ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 1. 2023 - 31. 1. 2023)

Začel/a komar, 01. Januar 2023, 04:34:02

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

ZMS za zdaj deluje po Dravski dolini. Ampak počakajmo. Trenutno Sneži na gosto pri 0,4°C. Skupno na 23 cm. Do poznega dopoldneva ni bilo resnih padavin, oziroma ni bilo zmerno-močnejšega "tipa"

blazek: Bravo svetovno sneženje glede na nizko nadmorsko višino. Lepo ste kasirali na Dolenjskem.  :praise:

Tržičan

Pri nas dežuje s stopljenimi snežinkami, meja sneženja je na okoli 800m. Piha kar močan veter S smeri. Zjutraj je zgleda snežilo (ni me bilo doma), ker je 2cm nove plundre.

Lp, Nejc

Oblak69

Močno sneži, všino izmerim, ko pridem iz službe

T= - 0,2 °C
Tmax= +0,3 °C ob 10.44

mattt

Citat od: selicmiha dne 23. Januar 2023, 11:52:25
Vzhodno od celja se je veter obrnil v JZ in tako prinesel hladen zrak :) sneži lepo, ampak par ur prepozno. Dolenjski in delu Notranjske je res lepo nasulo. Je pa zanimivo kolk ene hvale po forumu

Bo hvala popoldan, ko bo treba najt, izkopat in odpeljat avto s službenega parkirišča. Marsikdo bo na novo odkril solidarnost  :shrug:

blazek

25cm novozapadlega, ki ima kar 50mm vode! Vseskozi sneži pri 0,5°C. Ceste so pa boh se usmil.

gregach

Pri nas pa spet razočaranje.

Baje je snežilo ves čas, ampak očitno zmerno in na meji dežja s snegom.
Še vedno pa močno piha, T je večino časa na 1,1 °C, s streh lije kot ob zmernem dežju.
Razen na starem snegu, snega praktično ni.

Na poti domov iz Šentjurja je vsepovsod lepša idila, pa čeprav je pričelo snežiti šele pred kratkim. Tole mi pa spet ni nič jasno. Očitno res fenizacija od našega 680 m visokega hriba ... :icon_question:

Le 5 cm nove plundre na merilni deski v 6 urah in pol, skupno pa smo na 19-20 cm.  :icon_lol: Še stari sneg je postal ena sama plundra.
Povsem druga zgodba že nekaj km Z-SZ, kjer je zjutraj povečini deževalo, sedaj pa nekaj časa sneži na polno in se bližajo 10 cm novega.

Ko so mi domači rekli, da pri nas ves čas sneži in sem po nižinah na poti domov videl takšno sipanje, sem doma pričakoval okrog 30 cm novega. Tako pa se je snežna odeja od včeraj zvečer povišala za 8-9 cm.  :icon_lol:

EDIT: Rahlo sneži
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

komar

Od 15.00 do 23.55h:

Tržičan

Trenutno rahlo dežuje brez snežink. Danes je do zdaj padlo 18,4mm. Ta mesec smo že pri 150,8mm.

Snežna odeja je zaradi dežja postala zelo neenakomerna, trenutno imamo med 21-27cm debelo odejo. Danes ga je pobralo nekaj cm.

Lp, Nejc

Neurje123

Pri nas prevladuje sneg pred dežjem ves čas, na trenutke se močno usuje, na trenutke pa sneži malce manj in malce bolj dežuje. Pri nas nisem pričakoval toliko sneženja, je pa zanimivo, da je v skrajnem južnem delu Maribora pada le dež s snegom in tam prevladuje dež. Močno sneži npr. tudi v Celju.

Temperatura je pri nas še dalje +0,5°C, nabralo se je pa že vsaj 3cm plundre, starozapadli sneg se poseda. Ker je sneg izjemno težak in moker se že povešajo veje. So pa padavine po pričakovanju zelo intenzivne. Padlo je že preko 25mm danes.

Sicer pa Kočevje že 60cm snega, Logatec 44cm, Novo Mesto 42cm in Vrhnika 42cm. Kar ekstremen dan je tole danes.

Edit 15:40: Sneg še dalje prevladuje pred dežjem, na trenutke tudi močno sneži. Prilagam dve sliki iz centra mesta ob 15:35.

podgorc

Tem:2,3 iz 3,6
vlaga:97%
tlak:1016,7hpa
padavine:6,9mm
oblačno,rahlo dežuje
snežna odeja:9cm
Pa da vidimo kaj naj prinese pop.in večer.Vetra ni več :icon_kava: :icon_kava:

matic19

V Ljubljani na Vrhovcih oz. na Brdu je pravkar prešaltalo nazaj v sneg po dopoldanskem dežju. Upam vsaj na kak cm ali dva, da pokrije to čofto :)

Ledeni

Tukaj pravi Snowmageddon, 30 cm novega težkega in južnega snega.
Še vedno sneži

Več sledi...

lesce

Jutri pa boste jokali , ker vam bo puhca stisnilo ko palačinko) Gremo stavit, da kljub temu, da imamo mi najmanj snega, bo slednji odležal dalj kot če ga imate vi pol metra...mal heca , mal zares

Oblak69

Citat od: matic19 dne 23. Januar 2023, 14:01:03
V Ljubljani na Vrhovcih oz. na Brdu je pravkar prešaltalo nazaj v sneg po dopoldanskem dežju. Upam vsaj na kak cm ali dva, da pokrije to čofto :)

Tukaj na Viču na koprski pa le posamezne snežinke vmes.
Gledam kamero doma....vseskozi mede na polno :praise:

Mraz

Cel dan dežuje in kljub nizki temperaturi 1 °C ni niti sledu o snegu. Sem prepričan, da bi še 10 let nazaj gladko snežilo.