ZEVS Forum

Nevihtni večer, 05.07. 2016

Začel/a Aquatic, 06. Julij 2016, 20:13:28

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Aquatic

Nevihtna celica je nastala na avstrijski strani, se okrepila na južni strani Karavank in zaključila svoj življenjski cikel v Posavju. Zaradi naraščaja je letošnji lov na nevihte okrnjen, še vedno pa so trenutki, ko v bližnji okolici fotografiram nevihte. Strele so bile in bodo moj najljubši vremenski pojav, ki ga tako rad ujamem v fotografski objektiv. Na hribu nad vasjo Trnje imam prelep pogled na Ljubljansko kotlino. Celica je potovala po južnem robu gora severno od Kranja in Brnika ter nato nadaljevala v smeri Kamnika, Domžal, itd... Po radarski sliki je bilo slutiti, da bo glede na odboje tudi aktivna s strelami. Ob pogledu na spletno stran Lightning Maps sem se odpravil na prej omenjeni hrib, kjer so nastale sledeče fotografije:

Davis Vantage Pro2

Thor

zevs.si[move]

kripelj

paradolf

Vse ta lepe so pokale od 100m do 1-2km stran od mene medtem ko sem bežal izpod nje  :icon_mrgreen:
Lep ulov Dejan  :clap:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Nanika1991

Te strele me vedno fascinirajo, ko jih tako pogosto fotografirate. Vedno rada pogledam vse fotografije. In  vem, da eni stojite precej blizu, kar sama nebi upala  ::) :icon_wink:

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."