ZEVS Forum

Zaščita pred vlago

Začel/a Jovi, 08. November 2013, 17:40:27

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Jovi

Podravljeni

Zanima me samo kako naj zaščitim mesto kjer sta kabla štukana ker ga napada tako imenovani "volk" ki seveda ptem pripelje do tega da zgubim prenos podatkov in je treba to potem odstraniti.

Kako naj to vse konretno zaščitim pred vlago ker je v zemlji.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Oblak69

Jaz sem podaljševal kabel za vetromer za dodatnih 10 m (skupna dolžina 22 m) in sem enostavno konektorja na razdelilcu oblepil z izolir trakom, vse skupaj pa potem zatesnil z ilovico in položil v rebrasto cev fi 50 mm.
Je pa večja verjetnost, da ti ob streli poškoduje zunanjo enoto ali posamezen senzor, če se podaljšujejo kabli, kar se je po vsej verjetnosti zgodilo meni, ko mi je močna strela uničila ISS enoto.
Ko sem po tej napaki odstranil kabel, so bili konektorji na spoju povsem čisti in suhi  :icon_wink:

:wavey:

Jovi

Torej bi bilo dobro konektr še zatesniti z ilovico in potem v rebratsto cev....ker cel kabel od ostaje do hišje kjer je potem speljano ob hiši je v rebrasti cevi, tu kjer se spaja kabel pa nimam cevi. mel sem pa mi je potem vlaga vse požrla da sem moral nov konektor kupiti. Sedaj sem to oblepil z izolir trakom nisme pa dal cevi ali karkoli.

Najbolj da res probam s kakšno ilovico in cevjo. In vse dobro zatesniti da ne pride vlaga notri. Ker tu moram imeti malo rezerve če se kaj pokvar da lahko odprem vse supaj. Štukano imam na dveh mestih. Drugo je zatesnjeno ampak ni v zemlji in ni problemov.

Ti povem na srečanju kako mi je uspelo rešiti zadevo. Hvala.  :icon_wink:
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi