ZEVS Forum

Ogrevan dežemer

Začel/a joze, 10. November 2007, 14:51:43

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Tminc

Se pravi da greješ s 40W? A ti vklop grelca kaj vpliva na meritev temperature?

max

Odvisno kakšno napetost spustim notri.
Upori so 5W, 33ohm, napetost 17V, vezava 2 modula 4x vzporedno, modula sta med seboj vezana zaporedno preko temperaturnega stikala, dovolj toplo, da topi pri -20°C ;D
ohišje lijaka je znotraj izolirano s folijo ki se da zadaj na steno za radiatorji  :icon_razz:

Smučar

Citat od: max dne 22. Oktober 2020, 13:13:51
Odvisno kakšno napetost spustim notri.
Upori so 5W, 33ohm, napetost 17V, vezava 2 modula 4x vzporedno, modula sta med seboj vezana zaporedno preko temperaturnega stikala, dovolj toplo, da topi pri -20°C ;D
ohišje lijaka je znotraj izolirano s folijo ki se da zadaj na steno za radiatorji  :icon_razz:
Torej 18W nekje skupno?

max

Ne vem točno kolikšno napetost imam na sekundarju, ker sem nekaj spreminjal navoje na trafoju, da se mi je tokovno izšlo na uporih  :icon_razz:
Bi moral zmerit še enkrat
Ja tu nekje, 17-18W

paradolf

Jaz imam podobno kot max. Sem najprej probal z zaporedno vezavo pa je bilo prešvoh, z vzporedno pa je super. Topi sneg z RR 6.4 mm/h, kar seveda ob zelo močnem sneženju včasih malo zaostaja, ampak hitro ujame  saj močno dolgotrajno sneženje res ne traja dolgo.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

lasybird

Hvala vsem za ideje...

Neki bom nagruntal, čeprav je med bajto in hišico dovozna cesta k sosedom.... Bom neki nagruntal..

Andrej