ZEVS Forum

Trenutno vreme (01. 06. 2019 - 30. 06. 2019)

Začel/a komar, 01. Junij 2019, 07:02:48

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Serpentinšek

Najmočnejša nevihta v 14-letni zgodovini merjenj, mene pa ni doma (sm bil v Bočni).  :banghead: To je kot zakleto (a ne, Krispy?). Jutri sredi dneva bom izmeril ko pridem domov.

Padlo je okoli 80 mm, sklepam po bližnji postaji.  Tudi, če le 70 mm, je to vseeno največ kar je kdaj padlo v eni sami nevihti.
Norišnica, o poplavljenih objektih si lahko preberete na spletu...

LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

paradolf

Mi smo jo kar dobro odnesli. Najbolj je glede na postaje kasiral Trzin s preko 90mm. :icon_eek: To je res ogromno za eno nevihto. Pri nas se kaj takega še ni zgodilo odkar merim. Ko sem se peljal domov čez Mengeško polje iz smeri Jarš, je bila med Mengšem in Trzinom talna meglica, kar je ponavadi posledica močne nevihte s prisotnostjo toče ki ohladi plast nad zemljo.

V Podgorju smo bili na robu nevihte. Najprej je na suho padlo nekaj toče, nato pa je sledil naliv z Max RR. 247mm/h. Padlo je 16.3mm dežja.

V Dolu pri Lj kjer sem v službi prav tako močna nevihta s sodro in solidnim downburstom, ki nam je pometal nekaj cevi in okoli 10 palet iz zunanjih regalov. Večje škode ni bi bilo.
Točno nad nami se je naredilo jedro, ki pa je svoj tovor v glavnem streslo vzhodno od nas. Nekaj časa je bila tudi nad nami znižana baza z lepo vidnim inflovom iz jugovzhodne smeri. Žal ni bilo časa za fotografiranje saj imamo dela veliko. :shrug:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

MINIMAX

Pri nas pa niti kapljice, samo pihnilo je enkrat prav nemarno, ko  smo opazovali kako teče nevihta od Moravč proti Domžalam in naprej
MINIMAX
Lj-Polje

Nanika1991

Delno oblačno, trenutna temp: 24,5°C
Tmin: 16°C

Je pa bilo včeraj pozno zvečer oz. že ponoči zanimivo opazovati dogajanje v sosednji Avstriji. V bližini Gradca je nastala močna nevihta in poskrbela za res lep lightshow. Občasno se je dalo videti tudi nakovalo nevihte. Krasno.

lesce

23,2 °C, 63% vlaga, nevitha nad julijci že v igri ...hitro tole danes :)

EDIT: že akcija...zgodno..pa za danes pri nas tudi kaže več padavin kot za včeraj.

wannabe

Tudi pri nas proti JZ že kopasti oblaki.

stog

Včeraj sem nekje na netu zasledil podatek da je v delu Domžal po neuradnih podatkih padlo celo 150mm.  :shrug:
V nedeljo ali soboto se spravim narest akumulacijo.

Korošec

No danes bo pa končno nekoliko bolj zalilo tukaj. Pojavljajo se nalivi, trenutno kar močan.
V junijo tukaj samo 4mm.

Edit: Že sije sonce. ARSO postaja, ki je bila izven nalivov je izmerila 10,6mm. Amaterska postaja v centro mesta pa 34,8mm. Lepo je zalilo.

računalnik

Na robu neurja. Gorje, zasip itd se vidi bela zavesa, radar vijola

Tržičan

Danes smo imeli prvo nevihto že okoli 12h, pravkar nas je pa prešla druga, ki je trajala kar 1h in pol, vmes nekaj drobne toče in trije nalivi, nekajkrat je tudi močno usekalo. Danes je do sedaj skupno padlo 14,4mm.

Trenutno je pretežno oblačno pri 17,9°C, Tmin je bil 15,3°C, Tmax pa 24,6°C.

Lp, Nejc

Smučar

V kratki nevihti padlo 4mm.

Trenutno pa 24° z rosiščem kar 20°C.

maestro

Nevihta, ki jo je omenil @Računalnik, je na  našem delu Bleda (Bledec - pod gradom)  pustila točo do 2cm, kakšen primerek še malo večji, ter močan naliv. Na delu Rečice (proti Gorjam) pa jim je vrtove dodobra sesulo.
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

računalnik

Serpentinšek

V Trzinu so že konec maja ste imeli lokalno veselico (okoli 60 mm) zdaj pa še tole. Letos so na udaru, lani pa je bil Kamnik. Se spomnim kako se je večkrat tam utrgalo, enkrat prav tako okoli 100 mm.

V Domžalah sem izmeril "samo" 51,0 mm. Bližnja postaja na Savski cesti pa 68 mm, hmmm...Vidi se hitro naraščanje proti zahodu (Trzinu).

Danes pa dogajanje na zelo podoben način: proženje neviht nekako na notranji strani dinarske pregrade. Zahod suh, vzhod suh, vmes pa ducate neviht .
V Domžalah solidna nevihta, v dobre pol ure je padlo 15,9 mm.  V dveh dneh tako 67 litrov.

Nad Menino kopasta oblačnost že ob 11.30, ki nato meče senco direkt nad Bočno. Skoraj povsod naokoli pa jasno. Kot bi bil zaklet.  :icon_rolleyes: Tmax. 24,8°c ob pol enih. Popoldne pretežno oblačno z eno nevihto, ki je dala 7,0 mm. V primerjavi z nekaterimi drugimi kraji prava jesen.
Še malo pa bom spakiral v Nevado, dovolj imam teh vlažnih rovt.   ;D
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg