ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 2. 2025 - 28. 2. 2025)

Začel/a paradolf, 01. Februar 2025, 09:38:48

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

tomazsta

VP Rakitna, 827m

Vreme: sneži. Trenutna višina snežne odeje je 8 cm.

Temperatura: -1,3 °C
Tminimum:    -1,3 °C
Tmaximum:     4,1 °C ob 0:00 h
Trosišča:        -6,6 °C
Vlaga:            67 %
Zračni tlak:     1013,0 hPa močno raste
Veter:             4,8 km/h
Veter max sunek: 24,1 km/h ob 05:24 h
Padavine danes: 17,4 mm (4,0 mm v snegu)
Padavine to poslabšanje: 24,2 mm

VP Rakitna, 827m: Davis Vantage Pro2 plus

http://rakitna.zevs.si

Smučar

Do 5h smo imeli kar +6°C, nato se je v 1,5h ohladilo na 1°, Do 5h je lilo ko iz škafa, nato prešaltalo v močno sneženje. Zapadlo ni praktično nič, kak cm na avtih in travi, na tlakovcih nula.

Trenutno čisto rahlo sneži brez učinka, temp +0,4; rosišče -0,4.

simo88

Tudi mi se vedno zeleni :wise:
Se sicer muci da bi pobelilo, ampak saj itak vemo, da kot ze zadnjih 5 let, nam tudi danes manjka 1stopinja... :icon_kava:

Vremenko

Sneži pri - 0,6
V sneg preklopilo šele okrog 05:00,sedaj pa se bližamo že 10cm.Končno malo pridiha zime  in prvič letos vidim da še zna ornk snežit tudi pri nas na severu :icon_arrow:

Miha89

Mengeš, Trzin, rahlo naletava (očitno že kako uro fenira) pri nekaj desetinkah nad lediščem. Ob močnem sneženju zgodaj zjutraj je zapadlo 2 cm snega.  :beerchug:
Let it snoooooow! =)

računalnik

Neurje123

Pri nas zadnjo uro celo zmerno do močno sneži (postaja Maribor Vrbanski plato 2,5mm v snegu v 1uri, skupno pa že 9mm v snegu), snežna odeja pa je debela 5cm. Temperatura ostaja ves čas desetinko stopinje ali dve nad ničlo.

Vsekakor sneženje te zime, saj je padlo več snega, kot skupaj od meseca novembra pri nas.  ;D

Mraz

Lepo sneži zadnjo uro in pol. Mogoče pridemo do 10 cm.

johnb

Mi kar terno zadeli danes tle na severnem Dolenjskem. Že več kot 10 cm takole na oko in še sneži, sicer z manjšo intenziteto. Mogoče pa bo en teden prave zime.
Weather is full of surprises, most of them are unpleasnt!

miholino

v Grosuplju je 6.30 že lepo snežilo. Trenutno zmerno pada in izgleda kot da bomo dobili 10cm.

Smučar

Rahlo sneži pri +0,4 vendar brez učinka, le toliko da je pocukrana trava.

Kako se je prečistil zrak, AQI se občasno spusti celo pod 10  :praise:

maticek07

Evo zima se je vrnila :clap: :clap:

Pri nas trenutno zmerno snezi, temp = -1C, imamo pa ze 17cm snega. Sem bil pa prej pri cerkvi na Kurescku ga je pa ze cez 25cm... pozitivno presenecenje :bouncy: :bouncy:

maestro

Bohinjska Bistrica... Mislim, da komentar ni potreben..
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

miholino

V grosuplju se je sedaj se celo okrepilo sneženje, splužena cesta je zopet bela :bouncy:

lesce

Mi smo preko 5cm, počasi lezemo proti 10 cm a dvomim, da bo zdržalo sneženje še nekaj časa.