ZEVS Forum

Pojasnilo o nedelovanju Foruma 28.-29.1.2008

Začel/a piskec, 29. Januar 2008, 16:54:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

piskec

Težave z ZEVS forumom so odpravljene. Vendar pa zaradi narave napake morda nekateri še ne boste mogli do njega! Ko boste pa uspeli, ne biti preveč jezni. Nič se ni izgubilo, vsi podatki so nazaj.

Včeraj popoldan je naš forum kar iznenada prenehal z delovanjem. Šele po intervenciji pri ponudniku smo izvedeli, da nas je ponudnik prestavil na boljši strežnik. Vendar brez predhodnega obvestila! Zato smo kar nekaj časa tavali v temi, ponudnikov Help Desk pa tudi ni bil od kakšne velike pomoči.

Po večih intervencijah se je zadeva nekje okrog polnoči uredila, vendar osnovni problem razreševanja imen ostaja.

Naš forum je od zdaj naprej na novem IP naslovu, torej na čisto novem strežniku. Zaradi tega je bilo potrebno spremeniti razreševanje imen DNS, ki morajo zdaj za forum.zevs.si kazati nekam drugam. Vendar pa to traja lahko tudi do dva dni, da se imena spremenijo povsod po svetu. Do takrat pa imate lahko nekateri težave.

Ponudnik se je do neke mere opravičil in upravičeno prenesel naš račun, drugače bi prišlo do hujših napak in morda celo do daljšega nedelovanja. V zadnjem času smo kot forum res napredovali, še posebej v zahtevah sistemskega dela strežnika. Ker je bil strežnik po njihovih besedah, tik pred razsutjem, je do neke mere njihovo ravnanje razumljivo. Namen je bil prenesti vse zelo hitro, vendar - - kakor je pri teh rečeh navada - ni šlo vse gladko.

Konec dober, vse dobro, pravijo. Jaz priznam, da sem se oddahnil, ker so bili podatki nazaj, nekje vmes je zgledalo že kot, da je šlo vse v maloro. In zato sem jim tudi oprostil in se z njimi pomiril. Konec koncev se kaj veliko drugega ne da narediti.

V imenu vremenskega društva ZEVS se vam opravičujem za vse težave, na žalost zadeve nismo mogli bolj pohitriti in je hitreje rešiti. Časovne razlike, prevelika prijaznost in nerazumevanje američanov za težave drugih, pa so le še dodale dodatne komplikacije.

Verjamem, da se bodo imena hitro razselila po celem svetu in da bo naš forum zopet hitro zaživel!

Pa srečno!

V imenu Vremenskega društva ZEVS
predsednik Aleš Kermauner

polo

Težave z forumom še daleč niso odpravljene!
Vsakih par ur moram DNS-je spreminjat!

Pojasnilo...

joze

piskec

In kaj to pomeni?

Eden pravi porazno, drugi, da mora kar naprej spreminjati DNS. Bi lahko kaj več povedala?

Nekaterim namreč že od takrat, ko sem to spisal, lepo dela in se ne zavedamo vajinih težav. Iz dveh besed pa na žalost ne morem vedeti v čem v stvar. Morda je zadeva povezana, morda pa ni.

urša

Težave so dejstvo in to konstantno :icon_arrow:
@Piskec-morda ne opaziš,da občasno nekaterih kar nekaj časa ni na forumu,ker potrpežljivo čakajo,da jim bo " odprlo ".In ni to kaprica posameznikov!Tako na žalost je,volje za spremembo pa ni :shrug:.

Vreme

Pri vsem tem pa je čudno, da nekateri konstantno brez problemov prihajamo na forum  :icon_confused:

piskec

Urša, res, ne opazim. Ljudje govorijo o težavah, vendar malo in neoprijemljivo.

Kolikor vem, se je Pihe enkrat nazaj veliko pritoževal. Smo raziskovali in raziskovali, pa nič našli.

Jaz sem za spremembe, če kaj prinesejo. Če pa ne vemo, kje so težave in kakšne so, potem je pa težko govoriti o spremembah. Kaj pa bomo spremenili?

Hočem samo povedati, da jamranje ne pripelje nikamor. Vsi smo v istem zosu in od vseh bi bilo potrebno sodelovanje. Jaz sam vam na žalost ne morem stvari porihtat, ker še vedno ne vem, kje je težava. Če piše samo ne dela, a, zdaj pa dela, ne, zdaj pa ne dela... to mi na žalost prav nič ne pomaga, pa se lahko še tako trudim.

Volja za spremembe? Volja je, vendar še nihče ni povedal, kako naj to - dejstvo - rešimo. Sorry, ampak jaz ne znam. Sem mogoče pretumbast za te zadeve, ampak preprosto ne znam. Konkretnih predlogov pa na žalost še ni bilo.

urša

Ah Piskec,zdaj se pa sprenevedaš,da ne veš kje so težave :icon_eek:.
Zakaj potem ljudem svetuješ ročne vpise v host tabele in protokole ??
"Vojna" je med IP-ji in DNS-ji !Naš registrar(Triera) pač ni pol k***a vreden.Enako vse kar je s tem povezano!
Pa predloge sem ti tudi že dal :shrug:.
Bom pač spet izpadel tečen in ne vem kaj še ampak ob rednem spremljanju foruma in čvekafona lahko vidiš,da zadeve delajo kadar delajo sicer pač ne :icon_smile:.
Z moje strani Amen!

piskec

Urša, vedno se sprenevedam, kaj? Ti pa si konstruktiven... Super.

Lahko ti pa povem, da se 90% teh težav kar naenkrat izkaže za čisto nekaj drugega. Govoriti že apriori o enem te istem in da je to isto, kot je bilo prej, ni ravno korektno.

Dokler mi nekdo ne pove, kakšne težave ima, ne morem vedeti, kaj je narobe. Če si pa ti jasnoviden... Na podlagi: meni ne dela! ne morem ukrepat, niti nič naredit.

Predlog si res dal, vendar samo polovičen. In si z njim nimam kaj pomagat. Rešitev je potrebno malo bolje razdelat, ne pa samo reči: gremo drugam! To na žalost sploh ni niti malo rešitve. Meni se namreč potem porajajo različna vprašanja: kam pa? Kako? Kdo bo plačal? Kako bomo to sploh naredili? Smo usklajeni? In še par bi se jih našlo...

Dokler ne odgovorimo na vsa ta vprašanja, ne moremo govorit o rešitvi.

Če ima SIOL v tem trenutku štiri različne DNS strežnike in je v enem naš naslov foruma napačno zapisan, kje je krivda? Je res Triera tista kriva? Verjamem, da imaš osebne težave s tistim koncem, ampak tako odkrito pristranski pa res ni treba bit.

paradolf

No danes meni forum spet deluje, vendar ne vem koliko časa mi bo.
Kot končnemu uporabniku foruma mi je važno le to da imam omogočen dostop do foruma, ostalo me v bistvu sploh ne zanima. Če imajo lahko drugje porihtano da ni težav, potem ne vidim razloga da bi bil naš črna ovca.
Sodelujem še na treh forumih in tam do sedaj nisem imel nikoli nobenih problemov.
Do sedaj sem bil potrpežljiv.............
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

joze

Fantje, ne se spet kregat.

@piskec, ne govorit da ne veš za ta problem, poglej samo čvekafon na portalu.
Dosti nas je, ki imamo velike probleme z forumom.

Na, e-mail sem ti pošiljal vse podatke ki si jih zahteval, pa ni nič bolje...

To je e-mail, ki sem ga ti poslal 14.9.2007

Zivijo!
Ze od srede ne morem na forum, danes je petek pa se vedno nic???
Zdaj sem naredil test tako kot si narocil, v priponki so rezultati, jaz ne vem kaj pomenijo?

LP
Joze

Drugi e-mail, isti dan

Piskotke sem ze prej pobrisal, pa nic.
PC, sem ze nekaj krat resetiral, pa nic.
Brskalnika pa uporabljam oba, FIREFOX in IE

Forum ze tako pogresam, da se mi ze roka trese, sem ze odvisen... ;-))

Joze

piskec pravi:
> Naslov je pravi. Torej je nekje drugje fora.

> Lahko probaš naslednje?
> - pobrišeš vse piškotke v brskalniku,
> - resetiraš mašino.

> Kateri brskalnik pa uporabljaš?

> Aleš.

e-mail 15.9.2007

Ekran ostane bel, prazen...
Ce grem na (options -> view source) je tudi vse prazno.
Imam 2 PCja, vendar je na obeh enako.

Mislim da je problem na forumu in ne pri meni.
Se mi pa se ni zgodilo, da ne bi mogel toliko casa gor...

Joze

piskec pravi:
> A ostane ekran bel? Kaj, če daš options -> view source? Dobiš kaj ali je prazno?

> Imaš še kak comp v hiši?

> Aleš.

Torej, ne govorit, ne veš za problem, pa tudi @Pihe se je dosti pritoževal...

Pihe

Sedaj sem trenutno tiho, ker mi zadeva že nekaj časa deluje.Tako kot Robi sem tudi jaz na še enem forumu in nikdar,res nikdar tam ni bilo težav.Tisti forum je iz skupine mojforum.si. Bil pa sem enkrat na enem portalu zelo prisoten, kjer se je tudi občasno zgodil tak mrk.Administrator tistega portala je trdil, da je pri njih vse v redu in, da je slišal, da je za te težave kriv Siol.Meni se to zdi čudno, ker ne morem pristat na dejstvo, da imajo težave samo nekateri in še zdaleč ne vsi. :icon_question:
@joze, tisti IP 192.168.1.1. je pa običajno za router(vsaj pri meni je tak).Da slučajno router ne povzroča težav? Naj povedo naši PC guruji kaj okrog tega.
Vem pa, da je zelo neprijetno, ko ob kliku na URL buljiš v bel ekran, spodaj pa piše, da je "Končano".In ne pomaga ama ništa! Meni je običajno zadeva prišla nazaj po polnoči, kar je tudi lahko pomenljivo. :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

piskec

Ja, ok.

PRIZNAM. JAZ SEM KRIV ZA VSE VAŠE TEŽAVE.

Bo zdaj ok?

Kolikor vidim, sem edini, ki se s temi vašimi težavami sploh karkoli ukvarja. Ampak po pravici povedano vas imam dovolj. Prišli ste mi čez glavo. Se opravičujem, ampak tako je.

Najlažje je vsem težit, kako nič ne dela in kako je vse v riti. Ne vidim pa nobenega, ki bi karkoli pomagal v smeri, da bi se to rešilo.

Če imate težave na svojih PCjih, vam jaz ne morem pomagat. Večini forum dela. Težko je reči, da forum ne dela zaradi foruma, če veliko ljudem dela, nekaterim pa ne. In potem kar naenkrat čudežno začne delat. Naslednji dan. Super, ej.

Ko se že toliko pogovarjamo o sprenevedanju. Se opravičujem ampak na podlagi: meni ne dela in podobno ne morem vedeti, kaj ne dela. Foruma in portala pa tudi ne spremljam čez cel dan, da bi kar naprej vedel, kaj se dogaja. Sem pač neodgovoren pacek. Nisem nikoli rekel, da ne vem za TA problem, rekel pa sem, da ne vem za kaj gre, če mi napišete: ne dela. Morda je isto, morda pa ne. Več podatkov rabim, več!

Tukajle pri nas imamo na žalost je par ljudi, ki so tehnično naravnani. In kakor zgleda, te težave ne moremo rešiti sami. Pač nas je premalo. Že zdavnaj smo spraševali, kdo bi pomagal v tehničnem smislu, pa nimamo nobenega. Kaj naj torej naredim, če ljudi ni, ki bi se spoznali? Malo boste morali sami pomigat in si sami rešit težave, kakor veste in znate. Ker pač drugih ni. Če lahko nekateri, lahko tudi vi. Ampak edino jaz sem poslal na forum in na portal workarounde, kako se tega rešit. Je to sploh kdo prebral???

In če se morda ne spomnite, težave so nastale zaradi ponudnika, ki nam je spremenil IP naslov. Ne zato, ker sem jaz nekaj prčkal in vse zajebal. Ne zato, ker sem vas hotel zajebavat. Trudim se do amena, da bi porihtal zadeve, kar naprej vas prosim za potrpežljivost, ampak ne... Jože mi pošilja ekrane od 14.9.! Si imel morda težave od takrat še naprej? Nisi, ne? Imaš jih šele zdaj, ko nas je ponudnik tako fino potegnil. Seveda pa se potem jaz sprenevedam...

Ja, še enkrat vam povem, morda vam potem kapne: če zamenjamo IP, se bo še nekaj časa DNS vzpostavljal. Tako je od nekdaj bilo in tako bo tudi v prihodnje. Vse, kar lahko naredimo je, da imamo malo potrpežljivosti. Če je ne premorete, bodite vsaj tiho. Zlivati vso gnojnico name, da je vse v riti in narobe, ni ne prijetno ne korektno.

Primerjave z drugimi forumi je težko dajat. Našemu forumu se kar naprej nekaj spreminja, drugim se pač ne. Jasno je, da so potem težave, potrpežljivosti pa nobene.

Pridite na Občni zbor in me zamenjajte. Bo najbolje za vse. Potem se bodo vse težave rešile same od sebe.

Nisem vaša Mama.

Mr.Bear

Siol trenutno deluje s štirimi DNS strežniki, dvema starima in dvema novima. To je njihov dopis, ki so ga poslali 15.1.2008:

Spoštovani!

Obveščamo Vas, da bomo z dnem 5. februar 2008 prenehali zagotavljati DNS storitve na strežnikih taurus1.siol.net (193.189.160.11) in taurus2.siol.net (193.189.160.12). V omrežni povezavi preverite, katere strežnike uporabljate za dostop do intrerneta. Kolikor imate nastavljena zgoraj omenjena strežnika, boste imeli v primeru, da ne spremenite nastavitev pravočasno, težave pri dostopu do interneta.

Pravilna - delujoča strežnika sta:
taurus3.siol.net (193.189.160.13)
taurus4.siol.net (193.189.160.23)

Postopek nastavitve si lahko ogledate na http://www.siol.net/Pomoc/Nastavitve/ADSL.aspx. V primeru, da uporabljate DNS naslove 193.189.160.11 in 193.189.160.12 jih prosimo popravite na 193.189.160.13 in 193.189.160.23 oziroma nastavite na avtomatično pridobitev DNS naslova.

Za dodatne informacije ali pomoč smo Vam na voljo tudi preko elektronske pošte info@siol.net ali na telefonski številki 080 1000 - 24 ur na dan.

Z lepimi pozdravi, Telekom Slovenije d.d.

Samo za osvežitev spomina, če mogoče kdo, ki je uporabnik SiOla še ni popravil, da ne bo 5.2.2008 nepotrebne panike.  :icon_arrow:

joze

Nikoli nisem rekel, da si ti @piskec kriv za težave, nikoli. Vem da se trudiš pomagati, vendar še nismo
ugotovili vzroka težav. :shrug: Te težave se ne dogajajo samo meni, zato mislim, da ni problem pri meni.

Naj jasno povem, da so se enaki problemi pojavljali tudi novembra in decembra.

Poskusil sem tudi brez routerja, vendar ko je bil tisti dan, da ni delalo, ni delalo in konec.

DNS imam (193.189.160.13) je prav?

@piskec, še enkrat, nikoli ti nisem nič očital, kar pa imata z @URŠO, pa ni moja zadeva...