ZEVS Forum

Perzeidi

Začel/a paradolf, 11. Avgust 2015, 23:45:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kekec46

Hvala za predlog ... če se odločim, se bom verjetno kar do Medvedjega brda zapeljal. Sem pa tudi sam pogledal nov zagon aladina, ki pa ni pretirano obetajoč ja...  :icon_neutral:

Edit: kot zgleda bojo jutri dosti boljši pogoji na domači Primorski  :)

paradolf

Jaz bom šel verjetno na Veliko planino, vendar pričakujem da bo do polnoči še precej oblačnosti. Zjasnilo naj bi se šele v drugem delu noči.

Danes pa ogrevanje. Ko bo luna zašla bo tudi nebo temnejše. Tule sicer nekaj oblačkov, vendar se vidi večino neba. Zjutraj bom malo prej vstal in šel malo ogret fotoaparat. :)
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

ŠTROMAR

Med eno in pol drugo nocoj sem v sami Kranjski Gori videl cca. 20 utrinkov.  :icon_wink:
Naslednjo noč se bo ptreba premaknit nekam višje in stran od svetlobnega onesnaženja.

MINIMAX

Med 22:30 in 23:00 sem kljub cestnim svetilkam videl pet kar konkretnih.
MINIMAX
Lj-Polje

kekec46

To mi je uspelo ujeti včeraj v eni urci ... 2-3 najsvetlejša mi pa žal ni uspelo ulovit v objketiv, mogoče mi uspe pa danes  :) (ostale manj svetle, skoraj neizrazite nisem vključil v to fotko)

mojcej77

Nanika1991

kekec, to si bolj proti zori fotografiral?

kekec46

To je bilo slikano med polnočjo in približno 1-1:30 zjutraj nekje pri Podpeči, južno od Ljubljane.
Iz petka na soboto, mi je pa v domačem kraju uspelo uloviti tega lepotca  ;)

Fotka direkt iz fotoaparata ... bom naložil tudi končno sliko še z ostalimi vlovljenimi  :)

Nanika1991

Jaz sem jih opazovala v noči iz 13. na 14. avgust, pa sem roku pol ure videla 3 iz domačega balkona, tako da se jih še da videt. Dobra fotka, res je lep.  :)

mat89

Jaz pa sem slikal v noči na soboto(12-13 avgust). Malo je motila luna. Slikal pa sem popolnoma izven svetlobnega onesnaženja na območju Vrsi-Mulo v bližini Nina ob šibki burji. Slikal sem med 23:30-1 uro zjutraj. Bilo je le par utrinkov in še težko jih je ujeti. Skratka je kar dolgočasno tole slikat,zato sem kar hitro odšel. Iso je bil le 640 F 2,8 čas pa 15 sekund

Edin ujet utrinek ,skratka nič posebnega.

še bližje

paradolf

Leto je naokoli in danes se obeta očitno kar lepo jasna noč za opazovanje in morebitno fotografiranje meteorjev. Tudi luna je praktično v fazi mlaja, tako da se bo višek Perzeidov dalo lahko lepo opazoval. Sem pa opazil le tu pa tam kak meteor v nočeh pred viškom. Je pa res da vidnost ni bila dobra, poleg tega pa je motila tudi oblačnost.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

dominikb

Letos pa bo 15.avgusta polna Luna, bodo pa vseeno vidni,vsaj najsvetlejši.

Thor

Ne pozabite jih danes spremljat, idealni pogoji kot jih že dolgo ni bilo :zajec:
zevs.si[move]

max

Nek američan sporoča, da se bo danes na zemljo začelo obstreljevanje z roji perzeidov, trajalo naj bi kar cel teden, na koncu pa bo pristala vesoljska ladja z nezemljani! :bouncy:
Ti bodo nato začeli medgalaktični spopad  :icon_haha: :icon_haha: :icon_haha: :icon_haha: :icon_haha: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Thor

Apokalipsa kot za novo leto 2000 ;D Grem še pogledat malo na forum Haarpa za še morda bolj točne napovedi :icon_lol:
zevs.si[move]