ZEVS Forum

Ploha z lepim shelf cloud-om na S štajerskem

Začel/a kripelj, 15. Maj 2016, 21:59:12

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kripelj

Končno nekaj akcije v tem klavrnem začetku nevihtne sezone na našem koncu.
Nekje ob 19:30 se peljem proti železniški postaji, da odložim punco, ko me preseneti črnina proti severu. Pogledam na radar, ki ne razkriva nič posebnega, le neko oslabljeno ploho, ki prihaja iz Avstrije. Vseeno ob njeni izoliranosti pomislim na možnost shelfa in ker imam fotoaparat ravno v avtu se odpeljem proti ledini (vznožje Pohorja), da prečekiram situacijo.
Ker sem že malo pozen in je vse skupaj precej blizu konkretno pritisnem na plin in v 5 minutah sem na cilju. Moji pomisleki so bili upravičeni, proti severu se pred dežnimi zavesami prikažejo zametki shelfa. skočim iz avta, na hitro naštimam stojalo in nekajkrat pritisnem sprožilec.

Hitro me zadeva preide in lahko opazujem le še whale's mouth ob dežju. Imam še nekaj časa, zato pade odločitev, da jo probam prehiteti. Žal nimam vinjete, tako da mi sprva naselja, cone 30 in nedeljski vozniki konkretno najedajo živce, medtem ko je shelf ves čas le nekaj km pred mano. Vseeno nekje pri Radizelu začnem pridobivat metre v boju s ploho, in ko jo pri Polskavi dokončno prehitim se mi odpre pogled na nepričakovano razvit shelf s precej striacijami. Ponovim prakso- skok iz avta, stojalo, pritiski na sprožilec in v nekaj minutah je spet vse mimo.

Spet se trudim, da bi jo prehitel a mi nekaj km pred Slovensko Bistrico postane jasno, da tokrat ne bo šlo več. Ustavim se in še parkrat "šklocnem" proti zahodu, nakar se zadovoljen s svojim prvim pravim letošnjim chase-om odpravim proti domu. Spremljata me naliv in močni sunki vetra nekje do Spodnje Polskave. Vsekakor dober uvod v nevihtno sezono in lepo večerno presenečenje. Upam, da to napoveduje "supercelično" poletje :icon_wink:.

Lp, Jernej

mat89

Odlicno. Ja pri nas je bilo tudi zametek shelf clouda ,vendar manj izrazit. Padlo je nekaj sodre.

krispy123

Res kul tudi jaz sem tole ploho malce poslikal. Bom jutri dodal kaksno sliko tu gor ce smem.
Cestitke.

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Nanika1991