ZEVS Forum

Napoved vremena [ 16.11 - 30.11.2007]

Začel/a markokorosec.net, 16. November 2007, 09:13:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

tesovnik

za JMA bi pa skoraj lahka rekel da je dokaj vzpodbuden ampak ko sem pogledal GME me je kar malo pri srcu stisnilo- nič padavin :suspicious:

GFS pa kaže iz nedelje na ponedeljek možen sneg samo v južnejših koncih tako da lahko jaz še mirno čakam na sneg vse tja do...............nevem :icon_lol:

drgač pa upam da bo Miklavž kej zakuhal :icon_wink:

dajmo Miklavž, dajmo, dajmo, dajmo

markokorosec.net

Evo karta za nedeljo...tisto belo šrafirano je sneg :icon_biggrin:

tesovnik

če prov vidim se nas bo sneg izognil :suspicious:

drgač me pa popravte :shrug:

zigarrdo

Citat od: tesovnik dne 23. November 2007, 19:53:47
če prov vidim se nas bo sneg izognil :suspicious:

drgač me pa popravte :shrug:

Ti kr kartam zaupi, če tko kažejo bo pa že držal!
Everywhere you go you always take the weather with you

jery_slo

skywarn:

Imam vprašanje glede teh kart, namreč šel sem na stran meteoblue in pod central europe, vendar so karte v večjem merilu kot te, ki jih limaš ti gor. Kje lahko pogledam te karte, je treba kaj plačati?

Lp, Jernej

tesovnik

mislim da rabim kratek odmor od kart saj vsaka drgač kaže in nevem po kateri se nej orientiram :wise:

tle še je ena varianta :icon_confused:

TWISTER

izognil...fantje malo relief poglejte... :icon_arrow: če je samo na hribih narisan to ne pomeni da se nas izogne... meni je itak vseeno al bo 2cm ali ne. čakam na una prava sneženja :icon_wink:
Mare...kako kej ecmwf esembli za drugo polovico tedna... a se kaže kak sekundarc, ker mi zgleda malo mejna situacija spet :icon_biggrin: mogoče je pa bolje da ga ne vidimo do ponedeljka pa da se pol kar naenkrat nariše :drool:

milan

Sodeč po kartah, ki se vedno obrnejo na toplejšo varianto snega še nekaj časa ne bo! :shrug: :shrug:
Do 15. decembra si lahko oddahnete. :icon_haha:

TWISTER

Citat od: milan dne 23. November 2007, 20:09:11
Sodeč po kartah, ki se vedno obrnejo na toplejšo varianto snega še nekaj časa ne bo! :shrug: :shrug:
Do 15. decembra si lahko oddahnete. :icon_haha:

ja sej če kažejo hladno varianto potem se lahko samo še v toplo obrnejo :icon_arrow: če pa kažejo toplo se pa lahko v hladno :icon_wink:

markokorosec.net

@jery_slo.... Mapa EU je v javi in lahko si sam označiš kako veliko območje želiš, lahko tudi povsem lokalne karte. Plačat je treba, če želiš več kot 50 kart zgenerirat/pogledat...

@TWISTER.... podobno je tistemu, kar kaže glavni zagon za drug konec tedna...čeprav ansambli so bili nižje in bolj padavinski, pač spet ma en dogodek s sekundarcem.

@Milan...ja zdaj si jih pa pihnil...če bi rekel, da bo sneg jutri, bi si snegoljubci oddahnili...zdaj bodo še bolj depresivni :icon_lol: :icon_lol: :icon_wink:

Hehe, ARSO stran spet dela...in v zadnji napovedi so padavine pomaknili naprej. Mal zakasnilo bo vse skup, tole lahko tudi pomeni še več padavin v Posočju in Furlaniji, lepo bo jutri :drool: Drgač pa so se le opogumili in dali znak za nevihto v JZ SLO, dobro jutro :icon_biggrin:

TWISTER

Citat od: skywarn.si dne 23. November 2007, 20:19:10
Drgač pa so se le opogumili in dali znak za nevihto v JZ SLO, dobro jutro :icon_biggrin:

ja to pa res...ti jih že najmanj 3 dni omenjaš :icon_wink:

no bomo imeli vsaj kej za spremljat...men je važno sam da ni kak dosadan AC :icon_arrow:

tesovnik

skywarn.si a so te karte na www.metheoblue.com zgrajene na osnovi gfs al kakšnega drujga modela, pa na kolk časa se osvežujejo? :icon_biggrin:

drgač se mi zdi ta stran zelo zanimiva :icon_wink:

sam tele karte so pa po mojem mnenju rahlo nerazločljive :shrug:

markokorosec.net

Kaj pa gledaš take otroške slikanice, sej maš tud ostale :icon_arrow: Karte so iz GFS modela, ki ima v vgnezden model NMM z resolucijo 3km. Pojma nimam na kolk časa se osvežujejo, na 12h zihr :icon_wink:

btw ...Aladin 12z je narisal okoli 10cm na Kočevskem ob koncu padavin, meja sneženja pa tko kot pravi ARSO, pod 500m čez velik del SLO :icon_mrgreen:

tesovnik

Citat od: skywarn.si dne 23. November 2007, 20:39:44
Kaj pa gledaš take otroške slikanice, sej maš tud ostale :icon_arrow: Karte so iz GFS modela, ki ima v vgnezden model NMM z resolucijo 3km. Pojma nimam na kolk časa se osvežujejo, na 12h zihr :icon_wink:

btw ...Aladin 12z je narisal okoli 10cm na Kočevskem ob koncu padavin, meja sneženja pa tko kot pravi ARSO, pod 500m čez velik del SLO :icon_mrgreen:

hvala za odgovor :icon_wink:

Pihe

Malce slabo trenutno kaže na blizzard v gornjesavski dolini za nedeljo popoldne.Včeraj so bile smeri vetrov na različnih višinah bolje postavljene(boljši strig) za kak snežni udar.Sicer ni še vse izgubljeno, ampak na kako veliko količino snega v dolini, ob takih modelih le ni za računat. :shrug: Nekaj ga pa zanesljivo bo! :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si