ZEVS Forum

Trenutno vreme [10.5. - 31.5.2007]

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 20:54:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŠTROMAR

Med vožnjo z Dolenjsko v Ljubljano sem zdajle opazoval neprestano bliskanje v zahodni smeri.
Pri nas pa danes Tmin=14,7 in Tmax=30,1 stopinje. Trenutna T=21,2 stopinje, vlaga 63% in pritisk dokaj hitro narašča.

Pihe

Citat od: ŠTROMAR dne 26. Maj 2007, 22:39:28
Med vožnjo z Dolenjsko v Ljubljano sem zdajle opazoval neprestano bliskanje v zahodni smeri.
Pri nas pa danes Tmin=14,7 in Tmax=30,1 stopinje. Trenutna T=21,2 stopinje, vlaga 63% in pritisk dokaj hitro narašča.

Štromar.Prav zanimivo je to nenadno naraščanje pritiska,Tudi pri meni v samo par urah 6 milibarov navzgor.To si ravno ne znam najbolje razložit. :icon_question:
Drugače pa ta večer do zdaj 9 litrov dežja, grmi vedno redkeje, ta prvi val je očitno zvodenel. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

alan

Pri nas kar piha in iz Z smeri bliska. Skoraj sem že verjel da je samo ognjemet, ker so strele kar švigale. Pričakujem dež. :clap:

blazek

Sedaj je tudi na moji postaji zapihal močan JZ veter, ki v sunkih dosega 8m/s. Temperatura je v trenutku porastla iz 19,8 na 22,1°C. Nekaj mi pravi, če veter ne bo ponehal, da bo tropska noč zjutraj.

še kumulative padavin, lokalno je ponekod v SV Italiji padlo preko 100mm dežja

Mamut

Vreme v Nevljah

oblačno

temp. +16,5 C včeraj max.+ 28,6 C

1005 hPa  :icon_eek:

76 % vlage

trenutno brezvetrje, prevladuje SZ smer

vidljivost 30 km

ponoči je padlo par kapelj na kvadratni meter , o veliki vodi z neba nobene sledi.  :icon_biggrin: :icon_wink: :icon_haha: :wavey:

Neurje

en lep pozdrav vasemu forumu tu sem novi in upam da ga nebom prevec biksal ali kaj spustil mimo

spremljam vas ze kar nekaj casa in moram pohvaliti vas forum

za zacetek

noc je bila brez padavin med 22.00 in 0.15 je pihal mocan jugozahodnik temperatura je bila 22.4 stopinj na nebu so se kopicili temni oblaki a je bil veter premocan da bi se razvilo kaj vec

je bilo pa pestro ponekod po nemciji

www.rtl.de/news/rtl_aktuell_videoplayer.php?article=10119

poglejte si sami

grizli

V Kočevju pretežno jasno, nekakšna koprenasta gmota se pomika čez nebo, ko bi vsaj tako ostalo :icon_rolleyes:

Drugače pa:

-temperatura 19.5°C; hitro raste
-tlak 1004 hPa; pada
-veter večinona JZ in J smeri trenutno 13.3km/h; JZ - 206°; sunki okoli 30km/h Max 39.6km/h     (ob 7.20h); JZ - 224°

Drugače pa lepo jutro, ki ga želim tudi vam :wavey:

lpP
grizli ma vas rad

Mamut

Pri meni je že sprememba na boljše  :icon_biggrin: :icon_wink:

pretežno jasno :icon_biggrin:

upam da bo tako tudi ostalo preko dneva

trenutna temp. +18,3  :beerchug:

1004,8 hPa pa še pada :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek:

Pihe

V svoji napovedi, da padavin v centru Slovenije to noč NE BO, sem prepričljivo zmagal (No,Twister....kdo je imel zdaj prav? :icon_haha:).In mislim, da jih tudi dopoldne še ne bo kaj prida.Pri meni pa dosedaj že 15,8 litrov, temp.+15,8, dežuje,občasno grmi,vetra ni. Bo pa še ogromno dežja padlo do torka.Vsaj tu pri meni. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

medica

Glede na požarno ogroženost (vir: ARSO) je tudi Kras in Vipavsko dolino 'malo' namočilo.  :icon_arrow:

Duzek

Oblačno, občasno dežuje +15oC
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

paradolf

Ja Pihe je imel prav včeraj, čeprav bi se z lahkoto drugače obrnilo.

Trenutno pri meni zmerno oblačno in +22.3°C
Oblake nosi kar soliden jugozahodnik.

Na istem mestu kot včeraj pa spet lepa nevihta. Smer je nekoliko bolj južna kot včeraj.
Tudi Kvarner je nekaj oživel. Od tam je prava smer za lj. kotlino
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

ŠTROMAR

Tudi tu ponoči padlo le nekaj kapelj dežja, drugače pa stalno piha močan JZ veter, ki še dodatno izšušuje že tako suho zemljo. Temperatura 24,6 stopinje.

Pihe

Citat od: ŠTROMAR dne 27. Maj 2007, 11:11:35
Tudi tu ponoči padlo le nekaj kapelj dežja, drugače pa stalno piha močan JZ veter, ki še dodatno izšušuje že tako suho zemljo. Temperatura 24,6 stopinje.

Glede na to,da je danes v Germaniji praznik in da je v naših krajih polno turistov, bi bil danes še kako vesel, da bi bila vremenska situacija pri nas danes taka,kot je pri vas.Tako pa nonstop dežuje,temp.+15,6,dežja do sedaj 18,6 litra,pritisk konstanten,skozi pomalem grmi.
www.bovec-vreme.si

ŠTROMAR

Pihe pri nas pa ravno obratno-glede na sušne razmere bi bi bili še kako veseli vsaj dela padavin, ki so pri tebi.