ZEVS Forum

Večerna akcija na območju Dravskega polja,ter LP supercelica 3-4.8.2021

Začel/a mat89, 05. Avgust 2021, 22:22:58

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

Pozno večerna nevihta z shelf cloudom. Pogled z grada Vurberk v smeri Pohorja in Maribora.

V noči na torek 3 avgusta je nevihta zajela območje Pohorja. Ob vstopu na ravninski del se je linija okrepila in hitro potovala v smeri Ptujskega polja.

Žal ni uspelo v času slikanja, ponudit kake bližnje strele.Ko je začelo deževat in je bil čas za premik na varno,so začele udarjat res lepe strele.

Odpeljem se v smeri Ptuja. Strele so parale nebo.Res že dolgo niso tako močno udarjale žilnate cg-jevke,parkart blizu avta. Nekaj časa je bil Ptuj brez elektrike. Žal je bila linija res hitra in je nisem mogel prehitet, tako me je pri Moškanjcih zajel silovit naliv z nekaj drobne toče.
Malo je grenkega priokusa,če bi šel na prvotno mišljeno lokacijo na jezero bi dobil res lepe strele.

LP supercelica na območju Slovenskih goric 4.8.2021-Presenečenje dneva

Ob pogledu na radar sem si rekel, spet ena ploha z vijola odboji,pa niti enega udara ni mela. Zato ji niti nisem polagal posebne pozornosti. Še dobro da me je kolega Kristijan poklical,ki je videl po kameri z L. Maribor, da gre za sumljivo zadevo in naj grem pogledat. Hitro pičim na teren,saj od doma nisem mel zarad hriba najboljšega pogleda.

Tak švoh radar in res lepa supercelica,ki je bila še lepša na območju Prlekije,ko je imela obliko letečega krožnika.Imela je nekaj udarov strel.

Pogled z Ptuja

okolica Desternika

Neurje123

Nanika1991

krispy123

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Thor

Mothership, ko se je razvila nad Slovensko Bistrico.

...ko je bila nekje že na poti proti Hočam(prepotovala je že 15km)

Slikana njena rit s linijami, ko je že bila nekje vzporedno z Mariborom(25km od nastanka) ;D

zevs.si[move]