ZEVS Forum

Močnejši nevihtni naliv, Prebold (4.7.2025)

Začel/a khirsher, 05. Julij 2025, 12:27:27

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

khirsher

Kratka reportaža nevihtnega dogajanja petek (4.7) popoldne v Preboldu, ko sem se še v času Oratorija skopal v reki Bolski, sem slišal grmenje na daleč. Potem smo šli nazaj proti župnišču, kjer sem še dvakrat naredil skupinsko sliko pred lovom na nevihto (ena v celoti, druga pa samo z animatorji tik pred neurjem z vetrom, močnejšim nalivom in grmenjem). Po zaključku Oratorija sem še šel malo loviti nevihto, zatem se je orenk ulilo kot iz avtopralnice.
Sprva sem mislil, da bo tudi v Celjski kotlini nastal kak lep shelf cloud, a zaradi hitrega SV vetra ni bilo nekih struktur, zato pa sem bolj kot ne na koncu ujel oblake v obliki kitove uste (whale mouth cloud). Ter shladilo se je iz 30 na 18 stopinj. So pa moji starši posrpavili dežemer, ker sem se bal, da mi bo toča razbila ročni dežemer, a na koncu ni bilo toče, tk da nisem mogel izmeriti padavine na koncu.

~ Vremenska radarska slika (ARSO in meteo.hr HDMZ) in slika razelektritev (Blitzortung):

~ Fotografija nevihtnega dogajanja 
Po zaključku uradnega Oratorija sem šel preveriti vremensko situacijo in naredil nekaj slikic. 

~ Po fotografiranju skupinske slike animatorjev sem šel drugič dol, kjer sem še do zadnjega ulovil nevihtno dogajanje in poslikal oblake v obliki kitove uste (whale mouth cloud), preden me je dobila gosta dežna zavesa. 

~ Panorama nevihtnega dogajanja 

Sem pa tudi prvič sprobal posneti nevihto v 8K 60FPS. 
Lp. :wavey: