ZEVS Forum

Trenutno vreme [10.5. - 31.5.2007]

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 20:54:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ledeni

Za tebe, blazek: :icon_smile:

Prekrasen Cb, ki je malo kasneje naredil še lepše nakovalo, meni pa so crknile baterije v fotoaparatu. :banghead:

In še radarska slika ob istem času. Isti oblak je v krogcu, puščica pa kaže, od kod je bil fotografiran.

Sicer pa trenutno še 26,1°C. Tmax je bil pri meni 29,3°C, Tmin 12,9°C. Kar soparno je bilo, vlaga se ves dan drži nad 50%. V prejšnjih dveh dneh je padlo 19 mm dežja, danes nič.

blazek

Od tebe je še nekoliko lepši pogled na ta CB. :icon_wink:

Lazic

Danes torej nič z nevihtami.Popoldne je kazalo da bo nekaj prišlo iznad Kamniških planin,a razen parih kapelj ni bilo nič.Trenutno 19,5°C.

P_Nut

polo

Pa še iz mojega,pomoje pa stvarca razpada.

ah ta žica :icon_sad:,no brez nje pa ne gre

Mamut

P_nut in Polo super slikce z različnih koncev bravo. :clap: :clap: :clap: :icon_wink:

ŽUPMART

Super slikce vsi! :clap:

PS: P_Nut, drugič slike raje shranjuj na slikomatu, shrani.si jih po določenem času izbriše (mesec ali dva).  :icon_wink: :suspicious:

P_Nut

ŽUPMART : Bom.

Ja, tale zadeva razpada, na severni strani že nastajajo zametki mamatusov.

Cimet

V našem koncu je bila pa ploha, ki je trajala kakšne 40 minut.  :icon_wink:

Več dogajanja je bilo S od Kranja, prdvidevam da pod Storžičem in v Tržiču.  :icon_confused:
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

ŠTROMAR

Današnja Tmin=13,5, Tmax=29,6 in Ttrenutna=20,9 stopinje. Razen nekaj temnih oblakov in zelo oddaljenega grmenja nobenih padavin. Ta mesec le 68 litrov dežja in suša je vsak dan hujša.

alan

Pri nam je bilo samo ploha, kakšno slabo urco, in seveda je ploha "ofrišala". :icon_smile:

paradolf

V Podgorju pa je tudi le malo poškropilo tokrat.
Trenutno pa jasno in +17.9°C
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

ŽUPMART

Nad nas so se okrog 17h (morda sem sfalil, tam nekje) pričeli valiti oblaki. Izgledalo je, kot da bo kaj, potem pa ni bilo nič. Od doma sem lahko gledal zavese dežja, dobil pa nič. Tako je... :shrug:

Azimut

Citat od: TWISTER dne 24. Maj 2007, 09:31:26
sem skoraj zihr da je bila to "vodena" strela... ime je seveda dobila po svojem švohizmu :icon_biggrin: ampak se velikokrat zgodi da najprej udari vodena in potem po isti poti ognjena...to pa je potem malo drugače, ampak glede na to da to iz avta snemaš ni nobene nevarnosti, če pa bi slikal s stojalom je pa to malo drugače :icon_exclaim:

Twister, tole te pa moram malo popraviti...  :suspicious:

Strele delimo na:

a) znotraj oblaka

b) med oblakom in zemljo (negativne ter pozitivne)

c) strele proti oblaku (prav tako negativne ter pozitivne)

Vodena strela v praksi ne obstaja. Je pa res da, ko se med oblakom in zemljo sklene prevodni kanal (leader),  v času nekaj ms steče tok velikosti nekaj kA v obe smeri in to večkrat. Ponavadi je prvi udar največji, ni pa nujno. :icon_smile:

Mamut

Vreme v Nevljah

jasno  z meglo v okolici :icon_eek:

temp. + 12,6 C

1013,9 hPa pada

89 % vlage

veter SV 1,4 km/h

vidljivost odlična več kot 100 km se vidi :icon_biggrin: :icon_wink: :wavey: