ZEVS Forum

Vegetacija 2025

Začel/a lesce, 05. Februar 2025, 12:39:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

lesce

Ali je kdo že kaj obrezoval sadno drevje...Leske že cvetijo:)

Lluka

Citat od: lesce dne 05. Februar 2025, 12:39:45
Ali je kdo že kaj obrezoval sadno drevje...Leske že cvetijo:)

vreme je kot nalašč za to....če bi, nebi me prehlad spravil med 4 stene... bi drevje že začel obrezovati, tako pa ga bom konec tedna ali drug teden  začel.

lesce

Citat od: Lluka dne 05. Februar 2025, 14:52:05
vreme je kot nalašč za to....če bi, nebi me prehlad spravil med 4 stene... bi drevje že začel obrezovati, tako pa ga bom konec tedna ali drug teden  začel.
Hvala...bom tudi jaz

ŠTROMAR

wannabe

Uf tale dež danes ter naslednje dni bo verjetno kar pognal vegetacijo  :icon_question:

ŠTROMAR

Češnja včeraj popoldne

ŠTROMAR

Češnja je odcvetela, hruške so v polnem cvetenju, jablane pa šele pričenjajo s cvetenjem. Upam, da v naslednjih dneh ne bo stalno deževalo, da nas lahko malo obiščejo čebelice in opravijo svoje zelo pomembno delo.

lesce

Pozna češnja pri nas ravno odcvetelea, a se že kaže bolezen...pike v listih..očitno jo bo potrebno posekati in posaditi novo. Naknadno vse plodovi postanejo pikasti kot , da bi jo dobila toča...pa nenavadno je tudi, da je rabarbara že odcvetela..???slednja naj bi šele  konec maja začetek junija...narobe svet. 

GoIdhorn

Ne prehitevaj. Vzemi list, ki ima pike in povprašaj v kaki kmetijski trgovini kaj jo je napadlo. Pa kaj bo treba očitno pošpricat.

MINIMAX

Letos poleti sem opazil velik razmah divjega sireka (tako sem ga identificial s pomočjo interneta. Na prvi pogled izgleda rastlina kot ena mini koruza, vendar brez storžev. Pojavlja se po poljih, travnikih, oz. povsod, kjer se ne kosi. Pri nas na našem koncu se je najbolj očitno razpasel na zelenici rondoja (Polje/Vevče/Zalog) in ob dovoznih cestah in otokih teh cest do rondoja v takšni gostoti, da je izgledalo kot da je na gosto posejan. V kratkem času (cca. v 2 tednih; bilo je po dežju v začetku avgusta) je zrasel skoraj na 1m višine, nato pa so ga pokosili, ker je že kar oviral vidnost v rondoju.
MINIMAX
Lj-Polje