ZEVS Forum

Višina snega na vremenskih postajah v Sloveniji

Začel/a ŠTROMAR, 15. December 2007, 22:20:31

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

markokorosec.net

Citat od: TgT dne 16. December 2007, 19:48:00Ja dobro mi le nismo to a ne, pac pa lahko ob 7h ali pa 19h tko k ma ARSO "Visina snezne odeje"

Točno tako in nič drugače, nov sneg se zapiše ob 06UTC (7h) in ob 18UTC (19h), kot to počne ARSO. Ostale podatke se piše v trenutno vreme. Samo, da se ne bodo potem spet našli junaki, ki bodo merili npr. ob 15h in povedali cifro ob 19h brez meritve. Če se bo vmes posedel, je*bat ga, zapiši npr. max višino ob strani. Za primerljivost šteje le podatek o višini snežne odeje ob 7h oz. 19h in nič drugega.

ŠTROMAR

Ne vem, če je možno na KRTINA.COM vpisovati podatke za dve različni uri istega dne?
Mislim, da bi bilo bolje, da vpisujemo samo ob 7 uri zjutraj, kdor pač more.

markokorosec.net

Ja, ja...hotel sem reči, da so le podatki ob 7h in 19h primerljivi. Če aplikacija ne omogoča dveh vnosov, se pač vpisuje le enega...vsekakor pa mora bit to 7h! :icon_wink:

TgT

Jaz bi raje spremenil funkcionalnost strani.  :icon_biggrin:

RajkoRajko

Se pridružujem vsem ,ki ste navedli možnost ob 19 uri.Sem namreč v službi od 6:00 pa do 14:00 ure pa mi ni jasno kako bi vpisoval podatke.Ker spremljam vremenske podatke že več let in jih vodim v poseben dnevnik ,sem se že takrat odločil za bolj primeren čas in to ob 19:00uri.( ŠE VEDNO SMO AMATERJI)
Sem imel priložnost meritev padavin in ostalega za ARSO ,pa sem si moral  prav zaradi ČASOVNIH TERMINOV premisliti.Upam ,da se bomo pravilno odločili.

ŠTROMAR

Citat od: MaVeRiCk dne 20. December 2007, 15:31:51
se strinjam s teboj TgT, ko se že ravno o urah merjenja pogovarjamo, npr. ko tja notr vpišeš kejk snega je, bi mogla bit še zravno ura, npr. vpisal Maverick ob tej pa tej uri :icon_arrow:

:icon_wink: Tako ja.

ŠTROMAR

Očitno nihče več ne vpisuje podatkov o višini snežne odeje v za to pripravljeno rubriko na KRTINA.COM. :icon_question:

TgT