ZEVS Forum

Večerna nevihta z shelf cloudom nad Dravskim poljem 31.8-1.9.2014

Začel/a mat89, 01. September 2014, 17:14:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

Večer je obetal pestro dogajanje ob prehodu hladne fronte. Ob 22.13 je začelo rahlo deževat,ob cca 22:50 se je v smeri Slovenskih Konjic začelo bliskat. Takoj pičim v avto in se odpeljem proti Ptuju,kjer se zapeljem na majhen hribček,kjer imam zelo dober razgled na Dravsko polje. Bilo je ogromno CG razelektritev. Nevihta je le počasi potovala proti nam,ujelo se je nekaj CG,vendar zaradi oddaljenosti niso bile nič posebnega. Pojavil se je tudi shelf cloud. Nevihta je nad Dravskim poljem nekoliko oslabela in s tem udari strel,tako da žal ni bilo mogoče poslikat strel bolj blizu. Vse skozi je občasno rahlo deževalo,pihal pa je severovzhodni veter,kar je bilo glede na pozicijo slikanja dobro. Ob cca polnoči se je nevihta nad nami spet okrepila,udari strel so se vrstili,v objektiv sem ujel le eno bljižno CG potem sem zaradi varnosti ter močnega dežja se odpeljal proti domu. Proti jutru je še deževalo občasno tudi močno.Tudi nekaj malega grmenja je še bilo,zjutraj je dež ponehal. Do 9 ure zjutraj je padlo 43,6mm padavin(31.8.2014 pa 1,6mm) Max inteziteta padavin je bila 65mm/hr ob 00:13

Radarska slika v času fotografiranja

Pogled na nevihto v smeri Slovenskih Konjic ter Slovenske Bistrice ,kjer je lokalno padala tudi toča. Zaradi oddaljenosti nevihte sem imel ISO na 200.

5 CG-jevk v objektiv še nisem ujel obenem še zajet shelf cloud  :icon_razz:. Škoda da ni bilo malo bližje ta nevihta.

Nevihta je do nas malo oslabela in stem tudi udari strel. Vendar je kmalu začelo pokat direktno nad mojo glavo,tako da sem uspel ujet le eno bljižno CG-jevko potem sem spokal v avto saj z dežnikom na hribu sem bil direktna tarča. Tudi močno se je ulilo,treskalo pa je zelo močno,najbolj letos do zdaj.
Edina CG od blizu ,pogled v smeri Maribora(1.9.2014 ob 00:02uri)

še ena boga CG z domačega balkona

Toliko CG-jevk letos pri nas ni bilo,žal je bila nevihta malenkost predaleč za bolj fotogenične slike strel.Ampak vseeno zadovoljen.

Amadej13

Lp, Amadej

gregach

Lepo!  :icon_wink: Škoda res, da so bile tako oddaljene... Meni tisto deluje skoraj bolj kot roll cloud, glede na to, da ni videt stika z nevihtnim oblakom... :icon_question:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Thor

zevs.si[move]

paradolf

Matej tudi na domačem terenu si prišel na svoj račun. Morda bi lahko ujel še tisto čez Prekmurje pa bil imel eno podnevi in eno ponoči.  ;)
Na tretji fotki mi je zanimiv odsev od strel na oblakih za strelami na levi strani.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

krispy123

Vidim da si tudi imel res veliko nesrečo, da je bilo vse skupaj predaleč vstran. Ne skrbi pri meni je bila nevihta še bolj daleč. Pa sej bo drugič boljše.
Če te ne moti bom priložil nekaj slik v tem večeru, oziroma vse kar se je ujelo. Samo tri sem ujel, potem pa je bila nevihta že preveč proti vzhodu.

Pri tretji pa je še začelo deževati in tako je bila kamera cela mokra in seveda objektiv.  :banghead:

kripelj

Najprej čestitke sosedoma za lepe slike  :icon_wink:
No pa da dodam še jaz par svojih, da bo vse na kupu  :icon_mrgreen: