ZEVS Forum

Vegetacija 2024

Začel/a komar, 15. Januar 2024, 11:42:37

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

komar

Citat od: emos dne 09. Maj 2024, 11:48:01
Eni pri nas so sadili krompir aprila. Nato pa par cm snega. Poročam kakšen bo rezultat  ;D

Citat od: ŠTROMAR dne 09. Maj 2024, 11:54:14
Jaz sem ga sadil 23. marca, zdaj je visok 35-40 cm in začetek junija bo že na mizi.  :icon_acro:

gregach

Tudi mi smo ga na njivo posadili že marca, nato pa 5 cm snega, ki mu ni škodil. Pred slano (3x) smo ga večino pokrili s kopreno. In ja, kmalu bo za jesti   ;D... tisto nekaj, kar pa ni bilo pokritega, je pa več kot pol manjši.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Lluka

Ja... kmal bo na mizi..... 11 Marca šel v zemljo..... visoko-lepo pirje.  Na njivi kjer pa je kasnejši krompir imam pa vojno stanje s strunami..... Letošnje leto  je sreča ta, da je bil semenski debel ( drobnega ni bilo)...  tako da je pol krompirja za strune, pol pa zame. :-)

oreh je mal posmodilo, ampak danes opazil že nastavke za orehe....tako da orehov kot kaže BO, prav tako tudi hrušk polne veje in jablane. Edino še za češpe ne vem.... nekaj je videti....

MINIMAX

Tole je kifeljčar Kresnik skopan že pred dvemi dnevi (2.6.24). Če bi vedel, da je tako debel bi ga začel kopati že kakšen teden prej. Posadili smo ga 30.marca !

Takšne so pa že letošnje češnje, ki so sicer drugače ene izmed bolj poznih v primerjavi z ostalimi v naši okolici. Spomnim se, da smo jih leta 1991 začeli obirati podobne zrelosti po 26.juniju.

MINIMAX
Lj-Polje

goldhorn

MINIMAX

S paradajzom letos bolj slabo kaže, ga je že napadla plesen, ki se po steblu širi še naprej na liste. Solata pa raste kot zmešana (rjavo zelena - 4letni časi), enako tudi želje.
MINIMAX
Lj-Polje

max

Paradižnik je potrebno v času rasti škropiti z bakrenim pripravkom, najbolje je cuprablau, pa nimaš problema s plesnijo  ;)

Lluka

Citat od: max dne 24. Junij 2024, 14:10:16
Paradižnik je potrebno v času rasti škropiti z bakrenim pripravkom, najbolje je cuprablau, pa nimaš problema s plesnijo  ;)

jaz ga uporabljam proti rdečim polžem......... :icon_haha: :icon_haha:

max

Citat od: Lluka dne 26. Junij 2024, 07:58:44
jaz ga uporabljam proti rdečim polžem......... :icon_haha: :icon_haha:

Luka, proti polžem pa imam okoli vrta(4x4m) ograda z 20cm visokimi deskami(fosni) in okoli tega pritrjen bakren trak.
Preverjeno deluje, kar sem videl tudi sam. Od dneva montaže letos, je solata in ostala zelenjava nedotaknjena  ;D :icon_wink: Videl sem samo polže, ki so prišli samo do traka, preko pa ne  ;D
Dobi pa se samolepilni trak(bauhaus), širine 3cm in dolžine 5m. Seveda sem ga tudi dodatno še pritrdil s sponkami na vsake 1/2m

Tukaj je en primer, ta je malo širši, deluje tudi 3cm  ;D
Baker se nabije s statično elektriko ki je naravno prisotna v ozračju, polža pa pri prehodu čez to prepreko moti/trese/žge ;D

ŠTROMAR

Citat od: max dne 08. Julij 2024, 12:51:22
Luka, proti polžem pa imam okoli vrta(4x4m) ograda z 20cm visokimi deskami(fosni) in okoli tega pritrjen bakren trak.
Preverjeno deluje, kar sem videl tudi sam. Od dneva montaže letos, je solata in ostala zelenjava nedotaknjena  ;D :icon_wink: Videl sem samo polže, ki so prišli samo do traka, preko pa ne  ;D
Dobi pa se samolepilni trak(bauhaus), širine 3cm in dolžine 5m. Seveda sem ga tudi dodatno še pritrdil s sponkami na vsake 1/2m

Tukaj je en primer, ta je malo širši, deluje tudi 3cm  ;D
Baker se nabije s statično elektriko ki je naravno prisotna v ozračju, polža pa pri prehodu čez to prepreko moti/trese/žge ;D

Tole bo pa treba kopirat. Hvala Maks  :icon_wink:

MINIMAX

Prvi letošnji paradižniki, 3 tedne prej kot lani, če se prav spomnim

closest gas station to me open now

Tole je pa krompir v 2. rundi, na mestu kjer smo pobrali zadnjega kifelčarja pred dobrimi 14 dnevi

MINIMAX
Lj-Polje

komar

Tako je vroče, da še trava počiva v senci... :icon_wink:

komar

Citat od: Ledeni dne 03. September 2024, 08:41:38
Ja, ko dva meseca zapored izmerimo povprečno mesečno temperaturo nad 24°C, se v naravi začnejo dogajati čudne stvari:
- hrastovi listi so povsem zbledeli, ker jih je požrla hrastova čipkarica

Več o hrastovi čipkarki: https://e-utrip.si/tudi-vi-opazate-da-je-teh-zuzelk-cedalje-vec/

MINIMAX

Po 72. dneh izkopana še zgoraj omenjena druga runda krompirja, potem ko smo izkopali kifelčarja, na isto mesto pa bolj za hec dali ostanek krompirja iz kleti, ki je imel že močne poganjke.
Hektarski donos 38 ton na hektar, oz. 2,1kg na 0,54m2.   :icon_haha:
MINIMAX
Lj-Polje

lesce

Imam vprašanje...ali ste obrali že vsa jabolka..jaz imam še 2 jablani polni in sicer zalti delišes in carjevič? Mi lahko kdo svetuje...sem mislu počakat še do 9.10...zejle ko bo dež pa to.