ZEVS Forum

Davis Vantage Pro2

Začel/a Pihe, 15. Januar 2008, 22:39:48

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 4 Gosti gledajo to temo.

mat89

Sem korigiral za pol stopinje ko sem nabavil nov senzor. Vsaj zdi se mi. Lahko bi za eno stopinjo pa bi bile meritve ok,glede na vsporedne meritve z hobo merilcem

max

offset 0,5° si naredil v minus ali plus?

Lluka

mat89

Citat od: max dne 27. September 2022, 10:41:05
offset 0,5° si naredil v minus ali plus?
V minus,dejansko je že nekaj časa od tega. Tako da niti ne vem kje se že naredi tole hehe

sylar9232

Pozdravljeni,

imam problem z Davis Vantage Pro 2 Cabled. Pred 1 tednom sem menjal 6-žilni kabel ki gre z notranje enote na zunanjo iss enoto. Nato sem še danes zjutraj okoli 11:00 menjal senzor za temperaturo in vlago, ker mi ni več meril vlage vredu.
Vse ok in vredu do 17:30, ko je notranja enota izgubila signal z zunanjo iss enoto.
Zdaj sem menjal 6-pinski konektor na kablu, ki gre z zunanje enote na notranjo. Veter in padavine prikazuje vredu za temperaturo in vlago pa ne.

Za temperaturo prikazuje -67.8C, vlago pa črtice. Sem sprobal tudi z starim senzorjem in ni nic drugače. Predvidevam da novi senzor ni kriv. Je mogoče. da je zunanja ISS enota uničena za vlago in temperaturo?
Nevem kako bi to preveril.

gizmo

Prilepi slike prejšniga in sedanjiga kabla, potem bomo pa naprej...

sylar9232

Starega kabla več ni, sem pa uporabljal CAT5 kot sedaj, le da sem prej imel dolzine nekje 60m zdaj pa dolžine 38m. Ker sem spremenil lokacijo notranje enote. Sem še pa danes nasel orginal kabel ki je bil zraven 4-žilni in tudi ni prikazovalo temperature z nobenega senzorja (starega in novega), medtem ko za veter (hitrost, smer) in padavine dela.

Še test z testerjem:

Se prilagam slike ISS konzole. Ne vidim nobene korozije zraven temperaturnega senzorja. Edino mogoce zraven UV senzorja na uporih.

Cela PCB plošča:

Predel nad Temperaturnim konektorjem:

Predel nad UV konektorjem:

Še test z orginal kablom med ISS in konzolo. Tudi nič podatkov za temperaturo/vlago.

gizmo

Na hitro... Mogoče ta postaja za komunikacijo rabi crossover komunikacijo (preverim tekom dneva).
Na sliki, kjer je vhod J82 in zraven upori R82... se zdi, da so malo zapečeni. Je bila strela kaj v bližini?

sylar9232

Ja je bila nevihta v nedeljo okoli 17:30, vendar me ni bilo doma da bi bil 100%.

Sem preveril tudi zaslon za diagnostiko in prikazuje 100% uspešen prenos paketkov.

gizmo

Kaj pa pride na J82 priklopljeno? Senzor za temperaturo in vlago?

EDIT: Kaj ta postaja nima možnosti brezžičnega prenosa?

sylar9232

Na J82 pride UV senzor, zato mislim da nebi smelo vplivat na temperaturni senzor.
Ta postaja nima brezžičnega prenosa, samo preko kabla.

gizmo

Kam potem pride temperatura in vlaga?
Če je tista del, ki sem obkrožil skurjen je možno, da vpliva še na druge elemente. Daj še eno ostro sliko tistega dela.
Pa, če imaš multimeter pomeri tista obkroženi del.

sylar9232

Temperatura pride v J51. Tu vsi upori štimajo po številkah kar sem meril.

Sem meril upore in zgledajo v redu. Edino ta na UV ko ima oznako 101 mi skače od 1,9 kOhm do 3,5 kOhma čeprav bi naj bil 100 Ohmov. Možno da nisem kaj vredu meril.

gizmo

V vezju je težko merit. Moraš odlotat stvar. Sta pa J81 in J82 precej podobna. Tu bi morale biti vrednosti " tu, tu".
V oko mi pade kondenzator C89. Leva stran se mi ne vidi čisto vredu. Ali je pa tako čudno slikano.

gizmo

...pa daj poslikaj še drugo stran vezja. Tudi tam je še kakšen element.