ZEVS Forum

Nakup vremenske postaje

Začel/a MIHAJLO 86, 01. November 2015, 22:46:51

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

No jaz pa bi rabil en dober nasvet, ne toliko za postajo a za nekaj drugega.

Iščem en dober ročni merilec temperature, ki se spreminja praktično vsako sekundo s svojimi podatki in je natančno vse skupaj. Namreč potreboval bi za osebne meritve, ko greš recimo na teren in primerjaš kako se temperatura že na kratkih razdalji spremeni. Brez, da se vse skupaj posodablja pol ure, kot pri teh poceni merilcih. Vsako mnenje je dobrodošlo. Hvala že vnaprej.

jkocki

Zdravo
Zanima me, če je imel kdo kakšno izkušnjo z postajo GOGEN ME 3900 WIFI, kako je z povezavo na računalnik...?

Hvala za odgovor!

gradiščan

Iz opisa sledi:

Prenos izmerjenih vrednosti na strežnike spletnih storitev: Weather Underground, Weather Cloud, Weather Opservations. Naprednim uporabnikom ponuja možnost nalaganja izmerjenih vrednosti na svoj strežnik.

Torej neka povezava na PC obstaja.

TgT

V navodilih, ki so prišle s postajo, piše katera aplikacija je potrebna za prenos podatkov na splet. 

namig WsView Plus

Sent from my SM-S711B using Tapatalk

MINIMAX

Ali ima kdo postajo HP1000SE PRO (https://www.froggit.de/hp1000se-pro-single-sensor-edition-hp1000se-pro-display-incl-indoor-sensor-dp40-outdoor-temperature-humidity-dp80-rain-sensor-dp300-anemometer.html)?

Zanima me koliko ima ta reč internega spomina iz katerega lahko potem izvažaš na SD kartico podatke v csv datoteki, oz. koliko zaporednih meritev shrani predno najstarejšo spet povozi.
MINIMAX
Lj-Polje

Smučar

Imam od lani. Glede spomina ni potrebno nič izvažat - vstaviš SD kartico in nanjo v realnem času shranjuje vse meritve. Bom pogledal, koliko se je nabralo v 1 letu, ampak mislim da bi 8GB kartica morala zadostovati vsaj za kakih 10 let...
Tako da to je zakon. 
Ima pa pomanjkljivost - konzola dela le na AC adapter in nima baterije... Torej ko zmanjka štroma - ni meritev in ni shranjevanja meritev... Zakaj so to naredili, mi je uganka.

MINIMAX

Hvala za info. A po vrnitvi napajanja se sama postavi nazaj in nadaljuje z zapisi in tudi z oddajanjem na vremenske serverje?
Glede napajanja bi si lahko omislil kakšen DIY UPS, saj zadeva verjetno ne porabi veliko.

MINIMAX
Lj-Polje

Smučar

Ja, po vrnitvi napajanja se vse skupaj postavi nazaj samodejno, v nekih 30sekundah. Je pa glupo, praktično vsaka najbolj kitajska VP ali termometer ima tudi napajanje na baterije, tu pa tega niso izvedli.
Ja, lahko bi dal mali UPS zraven, ampak bo že takoj dražji kot cela VP  :D

MINIMAX

Je pa ena redkih, ki ima ločene senzorje. Bom videl, če se bo obnesla. Hvala.
MINIMAX
Lj-Polje

Smučar

Zato sem jo tudi nabavil, ker imam senzorje raztreščene po vsem vrtu. Termometer v svojem radiacijskem ščitu, vetrometer in solarmeter na strehi bajte, dežemer spet drugje. In zaenkrat deluje že skoraj leto in pol brez napake, izgubljenega signala ali zgrešene meritve.

Neejko

Je tukaj mogoce kaksen uporabnik Alecto vremenske postaje?
Gre se za model ws 5500.

Imam nekaj tezav z nastavitvijo.

Lp