ZEVS Forum

Pojasnilo o nedelovanju Foruma 28.-29.1.2008

Začel/a piskec, 29. Januar 2008, 16:54:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

polo

@piskec,tudi jast ti nisem očital,da si kriv,kriv je seveda ponudnik!
Vem,da se trudiš in vse pohvale.
Ampak,če bo šlo tako naprej bo pa potrebno server zamenjat!
Sem pripravljen finančno pomagat pri teh stvareh ampak le,če bo server kje v SLO!

piskec

Hudič je, ker imamo zakupljeno do maja 2009... Škoda je tega denarja. Poleg tega je pri nas toliko dražje, da ne vem, če bi sploh zmogli.

Čeprav, po drugi strani... vse težave... morda potem vse odtehta.

Ma, kaj vem. Lahko občni zbor kaj več reče.

joze

Če, je treba lahko tudi jaz kaj prispevam... :icon_wink:

paradolf

Jaz uporabljam kabelski internet KKS-Kamnik. Zdaj ne vem kaj to pomeni. Ima to kakšno vezo z SIOL-om in njigovimi serverji? Verjetno ne.
Kar se tega tiče sem bolj slabo izobražen, priznam. Se moram jaz potem obrniti karkoli na KKS ali lahko kako drugače rešim zadevo.
Res ne vem zakaj enkrat dela, drugič spet ne.

Če ne gre drugače sem pripravljen tudi kaj prispevati če bo treba, le da to dela tako kot se zagre.
Forum mi je prirasel k srcu in abstinenca bi bila huda če bi ostal brez. Se pa da preživeti tudi težke abstinenčne krize :shrug:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Vreme

Paradolf glede na to, da sta na isti povezavi z Mamutom me zanima kako on dostopa na forum  :icon_question:

Sumani

Jaz imam povezavo na internet preko Amisa. Doma pa imam tudi router.

Forum spremljam že leto in pol in moram reči, da do sedaj nisem imel NIKAKRŠNIH problemov z dostopom  :icon_wink: (razen mrka v prejšnjem tednu :shrug:).

piskec

Zgleda, da govorimo o večih napakah. Ena je ta, da se prikaže Account not Active. Ta je zaradi DNSja.

Skoraj 100% sem, da je to zaradi Siola, ki nemarno vzdržuje DNSje. Morda bo s 5.2., ko bodo novi, kaj bolje. Seveda sem pašejo še vsi podoperaterji, ki so vezani na siol in tu je tudi veliko kabelskih, ki nimajo svojih povezav, temveč uporabljajo Siolove. Vse te stvari je skoraj nemogoče izvedeti, kako in kje gre promet.
Ta zadeve bi moral rešiti DNS workaround, kot je opisan v forumu in na Portalu.

Druga stvar pa je Prazna stran, ki se prikaže ob dostopu do foruma. To je povsem drug problem in zgleda, da je vezan na sam SMF in verzijo php-ja na strežniku. To sem zdajle malce spremenil in upam, da bo kaj bolje.

Bomo videli.

Drugače pa vedno sporočite, kaj in kako vam ne dela. Ne samo, ne dela. A prav?

H2o

Ja ne vem v cem je problem. Saj imas vsa navodila v slikcah na njihovi strani. A bi rad se animirano imel?  Se v knjigi za telebane ne vem, ce bi bilo tako razlozeno...  :icon_rolleyes:

Spc

URŠA triera ima 99.99% uptime tako, da je ne blatit lahko pogledaš statistike.
Kolko pa vidim se ne spoznaš najbolje na tehniko tako, da neveš kaj govoriš.

SiOL pa ima zadnje čase hude težave:

Torej kriv je siol ker samo nekaj prešaltavajo in delajo bedarije po DNS strežnikih.
Torej vsi ki ste na siolu boste morali menjat DNS strežnike tako kot je siol to napisal .. če pa tega niste vedeli pa zgleda, da siol slabo obvešča svoje uporabnike.
:icon_rolleyes:

st@jler

Najbolje, da se uporablja arnesove DNS strežnike:

193.2.1.66
193.2.1.72

http://www.arnes.si/help/strezniki.html

Majo malo slabši ping, ampak je pa TTL krajši, tako da se spremembe poznajo prej kot v 2 tednih  :surprised:

Spc

Slabi ping ?

Pinging 193.2.1.66 with 32 bytes of data:

Reply from 193.2.1.66: bytes=32 time=8ms TTL=57
Reply from 193.2.1.66: bytes=32 time=5ms TTL=57
Reply from 193.2.1.66: bytes=32 time=7ms TTL=57
Reply from 193.2.1.66: bytes=32 time=9ms TTL=57

:suspicious:

TTL pri pingu ne pomeni DNS Expire TTL-a.

st@jler

Jah, jaz imam na arnes nekje v povprečju 14ms, na siol pa 11ms.
Hehe vem vem, da ni ta TTL tisti, ki določa osveževanje domene  :suspicious:
Ampak saj je splošno znano, da se na siolu zelo dolgo osvežuje, včasih je treba tudi poklicati tja, da popravijo.  :icon_exclaim:

Ciklon

Jaz sem upošteval navodila Siola in nastavil tista dva DNS strežnika že včeraj, ampak se mi danes zjutraj, ko sem prižgal comp, ni hotela odpeti stran foruma. Zato sem DNS strežnika izbrisal in resetiral comp, kar pa se je izkazalo za učinkovito. :shrug:  Forum je spet delal. :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

piskec

Se ti stran sploh ni hotela odpreti ali si dobil: Account not active?

Ciklon

Dobil sem belo stran. Spodaj pa je pisalo končano.
Raj je v naravi :buttrock: