ZEVS Forum

pomoč pri spletni strani

Začel/a kekec46, 03. Januar 2008, 16:47:17

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

jkocki

Ja,ja sva se zastopla,stvar se že premika.

Lp

kekec46

zanimam me če se da v joomlo vključit te wswinove spremenljivke, da bi naredil spletno stran ?
Hvala
Lp

H2o

Citat od: kekec46 dne 26. November 2008, 14:53:31
zanimam me če se da v joomlo vključit te wswinove spremenljivke, da bi naredil spletno stran ?
Hvala
Lp

Ha.. po moje direktno ne bi šlo Kolikor vem, wswin stran generira iz templata kjer določiš katere stvari želiš imeti in jih potem nadomesti s podatki (tako deluje wview in mislim, da ima wswin podoben princip. Če nima, me naj kdo popravi). Dalo se bi recimo dati wswinovo stran kot podstran.

Zakaj pa ne bi naredil stvar s phpjem? Zdaj ne vem ali wswin shranjuje v mysql ali v bazi podobno stvar, vendar tako bi bilo po moje najlažje. Ali pa uporabi kakšen drug program za zajem podatkov. :D

kekec46

hja ... problem pa nastene v tem ker PHP-ja neznam ... znam pa HTML ...
čene bom probla pa kej v HTML-ju skup spackat ...

fredek

Za sebe pripravljam prikaz podatkov s postaje za joomlo. Razširitve bodo dostopne za ostale, vendar se z wswin spremenljivkami stran ne da narest, se pa da (če wswin to podpira) parsat xml fajl ali pa cvs ipd. Za trenutne plodatke tudi awekas. Kwr imam ta teden prosto, bo do sobote verjetno gotovo (vsaj osnova).

kekec46

Citat od: fredek dne 26. November 2008, 19:25:26
Za sebe pripravljam prikaz podatkov s postaje za joomlo. Razširitve bodo dostopne za ostale, vendar se z wswin spremenljivkami stran ne da narest, se pa da (če wswin to podpira) parsat xml fajl ali pa cvs ipd. Za trenutne plodatke tudi awekas. Kwr imam ta teden prosto, bo do sobote verjetno gotovo (vsaj osnova).
a ste že spravli kej skupaj ?
ma potem se da, da bi v joomli nekako prikazal podatke z wswina ?

fredek

Zaenkrat sem naredil modul, ki izpisuje trenutne podatke na joomlo (lahko si pogledaš na moji strani), mislim, da ga pravkar testira tudi vreme. Modul čita podatke, ki jih da na razpolago open2300, txt fajl ki ima v vsaki vrstici najprej ime spremenljivke in potem vrednost.

MOdul je zastavljen tako, da lahko bere tudi druge formate. Ker teh drugih formatov nimam, tega seveda nisem vključil. Lahko pa na hitro dodam podporo za awekas. Aja, datoteka ki jo bere mora biti na voljo lokalno.

Če obstaja za ta modul večje zanimanje mi pošljite primer datoteke s podatki (in seveda opis kaj pomenijo), da bom lahko vključil ustrezne filtre.

kire

Mene pa zanima če se, da stvar za prenos podatkov nastavit tako, da podatke pošlje naprimer samo enkrat na uro in, da se internet vklopi samo takrat avtomatsko.
Ker sedaj imam isdn. In bi dav isdn za VP, da bi se vkljapljal samo na vsako uro če se morda da.
Sam bom prešel na INSTANT INTERNET od mobitela, ker so ga nadgradili tako da mamo UMTS signal.
Ali, se mogoče da da iz VP PC-ja podatke pošilja na osebni PC in bi mi tako normalno pošiljalo na net.
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

Ekolog

Pozdravljeni, imam vprašanje glede urejevalnika current.html strani, namreč rad bi dodal notri še statistiko in grafe, ali ima kdo kaj izkušenj s tem urejanjem tovrstne strani, vem, da ima @astra na takšen način narejeno spletno stran (current.html), pa @march in @fprelog tudi, pa glede prevoda (dewpoint, pressure...) me tudi zanima, kako se "posloveni" spletna stran current.html :icon_question: :shrug:

Hvala, Blaž :wavey:

Domček

Pozdravljeni!

Pred nekaj dnevi sem se lotil izdelave spletne strani za mojo vremensko postajo. Spletno stran izdelujem v programu NVU.
Trenutno sem prišel do tega, da mi je izgled strani že kar všeč. :icon_cool: Takole izgleda trenutno: http://file.si/files/16886_lxa0k/current2.html
Moram se še zahvalit @gradiščanu za pomoč, da sem sploh vedel kje in kako začeti. :praise:  :icon_biggrin:

Bom pa potreboval še precej vaše pomoči, da bom lahko dokončal spletno stran. :icon_smile:  :icon_redface:

Zanima me kaj naj naredim, da bodo vse tabele na sredini strani in ne na levem robu kot so zdaj.  :icon_question:

Potem pa še kako naj sedaj na to stran sploh spravim vremenske podatke, ki se bodo potem osveževali. Vem, da je treba neke kode vstavit, ampak mi ni še čisto jasno kako in od kje.  ???  ???

Zelo bi bil vesel kakršnekoli pomoči pri tem!  :bouncy:

Hvala!

LP :wavey:

TgT

Svetujem ti da pogledaš izvorno kodo kakšne obstoječe strani in se od tam učiš, lahko vidiš kaj kater parameter pri tabeli naredi.
Super razširitveni dodatek za Firefox je Web Developer...

Pihe

Mislim,da ima prav vsak vremenski program en del,ki se običajno imenuje "Readme.txt".Tam ti bo v nekem delu pisalo,kakšne so kode za posamezne spremenljivke.In te kode potem vnašaš v tisti del spletne postavitve,kjer pač želiš,da se nek podatek pojavi. :shrug:
Ampak prav vsi,resnično vsi(vključno z mano) smo ene velike lenčine in se nam največkrat tistih litanij tam ne ljubi brat. :icon_arrow:
Piše pa popolnoma vse!
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Domček

A je to to:

Weaterh Data - Report:  %ws_location%   %ws_altitude% above sealevel
%longdate%  -  %ws_time%

Temperature Outside
current              %curval[0]%   
Mean                 %avgval[0]%   
Min.                 %minval[0]% %mintime[0]%
Max.                 %maxval[0]% %maxtime[0]%

Temperature change         
last 5 minutes       %tempchange[2]=5%
last hour            %tempchange[2]=60%

Humidity Outside
current              %curval[-1]%   
Mean                 %avgval[-1]%   
Min.                 %minval[-1]% %mintime[-1]%
Max.                 %maxval[-1]% %maxtime[-1]%

Dewpoint
current              %curval[43]%
Mean                 %avgval[43]% 
Min.                 %minval[43]% %mintime[43]%
Max.                 %maxval[43]% %maxtime[43]%

Wind chill
current              %curval[44]%
Mean                 %avgval[44]% 
Min.                 %minval[44]% %mintime[44]%
Max.                 %maxval[44]% %maxtime[44]%

Wind
current              %curval[35]% %windbft%
Mean                  %avgval[35]% %avgwindbft%
Max.                 %maxval[35]% %maxwindbft% %maxtime[35]%

Wind direction
current              %wind_txt%  %curval[36]% 
dominatdt            %domwind_txt%     

Precipitation
last hour            %rain1h%
last 24 hours        %rain24h%
this day             %rainday%   
current week         %rainweek%
current month        %rainmonth%
current year         %rainyear%
raindays / year      %raindays%

Barometer
current              %curval[33]%     
Mean                  %avgval[33]%   
Min.                 %minval[33]% %mintime[33]%
Max.                 %maxval[33]% %maxtime[33]%
Pressure change 
                         %ws_baro1h%
                         %ws_baro2h%
                         %ws_baro3h%
                         %ws_baro6h%
                         %ws_baro12h%
                         %ws_baro24h%

Weather forecast:  %forecast_txt%

Wetterstation Bedien- und Auswertesoftware  %ws_vers% - %ws_typ%

Kaj pa recimo parametri, ki jih ni tukaj, kot so windrun, toplotni index, višina snežne odeje, itd. Kje se pa to dobi?

In kako potem.. te kode kopiram na neko mesto v izvorni kodi spletne strani. Namesto 18,7°C za ternutno temperaturo, napišem %curval[0]%  :icon_question:

Pihe

Ja,to je v načelu to! :icon_wink:
Če kode ni,mislim da program pač tega ne omogoča(nisem pa prepričan v to.Naj kdo od bolj pametnih pove.).
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si