ZEVS Forum

Pestro nevihtno dogajanje, 23.7.2017

Začel/a Mraz, 24. Julij 2017, 14:32:32

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Mraz

Predfrontalno dogajanje danes pri nas še ni prineslo nič posebnega, zato sem si vzel čas za reportažo včerajšnjega dne.

Začelo se je sredi dneva, ko so se proti nam od zahoda širile nevihte, oz. kasneje nevihtna linija z večinoma multiceličnimi nevihtami. Mi je pa v oči že takoj padla tista nevihta malo pred Ptujem, ki je potem prerasla v supercelico in klestila po Ptuju in okolici. Smer je imela točno nad nas, a je na srečo kmalu popolnoma razpadla in smo dobili le nekaj malega dežja. Kaj spektakularnega z moje pozicije ni bilo videti, saj je bila nevihta nekoliko predaleč, ves čas pa je tudi rahlo deževalo.

Kmalu za tem je južno od nas nastala še ena nevihta, ki nas je zgrešila le za kakšen kilometer zračne linije. Bilo je kar nekaj udarov CG-strel, lovil pa sem jih kar "iz roke", saj je bilo seveda še presvetlo za klasično slikanje strel. Nekaj se je ujelo, ena zelo lepa pa mi je na žalost skoraj v celoti "pobegnila" iz objektiva.

Zvečer sem postal pozoren na manjšo nevihto, ki se je približevala iz zahoda. Presenetljivo so kmalu blizu mene začele sekati lepe CG-jevke. Nevihta je to pred nami oslabela.

Potem pa pozno zvečer še prehod nevihtne linije z lepih lightshow-om...

paradolf

Lepo iz drugega zornega kota. Večerni ples cg-jevk pa tudi ni bil slab  :)
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."