ZEVS Forum

Napoved vremena [ 16.11 - 30.11.2007]

Začel/a markokorosec.net, 16. November 2007, 09:13:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

P_Nut

Hehe, ste mi že kar malo smešni, ko vedno znova iz enega zagona potegnete najmanjše možnosti za sneg, ki jih potem vlečete vse do tistega dneva, pa ste vedno znova razočarani.

V tistem poslabšanju v prvih dneh decembra pa seveda spet ne bo snega po nižinah, le dež. Na srečo. :clap: :icon_smile: Temperature bodo precej previsoke. Pa tudi če bi bil ponoči, bi ga naslednje popoldne že pobralo.

No, le moje skromno mnenje.

lp

Cumulonimbus

Citat od: P_Nut dne 26. November 2007, 16:50:54
Hehe, ste mi že kar malo smešni, ko vedno znova iz enega zagona potegnete najmanjše možnosti za sneg, ki jih potem vlečete vse do tistega dneva, pa ste vedno znova razočarani.

V tistem poslabšanju v prvih dneh decembra pa seveda spet ne bo snega po nižinah, le dež. Na srečo. :clap: :icon_smile: Temperature bodo precej previsoke. Pa tudi če bi bil ponoči, bi ga naslednje popoldne že pobralo.

No, le moje skromno mnenje.

lp

bi lahko tole tvoje skromne mnenje s kakimi kartami podkrepil ali samo govoriš nekaj v tri krasne, če se z večino na forumu ne strinjaš oz. imaš za to razloge jih navedi, da bomo vedeli iz česa si vzel to svojo napoved, morda smo ti že smešni, samo mi smo vsaj korajžni pa napoveduejmo vreme tudi v najbolj mejnih situacijah, ker recimo ti pa zgleda da nimaš te korajže ker veš da bi kiksnil pravtako kot mi :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

umetnik

Citat od: Cumulonimbus dne 26. November 2007, 17:23:27
bi lahko tole tvoje skromne mnenje s kakimi kartami podkrepil ali samo govoriš nekaj v tri krasne, če se z večino na forumu ne strinjaš oz. imaš za to razloge jih navedi, da bomo vedeli iz česa si vzel to svojo napoved, morda smo ti že smešni, samo mi smo vsaj korajžni pa napoveduejmo vreme tudi v najbolj mejnih situacijah, ker recimo ti pa zgleda da nimaš te korajže ker veš da bi kiksnil pravtako kot mi :icon_arrow:

lp

Se moram kar strinjat  :praise:

Pihe

Zadnji zagoni kažejo kar na pestro dogajanje za prihajajoči vikend.Bomo spet po luftu vsi tukaj gor. :icon_haha:
Nekako tako izgleda, da bo: V petkovi noči nas bo zelo hitro prešla hladna fronta, ki bi znala kak centimetrček belega pustit tudi po dolinah( samo za kažin v prometu delat! :icon_sad:), nato bi se hitro zjasnilo.Preostanek petka bo lep, potem pa spet v sobotni noči od zahoda novo poslabšanje in dopoldne že prve padavine.Sprva bi lahko na SZ države lahko snežilo tudi po nižinah, a se bo tekom dneva snežna meja dvignila.Padavine se bodo zvečer okrepile in razširila nad vso državo. Snežna meja bi bila nekje na 900 do 1200 metrih, ob koncu padavin v nedeljo popoldne pa se spusti do nižin.
Zdaj pa počakat, da vidimo če bo vse to res. :icon_biggrin:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

kristijan

Citat od: Pihe dne 26. November 2007, 18:48:08
Zadnji zagoni kažejo kar na pestro dogajanje za prihajajoči vikend.Bomo spet po luftu vsi tukaj gor. :icon_haha:
Nekako tako izgleda, da bo: V petkovi noči nas bo zelo hitro prešla hladna fronta, ki bi znala kak centimetrček belega pustit tudi po dolinah( samo za kažin v prometu delat! :icon_sad:), nato bi se hitro zjasnilo.Preostanek petka bo lep, potem pa spet v sobotni noči od zahoda novo poslabšanje in dopoldne že prve padavine.Sprva bi lahko na SZ države lahko snežilo tudi po nižinah, a se bo tekom dneva snežna meja dvignila.Padavine se bodo zvečer okrepile in razširila nad vso državo. Snežna meja bi bila nekje na 900 do 1200 metrih, ob koncu padavin v nedeljo popoldne pa se spusti do nižin.
Zdaj pa počakat, da vidimo če bo vse to res. :icon_biggrin:

Pihe, takšno pisanje je za ta forum, saj ob pogledu na karte zaenkrat to tudi kaže, ne pa kr na pamet, da bo.... :clap: :clap: :clap:

kristijan

Upf, po tem nezanimivem tednu, ki je pred nami se nam obeta v naslednjem po trenutnih kartah precej pestro dogajanje :icon_wink: :icon_wink: :icon_wink:

Vremenko

trave pa sigurno ne bomo mogli sušiti naslednji vikend :icon_lol: :icon_lol:

matootam

Škoda za prihajajoči vikend, saj bi mogle bit v višinih temp. le mano nižje, pa bi dobili sneg. 1x se bodo pa že naše želje uresničle, glede na to da je vsak vikend napeta situacija  :clap:

walter76

Pri moji napovedi za weekend sem "narisal"dež in se  nekoliko bolj naslonil na GFS .
Vendar ne bodite presenečeni ,če bo čez dva dni tam tisto kar mnogo bolj želite...
Zdi se ,da GFS hoče dež ,sneg pa najmanj nad 800 m.
Torej zaenkrat kaže na dež čez nekaj dni(sobota,nedelja...)
Vendar sneg tudi kar obilen in  temperature precej nižje od trenutno napovedanih niso tako daleč.

VREME:Do petka "nezanimivo"
Potem je marsikaj možno ...
Predvsem od nedelje popoldne !
Prijatelj vremena !

paradolf

Ma ne vem kje ste vi videli sneg v nižinah za nedeljo po "trenutnih zagonih"  :icon_question:
GFS12Z v nedeljo odločno pretopel
ECMWF12Z tudi
GEM prav tako ni videti hladen
Res se sprašujem :icon_question: :icon_confused:
Sem morda kaj spregledal :icon_question:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

georges

Prejšnji zagon ECMWF je zadevo kazal čisto drugače. Ob zagonu 12Z je pa zadeva izginila tako da ne keže nič zanimivega. Je še čas da se spremeni.

Cumulonimbus

zagon 12Z je ponavadi najbolj topel zagon dneva, je pa res da je to zagon z največ vzstopnimi podatki :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

walter76

Moj zadnji "post"je bil glede na prejšnji zagon ECMWF-ja in večine GFS,..
Sedaj je slika spet bolj kot ne, v celoti dež-evna(sob-ned),na to pa suha...z manjšo ohladitvijo.
Slednja je kajpak najbolj verjetna,žal...

Čakamo na nov obrat... :icon_exclaim:
Prijatelj vremena !

Pihe

Citat od: walter76 dne 26. November 2007, 21:34:46
Moj zadnji "post"je bil glede na prejšnji zagon ECMWF-ja in večine GFS,..
Sedaj je slika spet bolj kot ne, v celoti dež-evna(sob-ned),na to pa suha...z manjšo ohladitvijo.
Slednja je kajpak najbolj verjetna,žal...

Čakamo na nov obrat... :icon_exclaim:

Trenutne karte za vikend vidim jaz tudi kot deževne za večino nižin Slovenije.Vendar bi rekel, da na SZ pa le ne bo čisto tako.Zna padat sneg lahko tudi dol do Radovljice, pa seveda v Bohinju (ob primerni intezivnosti padavin seveda). :icon_question:
Hladen zrak bo namreč blizu in če bi se alpske doline ne prevetrile, bi znalo komot zasnežit tam tudi do dna. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Lazic

Citat od: Cumulonimbus dne 26. November 2007, 21:10:49
zagon 12Z je ponavadi najbolj topel zagon dneva, je pa res da je to zagon z največ vzstopnimi podatki :icon_arrow:

lp

Če se ne motim ima 12Z najmanj podatkov...glede napovedi pa tudi jaz ne računam na sneg čez vikend