihati približno dve uri prej, kot pri nas. Pa tudi temperature se takrat precej razlikujejo.

Vetrovni senzor imam na višini 8 metrov, tako da so meritve kolikor toliko realne (koliko je pač WS2300 sposobna), senzor za temp in vlago je na višini 2,5 m v home made zaklonu.

Ciril ima Davisko na dobri lokaciji, odstopanja pa so minimalna.
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

zoki16

VP Cven ima novo IP outdoor night vision kamero, ki nas plet oddaja živo sliko. :icon_wink:

Vidna je na spletnih straneh VP Cven (www.vreme.tikve.com/?lang=&option=content&podrocje=10&cat=53&id=81).

Nameščal sem jo včeraj zvečer v temi, zato malce visi.. :icon_question:  Bom popravil.
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

Pihe

Čestitam! :clap:
Malček več podatkov o kameri lahko napišeš?
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

zoki16

Ni blema...

BSTI PD100HV2 20M Night Vision Outdoor Waterproof IP Camera (www.bsti.com.tw/ip-surveillance/p-images/pd100hv2w-1-1024.jpg):

Low cost for internet IP network surveillance, M-JPEG video stream, up to 30 FPS, excellent image quality, 10/100Mbps

M-JPEG, Color CMOS 307,200 Pixels Image Sensor
Up to 30 FPS
Indoor (50/60 Hz), Outdoor
20M Night Vision, 24 Infra Red LED
Outdoor Waterproof
Board Lens (f 6.0mm, F 1.8)
Ethernet 10/100 Mbps

Made in Taiwan  :icon_cool:

Ampak, zadeva deluje in zelo poceni je. Za dve taki kameri s poštnino in carino sem odštel 175 EUR.
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

Pihe

Opala, pa saj tako kamero imam pa tudi jaz še vedno nekje gor pod streho pribito,sam je očitno že crknila. ???
Kakorkoli,jaz z njo nisem bil preveč zadovoljen,ampak naj te to ne moti.Če ti bo tako delala,kot se sedaj vidi, boš lahko kar vesel. :icon_wink:
Je pa res,da je ta proizvajalec(trgovec?) izjemno ustrežljiv in resnično pripravljen pomagat(jaz sem imel kar nekaj težav z instalacijo in mi je nonstop stal z nasveti ob strani :praise: ).
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

joze

Na tvoji stran imaš super prikaz temperatur, sploh, ko je vroče... ;D ;D

zoki16

Hvala. Saj je dobro tudi ko je hladno, samo takrat je malo bolj oblečena.  :buttrock:
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

zoki16

Ob začetku nocojšnje nevihte crknila postaja...  :shrug:

Zato nimam podatkov o količini dežja, vetru....  :icon_question:

Po resetu dela spet normalno.
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

Ciril

Citat od: zoki16 dne 18. Julij 2010, 09:35:53
Ob začetku nocojšnje nevihte crknila postaja...  :shrug:

Zato nimam podatkov o količini dežja, vetru....  :icon_question:

Po resetu dela spet normalno.

Imel iste probleme z WS-3600. Sicer pa 11mm dežja. Se mi zdi da je v elektro omrežju ravno toliko prekinitve, da gre postaja spat...

LP Ciril

zoki16

Ne vem... Imam vstavljene tudi baterije, samo strežnik je pa normalno delal, samo postaja ni prikazovala podatkov..

Čudno...

Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

zoki16

Po dobrih dveh letih delovanja me moj disk obvešča, da bo šel kmalu v večna lovišča. Ampak ne se bat, nova mašina, ki bo prevzela vlogo stržnika za VP, je že v pripravi. Podatki pa so tudi varno shranjeni (vsaj upam tako).

Vsem skeptikom sporočam, da moja VP (WS 2300 - jajca gor ali dol), brezhibno deluje že dve leti in pol. V tem času z delovanjem same VP nisem imel skoraj nobenih problemov, razen tistih, ki sem jih sam ustvaril. Tu pa tam so se pojavili problemi s strežnikom. Sicer pa Linux je Linux. Še dobro, da ga ne obvladam preveč dobro in ne šaram po njem. Če bi pa zadeva laufala na Windowsih, ki so mi kao bolj domači, bi verjetno velikokrat kaj "zašuštral", kar opažam pri mnogih članih foruma. Vsem uporabnikom vremenskih postaj svetujem, da po postavitvi čim manj šarate po strojni in programski opremi. Predlagam, da samo uživate ob spremljanju podatkov.

Skratka, čez nekaj dni bom mojo VP prestavil na nov strežnik na katerem bo spet Linux in pa Fredekov VSlin 2 (VPlin 2) - HVALA Fredek!!

Do takrat pa upam, da bo moj disk zdržal...

Naj vam vreme ne nagaja preveč.....
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

zoki16

Spletna stran vremenske postaje Cven (http://www.vreme.tikve.com) je v zadnjem času doživela ka nekaj "lepotnih" popravkov.

Na novo je oblikovana slika z IP kamere, na kateri so tudi trenutni podatki. Slika ne teče več "v živo" ampak se osvežuje na pet minut http://www.vreme.tikve.com/?lang=&option=content&podrocje=10&cat=53&id=87

Samo sliko s podatki pa najdete na http://www.vreme.tikve.com/web_cam.php

Podatki, ki jih beleži in shranjuje vremenska postaja so dosegljivi tudi na http://cven.podzone.net/WS/

LP, Zoran
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com