ZEVS Forum

Weather Underground

Začel/a hudi, 19. December 2015, 10:35:14

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

hudi

Kaj ima še kdo zadnje čase težavo s prikazovanjem podatkov na WU? Pred kakšnim mesecem so namreč "izboljšali" QC algoritme, posledično je moja postaja več ur dnevno označena kot da poroča nepravilne podatke, ker ne verjamejo, da je v Desklah lahko tako hladno dopoldne oz. pozno popoldne  :banghead: :banghead: :banghead:

Posledično je odstranjena z Wundermapa in vseh widgetsov/stickersov...

Tminc

Sem pogledal podatke z moje postaje na WU in izgleda vse normalno. Mogoče moraš posodobit WD verzijo? Jaz uporabljam verzijo s koncem 2014.

hudi

Ma ne, saj podatki se vsi lepo shranjujejo, grafi so normalni. Za nazaj se nič ne vidi, da je bila postaja "izključena". Odstranjena je le ikonca postaje z Wundermapa, kar pa mene moti najbolj, je pa to, da ne delujejo "stickersi", torej bannerji od postaje. Tam so potem vsi podatki NA (lahko pogledaš na vrhu moje spletne strani - sedaj deluje normalno, ker se temp ne razlikuje preveč od okoliških postaj). Postaja torej ni prikazana na zemljevidu sosednjih postaj, zato se tudi ne da klikniti nanjo, lahko jo obiščeš le, če imaš direkt link...

Mah brez veze, prestroge omejitve imajo, potem pa točne postaje brišejo...

Evo link novice:
http://www.wunderground.com/blog/PWSmet/comment.html?entrynum=21

gradiščan

Iz tega se vidi ikona in tudi vse ostalo prikazuje. Ne vem, kaj misliš s tem, da je odstranjena ikona.

hudi

Citat od: gradiščan dne 22. December 2015, 12:23:40

Iz tega se vidi ikona in tudi vse ostalo prikazuje. Ne vem, kaj misliš s tem, da je odstranjena ikona.

...več ur dnevno   :icon_arrow:   :icon_smile:
Večino časa deluje vse normalno, nekaj ur zjutraj in zvečer pa ne. Sedaj se je vremenska slika spremenila in ni več takih razlik/inverzije...

Odgovor od WU:
It looks like your station recently failed our QC process when your station was reporting 42 degrees and nearby stations were reporting in the upper 40s.   However, I understand your concern and thanks for the information. We are working on improving elevation algorithm in our QC process so I will keep an eye on your station as we keep making adjustments.

Thanks,
Kari