ZEVS Forum

Bo zalivski tok razselil Evropo?

Začel/a Cumulonimbus, 03. September 2008, 19:35:53

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Da še jaz dodam nekaj k temu  ;D
Zemlja (naša kugla) ima svoj cikel, ogrevanje, ohlajanje, pa spet ogrevanje....itd. To traja desetletja, stoletja, tisočletja.....mislim, da tako gledano mi ne bomo tega doživeli oziroma kakšnih drastičnih sprememb.
Pa kurjenje fosilnih goriv itd. Mi ne bomo s tem nič dosegli, še manj prispevali k tem spremembam....tu je posredi samo denar, kapital in zaradi tega tudi nabijanje davkov itd....Politika držav je pač takšna.....
Sem bral nekaj časa nazaj glede teh stvari in je bilo zapisano, da prispevamo samo 1% od enega procenta ogrevanja zemlje, oziroma izpusta Co2....tako da ima globalno segrevanje kugle samo krivdo pri
skokovitem podiranju ogromnih gozdov(amazonija in njemu podobni gozdovi), ki so največji porabniki Co2....mislim da bo o tem še kaj več zapisanega, vendar ne v našem življenskem obdobju  ;D

krispy123

Citat od: max dne 01. November 2024, 14:47:28
Da še jaz dodam nekaj k temu  ;D
Zemlja (naša kugla) ima svoj cikel, ogrevanje, ohlajanje, pa spet ogrevanje....itd. To traja desetletja, stoletja, tisočletja.....mislim, da tako gledano mi ne bomo tega doživeli oziroma kakšnih drastičnih sprememb.
Pa kurjenje fosilnih goriv itd. Mi ne bomo s tem nič dosegli, še manj prispevali k tem spremembam....tu je posredi samo denar, kapital in zaradi tega tudi nabijanje davkov itd....Politika držav je pač takšna.....
Sem bral nekaj časa nazaj glede teh stvari in je bilo zapisano, da prispevamo samo 1% od enega procenta ogrevanja zemlje, oziroma izpusta Co2....tako da ima globalno segrevanje kugle samo krivdo pri
skokovitem podiranju ogromnih gozdov(amazonija in njemu podobni gozdovi), ki so največji porabniki Co2....mislim da bo o tem še kaj več zapisanega, vendar ne v našem življenskem obdobju  ;D

Super analiza, se popolnoma strinjam.  :icon_wink:

Nekoč je bilo hladneje kot še tudi precej topleje kot je sedaj.

ŠTROMAR

Citat od: max dne 01. November 2024, 14:47:28
Da še jaz dodam nekaj k temu  ;D
skokovitem podiranju ogromnih gozdov(amazonija in njemu podobni gozdovi), ki so največji porabniki Co2....mislim da bo o tem še kaj več zapisanega, vendar ne v našem življenskem obdobju  ;D

Maks  :praise: :praise:

matic19

https://www.aoml.noaa.gov/advancing-our-understanding-of-the-amoc/
Zanimivo branje. Na kratko opisujejo kako se je ustavljanje Zalivskega toka ustavilo nekje od leta 2010 naprej, saj se je v severnem Atlantiku ustvaril pozitiven NAO indeks, ki kompenzira dotok sladke vode. To priča o tem, da ima naš planet veliko raznih povratnih zank, ki dušijo take spremembe. Hkrati pa to priča o naših luknjah v znanju kako naš planet "deluje" in da ni vse tako katastrofalno kot se morda zdi na prvi pogled. Naš planet je preživel že marsikaj in tudi to obdobje segrevanja bo brez posebnih težav.