ZEVS Forum

Nevihtno dogajanje na Dravskem polju (1.6.2018)

Začel/a krispy123, 01. Junij 2018, 22:59:50

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

No pa sem se vseeno odločil, da naredim en kratek report, da bo bolj vse skupaj pregledno.

Torej danes popoldan sem se odpravil od doma pa vse tja do Ptuja-bližine Podlehnika na en kratek čejs, če bi slučajno kaj uspelo spacati skupaj in ja nekaj malega je ratalo. Glede na slabe pogoje pa kaj večjega ni bilo za pričakovat.
Marko Korošec mi je potrdil, da ni šlo itak da ne za supercelico (pogojev niti približno ni bilo), ampak verjetno za zgolj bolj fotogenično mutlicelico, na kateri je kasneje še tudi  nastal shelf cloud. A ni mi žal, sem pa si naredo en lep izlet.

Radarska slika.

Tole je slikano iz Lancove vasi v smeri proti Ptuju.

screen capture

Tale pa proti Halozam proti vzhodu.

image hosting 30 mb

Kasneje sem opazoval še močno nevihto pri MB- letališču v smeri Pohorja, a brez ene pametne strukture. Še najbolj fotogenična je bila ta močna zadeva, ki sem jo zgodaj poslikal. No sedaj pa je že čas, da bo tudi naslednjič vetrovno kaj boljše. Ampak z uvodom nevihte sezone sem zadovoljen

V nadaljevanju še pravi "gustnado hehe malo heca" pri Lancovi vasi ob močnem outflowu je pesek po zraku metalo, sunki so po moje bili preko 70 km/h.

Evo pa še včerajšnji (pozno-popoldanski) neizrazit shelf cloud, ki je nastal ob nevihti, ki se je približevala preko Pohorja in je v roku 10 minut čisto razpadel, isto tudi nevihta. Ni bilo dovolj vzgona, da bi prišla čez.

image upload

Nanika1991

mat89

kuncci

VREMENSKO OBČUTLJIV

Thor

zevs.si[move]