ZEVS Forum

Vegetacija 2019

Začel/a MINIMAX, 14. Februar 2019, 17:20:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MINIMAX

MINIMAX
Lj-Polje

krispy123

Citat od: lesce dne 15. Februar 2019, 08:17:00
Priporočam

http://agromet.mkgp.gov.si/pp/
Kul stran, spremljam že ene 4 leta. Ful top postaje in dokaj natančne za spremljat pri podatkih. Na rangu ARSO postaj.

lesce

a kdo na Gorenjskem že obrezuje trto in kivi..jaz jo bom danes, pravijo da je ta vikend nartabulš. Trta mi tudi že solzi.

max

Nisem z gorenjske, smo pa pri očetu, predvčerajšnjim in včeraj, že obrezali vinograd(Šentjur pri Celju). S Kivijem in figami bomo še malo počakali  :)

Mraz

Pri nas z obrezovanjem vinograda nekateri začnejo že pred novim letom, do danes pa so obrezani praktično vsi vinogradi.  :)

lesce

Citat od: Mraz dne 16. Februar 2019, 08:54:06
Pri nas z obrezovanjem vinograda nekateri začnejo že pred novim letom, do danes pa so obrezani praktično vsi vinogradi.  :)
o.k.trta sem ravno obrazal..kivi pa čakam čeprav se mi zdi da ima tudi sok že..
EDIT: sem tudi obrezal kivi...ker se bojim da bi kmalu začel solziti...mi je mal priteklo iz odrezane veje pol sem se pa odločil , da je bolje če ga kar danes..

Tržičan

Citat od: lesce dne 16. Februar 2019, 14:41:03
o.k.trta sem ravno obrazal..kivi pa čakam čeprav se mi zdi da ima tudi sok že..

Tudi jaz sem danes obrezal trto. Mislim, da je kar pravi čas  :icon_wink:

lesce

Citat od: Tržičan dne 16. Februar 2019, 16:03:05
Tudi jaz sem danes obrezal trto. Mislim, da je kar pravi čas  :icon_wink:
a si se že tudi kej jablan lotil..matr pri nas gledam...če gre tkole še v drugi teden bom mogu za vikend obrezovat...

računalnik

Jaz sem vso drevje obrezal že prejšnji teden

Tržičan

Citat od: lesce dne 19. Februar 2019, 11:37:27
a si se že tudi kej jablan lotil..matr pri nas gledam...če gre tkole še v drugi teden bom mogu za vikend obrezovat...

Zdaj jih grem obrezovat, verjetno mi ne bo uspelo danes do konca zaradi teme. Če ne jih bom pa v naslednjih dnevih do konca.

računalnik

Breskev je začela odpirati popke in tudi pri nekaterih jablanah ter hruškah so na cvetnih popkih že vidne zelene konice. Čez 14 dni bo ob nadaljevanju takega vremena vse ozelenelo. Ene 2-3 tedne hitreje, kot lansko leto.

komar

... Aplikacija se odpre v novem oknu, zato mora vaš brskalnik odpiranje oken dovoliti. V brskalniku MS Explorer ne bo pravilno delovala; priporočamo uporabo novejših različic brskalnikov Firefox ali Chrome. Krajši napotki za uporabo se izpišejo tudi po izbiri leta, rastline in faze. V nadaljevanju vegetacijske sezone bomo dodali v aplikacijo še druge splošno razširjene rastline, ki jih opazujemo v fenološki mreži ARSO.

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/agromet/pheno/

lesce

je kdo že sadil šalotko na prostem na Gorenjskem?