ZEVS Forum

Močna nevihta, okolica Maribora 12.6.2014

Začel/a krispy123, 12. Junij 2014, 20:18:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Danes je bilo na našem koncu po dolgem času znova pestro, okoli 15:00 ure popoldan nas je od severa zajela močna nevihta z nalivom, točo( max premer 2cm). Pred prehodom nevihte sem opazil tudi nekaj zanimivih struktur, vsekakor gre znova za shelf cloud. Center nevihte je šel le kakšen km vzhodno od mene proti Mariboru kjer je padlo tudi preko 25 litrov na kvadratnih meter dežja. Pri nas je ob tej nevihti padlo vsega 15 mm.
Radarska slika pred prihodom nevihte.

Sprva sem še spremljal izrazito kipenje proti Pohorju, kjer se je kasneje naredila tudi kar poštena nevihta, a nas je vse skupaj znova za par km obšlo.

In še nevihta, ki je prišla iz severa, moram povedati da nisem pričakoval nobene strukture, zato tudi samo nevihto nisem sprva še tako podrobno spremljal. Shelf cloud je trajal pred prihodom nevihte vsega okoli 5-7 minut.

Tukaj je bilo najbolj zanimivo, lep shelf cloud.

Na koncu lahko rečem, da sem še kar zadovoljen z današnjim dogajanjem. Upam da bo vam moja reportaža všeč.
Lp :)

mat89

Thor

zevs.si[move]

paradolf

Kar lepo se ti pripeljejo mimo nevihte. Škoda ker ni bilo malo več vetra v višinah, sicer bi bila zgodba lahko še precej bolj zanimiva.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

krispy123

Tako je Paradolf, letos do zdaj smo na našem koncu dobili že kar nekaj lepih neviht. Upajmo da bo danes, ko bodo boljši vetrovni pogoji še kaj več. :)

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

snowfrick