ZEVS Forum

Vegetacija 2024

Začel/a komar, 15. Januar 2024, 11:42:37

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gorenjskaKR

Pri nas smo ravno danes obirali kar imamo jabolk...

ŠTROMAR

Jaz sem zlati delišes in carjeviče večino obral ta vikend. Po nekaj slabših letinah je letošnja kar dobra.

goldhorn

Pri nas jih je obral jelen.

MINIMAX

Danes prvo nabiranje kostanjev. Kjer so bili pod kakšnim drevesom, so bili kar debeli. So pa drevesa še precej zelena.
MINIMAX
Lj-Polje

komar

gorenjskaKR

Gobe so... preverjeno danes  :bouncy:

ŠTROMAR

Citat od: komar dne 28. September 2024, 12:42:00
Ste vse pobrali že prejšnja leta... ;D

https://www.24ur.com/novice/slovenija/slaba-bera-v-slovenskih-gozdovih-dez-je-gob-pa-bolj-malo.html

Če bi jih vsi nabirali kot jaz, bi jih bilo še za izvoz.
Žal posamezniki res nimajo nobene mere!

MINIMAX

Danes smo po 65 dneh skopali še 3.zaporedno setev krompirja. Na 0,3m2 ga je bilo 240 gramov. Bera bi bila  verjetno boljša, če ne bi bila september in oktober tako nestanovitna
MINIMAX
Lj-Polje

lesce

Pred danasnjim morebitno prvim prebliskom zime, imam zelje se vedno na njivu.ali naj ga poberem s korenino vred ali koprena zadošča? Ponavadi sem porezal glave in v klet...me pa zanima, ce bi koprena zadoščala?

max

Kar pospravi, v soboto in nedeljo bo kar globok minus......tja do -5 ali -6°C tukaj v sp.savinjski

lesce

Citat od: max dne 21. November 2024, 13:02:47
Kar pospravi, v soboto in nedeljo bo kar globok minus......tja do -5 ali -6°C tukaj v sp.savinjski
hvala ti...ga bom s koreninami dal ven, očistil zemljo in ga pokonci postavil v kartonaste škatle in v rastlinjak. Pa da vidimo, koliko časa bo zgveral:)

ŠTROMAR

Citat od: lesce dne 21. November 2024, 13:38:15
hvala ti...ga bom s koreninami dal ven, očistil zemljo in ga pokonci postavil v kartonaste škatle in v rastlinjak. Pa da vidimo, koliko časa bo zgveral:)

Če imaš možnost, je še bolje če zavežeš na korenine vrvico in jih obesiš z glavo dol. Preiskušeno  :buttrock:

lesce

Citat od: ŠTROMAR dne 21. November 2024, 15:08:48
Če imaš možnost, je še bolje če zavežeš na korenine vrvico in jih obesiš z glavo dol. Preiskušeno  :buttrock:
tnx